reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja nie wypruwam, bo potem nie będę wiedziała jak prać :p
Ja też mam metki nigdy nie obcinalam, synowi nie przeszkadzają,a siostra młodej obcinala i ma księżniczkę której wszystko przeszkadza.... Więc póki Gabrysia sama nie wpadnie na pomysł że coś ją gryzie to ich nie ruszę, no chyba że te z boku co encyklopedie przypominają- te ciacham.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tam wycinam zawsze, bo mnie te sztuczne materiały frustrują lekko. ;P

Na razie jednak nie wiem, jak to wygląda, bo dopiero jutro podotykam tych ubranek. ;)

Jeśli moje dziecko wda się w mamusie to nawet najmniejszy kawaleczek najmiekciejszej metki będę musiała wycinać...szału dostaje jak mnie cos gila albo kluje....a jak to będzie z małą to się dopiero okaże:p

Nic mi nie mówcie o przygotowaniach, bo ja ciemnej d...ie jestem...a w sumie zostały 2 tygodnie...Torbe dla Małej spakowałam, ale tylko ciuszki, moja leży odłogiem. Dziś zamówiłam materac do łóżeczka, a jeszcze wanienka, przewijak, ręczniki dla Małej....aaa o staniczkach do karmienia nie wspomnę.....

Co do wspólnego rodzenia - mój mąż chce być, choć z lekarzem się śmiejemy że jak padnie to nie będzie czasu się nim zająć...ale dla poprawy humoru sytuacja z wczoraj:
Smsujemy z mężem:

On: Jak się Kochanie czujesz?
Ja: Ok, ale chyba się skurcze przepowiadające zaczęły.
On: To znaczy?
Ja: To znaczy że boli.
On: Już biegnę do szatni...

Musiałam mu potem łopatologicznie wyjaśnić o jakich skurczach mówię. Się czasem zastanawiam czy jak mnie tak nagle złapie, czy chcę żeby prowadził auto w takim podnieceniu.... :p

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem

W dniu 21.04.2017 o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 kg 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mania1987
W dniu 26.04.2017 o godz. 12:05 na świat przyszła Zosia Cudowna: 3100 kg 50cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Oczekujący:
majówka2017: 27.04 - trzymamy kciuki!!!
Lakara niby miał być 24.04 ale chyba bliżej 3.05
myszkax33: 3.05
Martussa82: 5.05
marta:-): 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
*Ula*: 11.05
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 31.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05 :) )
Marysia787 chyba powinna być na końcu listy :p

Taa... tylko, że konie to takie piękne i powabne zwierzęta.. a my to raczej jak wyścig orek albo bałwanków - turlu turlu :D

reklama
Do góry