reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Zapomniałam iść dziś na pobranie krwi!! (pobieraja do 10tej)
Ta noc mnie zamroczyła chyba.
No i jak jutro pójdę a urodzę wynik to co z tym HBS będzie?..... Ja niby na luxmed mam badania ale poniewaz nie robi tego diagnostyka to nie wyrobią się przed poniedziałkiem.....
Też się gin zreflektowała że nie mam tego.....

marta:-) - moja młodsza córeczka też Ola ale w dowodzie ma Olga. Za to wszyscy mówią to niej Ola, Oleńka, Olcia, Olusia :-) (choć znam rejony polski gdzie na Olgę mówią tylko Olga)

Twaróg na leniwe zakupiony :-) Dziś jarzynowa i leniwe - chyba tylko ja w domu bedę jadła obiad bo dzieci nie tkną :/

reklama
@Karlik jak byłam małą Olą też tak ładnie na mnie mówili. Teraz część osób, głównie w pracy mówi właśnie "Olo" od Hejkum Kejkum Oloratuj ;) A druga część używa mojej ksywki, więc o imieniu mówi tylko rodzina ;)

Ja niebawem zrobię wyprawę do sklepu i też kupię twaróg i będą leniwe! :D

Ja mam syna Oliwiera i też mówimy na niego Olo... albo Gugulec...albo Szablozębny... albo " ej mały, ledwo odrośnięty od ziemi... [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Nie ma z nami lekko [emoji12]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Macie rację dziewczyny. Powinnam się cieszyć że mogę caly czas być z maluszkiem. Mąż też dojeżdża i przywozi nam wszystko co potrzebne i zajmuje się Małym jak tylko moze.
Chciałam Wam wrzucić jakieś zdjęcie, ale krzyczy mi że za duże są. Dopiero w domu na komputerze będę mogła zmniejszyć.

Ech... leniwe też bym zjadła. Ale mam pierogi ruskie w lodówce - mąż przywiózł. Też dobre :)

Karlik- Ty mówisz o HBS czy GBS? Bo ja miałam HBS robiony dwa razy- na początku i na końcu, do tego badania nie musisz być na czczo więc może warto przejechać się gdzieś dalej do innego lab, które pracuje do popołudnia i zrobić?
Czy robiłyście fibrynogen już? Olo, Ty chyba miałaś zlecony? Dzisiaj odebrałam wynik i mówi mi, że mam 616, a norma 200-400. Oczywiście wujek google przyszedł z pomocą i mówi, że podwyższony w ciąży jest normą, ale nie podaje do jakich wartości... Wiecie coś na ten temat? I tak przy okazji- skoro to świadczy o mojej dużej krzepliwości krwi, to czy teoretycznie dziecko też taką ma? Co w takim razie z Wit K podawaną w szpitalu, czy to nie za duże zagęszczenie w takim razie? Nie mam już wizyty u gina i nie mam kogo pomolestować pytaniami więc padło na Was ;)

@MajaMaj miałam robiony fibrynogen i wynik też sporo podwyższony (5,46 g/l przy normach 2-4). Położna napisała mi, że wynik jest ok. A co do podawania witaminy K w szpitalu - nie mam pojęcia niestety. Pewnie gdybym swoją gin spytała, to też by nie wiedziała ;)

Jak po ktg i wizycie.
Niby wszystko Ok, ale ze względu na dzisiejszy termin porodu, moje ciśnienie i to, że szyjka długa z zerowym rozwarciem to dostałam skierowanie na jutro na indukcje [emoji17].

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Majmaj - HBs - robiłam na HCV na HIV a o tym zapomniała moja pani doktor... a niby do szpitala trzeba wynik zrobiony po 32 tygodniu ciąży mieć...Byłam w lab i powiedzieli że jak nie bedę miała to mnie nie wyrzucą ze szpitala tylko sami szybko zrobią więc mam się nie martwić :-) jutro będę pobierała krew ale wynik na poniedziałek ( chyba że pindy sie dowiedzą czy i ile moge dopłacić do cito) a jak nie, to najwyżej pojadę gdzieś gdzie sa wyniki w godzinę, dam się drugi raz kłuć i zapłacę te 17zł żeby było na już :-)
fibrynogenu nie robię - na pewno wszystko jest OK :-) o wit K zapytasz w szpitalu - myślę, że to na malucha nie przechodzi tylko chodzi o Twoj ew. krwotok.
gulba - czemu się martwisz? dobrze zaraz będziecie z maluszkiem w ramionach!!

reklama
Jak po ktg i wizycie.
Niby wszystko Ok, ale ze względu na dzisiejszy termin porodu, moje ciśnienie i to, że szyjka długa z zerowym rozwarciem to dostałam skierowanie na jutro na indukcje [emoji17].

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Będzie doooobrze [emoji41] . W końcu nowe bobo nam przybędzie. Nie ma co się łamać tylko zakasać rękawy i do roboty [emoji6] . Trzymamy kciuki [emoji106]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry