reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

A ja się dzisiaj dowiedziałam, że wczoraj ok 23ktoś dzwonił na położniczy i się pytał czy urodziłam... Ludzie są bezczelni...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Martussa82 - po 4h moje piersi są jak bomby gotowe do wybuchu i tylko się modlę żeby Młody był dość głodny, żeby się do obu przyssał :D najczęściej jest :)

Mleczko od krowy... mm.. tęsknię za nim odkad się do stolycy wyprowadziłam. Ale jeszze bardziej niż za świeżym, tęsknię za kwaśnym. Kwaśne mleko i młode ziemniaczki smažone na masełku.. mmm.. i się głodna zrobiłam :)

To która dziś rodzi? Olo? Gratuluję odejścia czopu. Niech się Mary pakuje i wychodzi :D
A może Milka dzisiaj? Noo.. ródźcie bo pogody szkoda :)

Hej ho! Noc chyba najspokojniejsza od kilku dni. Zero skurczow, dwie wycieczki do toalety tylko.. Oby to byla cisza przed burza ;)

Jak sie nic nie ruszy, to jutro pierwsze ktg - polozna nas zapisala.

Co do mleka, to ja krowiego juz od dawna dawna nie pije, w ciazy tylko do jogurtow wrocilam na okres ciazy, bo bialko i wapn :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Ehhhhh ja to mam pecha [emoji17] . Poród lada lada a mnie opryszczka na ustach wyskoczyła [emoji30] . Masakra... muszę wymyślić jakieś zabezpieczenie bo buziaka dla malucha nie będzie.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Martussa- emocje u takich dzieci sa niewiarygodne. Wiesz, że moja 2 letnia córka po wizycie w szpitalu i obejrzeniu swojej nowonarodzonej siostry w domu tak przeżywała, że w histerii wyciągnęła z wielkiej wanny swoją małą wanienkę pełną wody i wylała wszystko na środek łazienki ( dla mnie to było zawsze za ciężkie), po czym goła zwinęła się w kłębek i zasnęła. Do dzisiaj jej emocje sa jak pajęcza nić - nigdy nie wiadomo kiedy pęknie a nasze "wychowanie" to przede wszystkim nauka inteligencji emocjonalnej tego małego ( 8lat) człowieka....
*Ula* - piękny rejon zamieszkujesz, pięknie u Ciebie :-) Pochodzisz stamtąd czy jestes napływowa?
waraai- szalona, syn ma rację, nie może być za czysto :-)
DaWo - ale masz piękną mordkę w oborze!!!
Olo - juz liczylłam na Ciebie!
milkaklaudia, - śpicie czy rodzicie?
Lalamido - przez te cholerne opryszczki trzeba potem jeździć ze dwa lata na badania słuchu dzieci.... ja tak miałam z córką. W wywiadzie się pytali czy miałam w ciąży - no jasne, mam co rusz - no to nie wkleili tej kartki normalnego koloru do książeczki tylko taką, co to jeszcze trzeba sprawdzać wiele razy - bo ten wirus ma wpływ na słuch dziecka....

Z mlekiem od krowy mnie sąsiad wydymał - on mleko wylewa albo kotom daje bo nie ma co z nim robić, więc ja się zgłosiłam chetna - nie chciał kasy, ja nie chciałam bez kasy, wiec umówiliśmy sie na kwotę symboliczną co dwa dni 2L zabieram po wieczornym dojeniu ( dodam że krowa się pasie już na terenie praktycznie parku narodowego). Po miesiącu mąż przyszedł zapłacić a on mówi, że się ze mną umawiał na 3x tyle. No i zapłaciłam za mleko jak za złoto :-)
Tutaj ludzie tak mają - wolą nie zarobić wcale niż normalnie bo najważniejsze zedrzeć z kogoś kase choćby raz!

I rekord pobity. Jeszcze nigdy nie byłam tak długo w ciąży!! 5 ciąż, dwa porody - ostatni właśnie na tym etapie minął. A teraz jaśnie pan się leni. Ale czekam na spokojnie. Tylko następny tydzień ma lać... i te przedstawienia w szkole....

Znam ten ból związany z opryszczka...nie dosłownie ból ale pojawianie sie tego cholerstwa....plus że jak zawsze mi wychodzi opryszczka jak tylko zmarzne to przez całą ciążę nie mialam...ale raczej tym wirusem zarazilam syna bo u niego zanim zacznie sie choroba to wychodzi mu na nosie opryszczka...

Milego dnia Drogie Panie...pogoda letnia....czas opalic nóżki :)

Karlik gdzie będzie synkowi lepie niż z mamą :p

marta:-) - kupiłaś lusterko do auta(jakie), bo w końcu zapomniałam. Karuzele wybrałaś?

A jeszcze dziś zobaczyłam w lustrze ( nie zaglądam często) że od tego słońca mam takie piegi a raczej plamy jakbym jakieś Kubańskie geny miała!! Szok.

reklama
Ja miałam spokój z tym badziewiem po tej kuracji antybiotykiem . 3 lata spokoju było. A w ciąży mi zaczęło wyłazić. W 4 miesiącu zaliczyłam i teraz na koniec też. Chyba maseczkę muszę sobie załatwić [emoji24]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry