reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dzięki dziewczęta! Póki co nadal ćmienie okresowe, czasem jakiś mały skurcz, ale się specjalnie nie rozkręca, więc raczej prezentu na imieniny nie będzie. Idziemy z mężem sprawdzić wózek, bo kupiliśmy od kolegi, ale niespecjalnie go obejrzeliśmy ufając, że niesprawnego nam nie sprzeda. Pochodzę trochę po schodach :p

reklama
@Olo trzymam kciuki, żeby to był znak/ sygnał szybkiego nadejścia córci :)

@Karlik @ula zazdraszczam Wam tych gór, te widoki, mmm...

@Lalamido oglądałam UWAGĘ i normalnie szok! A ta dyrektorka, która stwierdziła, że jedyne co ma sobie do zarzucenia to to, że zgodziła się przyjąć tą dziewczynkę do szkoły :eek: Co za babsztyl wstrętny...

Dzięki dziewczęta! Póki co nadal ćmienie okresowe, czasem jakiś mały skurcz, ale się specjalnie nie rozkręca, więc raczej prezentu na imieniny nie będzie. Idziemy z mężem sprawdzić wózek, bo kupiliśmy od kolegi, ale niespecjalnie go obejrzeliśmy ufając, że niesprawnego nam nie sprzeda. Pochodzę trochę po schodach :p
Olo no dobrze to szybkiego rozwiązania [emoji16] niech te schody cię ruszą [emoji16]
Dziewczyny jak patrzę na tą listę to aż trudno uwierzyć że tak mało nas zostało. Kurcze chciałabym już, też się cholernie boję tego Gbs, że nie zdążą podać leku,a cierpieć będzie mała... A jeszcze te zastrzyki z heparyną[emoji48][emoji51][emoji34]
Dzisiaj znowu mi serducho waliło, ciśnienie 128/85 i puls 122, teraz jest ok ale jak tak zacznie walić to aż strach, pewnie nerwy [emoji22]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Olo trzymam kciuki, żeby to był znak/ sygnał szybkiego nadejścia córci :)

@Karlik @ula zazdraszczam Wam tych gór, te widoki, mmm...

@Lalamido oglądałam UWAGĘ i normalnie szok! A ta dyrektorka, która stwierdziła, że jedyne co ma sobie do zarzucenia to to, że zgodziła się przyjąć tą dziewczynkę do szkoły :eek: Co za babsztyl wstrętny...
Niestety do najprzyjemniejszych nie należy. Ja też już jej popadłam bo dziecko śmiem przenosić do innej szkoły. Coraz więcej takich przypadków znęcania się wychodzi na światło dzienne. Nauczycielki nie zgłaszają nic bo się boją tej zołzy.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Urobiłam się, jak norka. :D

Wyszorowałam podłogi, całą łazienkę, nawet pralkę wymyłam. Przemeblowałam szafy i komody (wewnętrznie :p), och, rany, mam chatę odpicowaną na amen, a powiedzieć Wam muszę, że zazwyczaj żyję w otoczeniu twórczego chaosu i rozpierniczenia. :D

Chodziłam dziś na boso po murawie. Nakupowałam solidnych parę kilo owoców i warzyw.
Normalnie czuję się spełniona. :)
Jeszcze tylko jakieś ciasto jutro, i nie mam co ze sobą zrobić.. :p

Syn mi w kółko powtarza, że mam się uspokoić, bo jest za czysto i nie ma już czego sprzątać. [emoji23]

@Karlik tak bardzo bardzo bardzo zazdroszczę Ci mleka od krowy!!! Ostatnim razem piłam takie na samym początku ciąży na Podlasiu. Normalnie krowie od cycka zabrałam. Pyszne. Ciepłe. Pachnące. [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O rany mleko od krowy, takie pyszne tłuściutkie mniam!!!!
Czop to był na sto pro, bo wypadł jego kolejny kawałek ;)
Położna zapisała nas na kontrolę w dniu terminu w przychodni przyszpitalnej. No chyba, że się rozkręci i Maryś wyjdzie przed sobotą. Póki co objawów innych brak!

Wózek obczajony. Fajny jest i ma parasolkę przy gondoli, więc nie muszę kminić z kupowaniem parasolki :) Ino ciężki!

Na mleko od krowy to zapraszam do mnie [emoji3]
1495139951-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo ile tutaj tematów się rozkrecilo podczas mojej nieobecności :)
Olo32 Wszystkiego najlepszego z okazji imienin :) sportowo extra wyglądasz pozazdrościć zapału :) i gratulacje czopa może akurat się rozkręci coś :) już się coś ruszyło.
A ja nawet mleka od krowy wachac nie mogę bo mnie tak odrzuca. Nawet ze sklepu nie wacham bo bym nie wypiła.

Mam jakieś skurcze od 17 ale nie mocne i nieregularne chociaż właśnie ciężko mi już przy nich zasnąć....

Dawo to już z nerwów. Ja też miałam ostatnio na ktg puls dochodzący do 120 ale później po chwili opadł jak tyko się uspokoiłam. I pewnie przy porodzie puls nasz będzie wyższy bo to normalna reakcja organizmu tymbardziej przy wysiłku.

Mogłyby te moje skurcze przez noc się rozkręcić i byłabym szczęśliwa gdyby jutro Klaudia pojawiła się na świecie w dniu urodzin mojej mamy :)

reklama
I dzisiaj miałam przygodę. Przyjechali znajomi w odwiedzinki i stwierdzam że poczestuje ich koktajlem zimnym. Wrzuciłam do dużego blendera truskawki, lody i mleko. Zmisksowalam, wzięłam blender do ręki i odpadł mi jego dół! Cały koktajl był na mnie, meblach i podłodze niestety :( także została tylko kawa :) bo z podłogi i mebli pewnie nie bardzo by smakował. A ilości tego do wytarcia były ogromne. Oczywiście koktajl wlazl w najmniejsze szczeliny szafek. Myślałam że się rozplacze.

Do góry