reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja nie wypruwam, bo potem nie będę wiedziała jak prać :p
Ja też mam metki nigdy nie obcinalam, synowi nie przeszkadzają,a siostra młodej obcinala i ma księżniczkę której wszystko przeszkadza.... Więc póki Gabrysia sama nie wpadnie na pomysł że coś ją gryzie to ich nie ruszę, no chyba że te z boku co encyklopedie przypominają- te ciacham.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tam wycinam zawsze, bo mnie te sztuczne materiały frustrują lekko. ;P

Na razie jednak nie wiem, jak to wygląda, bo dopiero jutro podotykam tych ubranek. ;)

Jeśli moje dziecko wda się w mamusie to nawet najmniejszy kawaleczek najmiekciejszej metki będę musiała wycinać...szału dostaje jak mnie cos gila albo kluje....a jak to będzie z małą to się dopiero okaże:p

Nic mi nie mówcie o przygotowaniach, bo ja ciemnej d...ie jestem...a w sumie zostały 2 tygodnie...Torbe dla Małej spakowałam, ale tylko ciuszki, moja leży odłogiem. Dziś zamówiłam materac do łóżeczka, a jeszcze wanienka, przewijak, ręczniki dla Małej....aaa o staniczkach do karmienia nie wspomnę.....

Co do wspólnego rodzenia - mój mąż chce być, choć z lekarzem się śmiejemy że jak padnie to nie będzie czasu się nim zająć...ale dla poprawy humoru sytuacja z wczoraj:
Smsujemy z mężem:

On: Jak się Kochanie czujesz?
Ja: Ok, ale chyba się skurcze przepowiadające zaczęły.
On: To znaczy?
Ja: To znaczy że boli.
On: Już biegnę do szatni...

Musiałam mu potem łopatologicznie wyjaśnić o jakich skurczach mówię. Się czasem zastanawiam czy jak mnie tak nagle złapie, czy chcę żeby prowadził auto w takim podnieceniu.... :p

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem

W dniu 21.04.2017 o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 kg 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mania1987
W dniu 26.04.2017 o godz. 12:05 na świat przyszła Zosia Cudowna: 3100 kg 50cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Oczekujący:
majówka2017: 27.04 - trzymamy kciuki!!!
Lakara niby miał być 24.04 ale chyba bliżej 3.05
myszkax33: 3.05
Martussa82: 5.05
marta:-): 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
*Ula*: 11.05
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 31.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05 :) )
Marysia787 chyba powinna być na końcu listy :p

Taa... tylko, że konie to takie piękne i powabne zwierzęta.. a my to raczej jak wyścig orek albo bałwanków - turlu turlu :D

reklama
Do góry