reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem

W dniu 21.04.2017 o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 kg 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mania1987
W dniu 26.04.2017 o godz. 12:05 na świat przyszła Zosia Cudowna: 3100 kg 50cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Oczekujący:
majówka2017: 27.04 - trzymamy kciuki!!!
Lakara niby miał być 24.04 ale chyba bliżej 3.05
myszkax33: 3.05
Martussa82: 5.05
marta:-): 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 21.05
*Ula*: 21.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05 :) )

Ostatnia edycja:
Jeszcze chwilka i będzie maj ;)
Trzymam kciuki za wszystkie dziewoje, które powoli zmierzają do rozpakowania. Jutro mam wizytę, więc się dowiem na jakim etapie my z Maryśką jesteśmy.

A i ciekawą rzecz powiedziała mi położna odnośnie używania papierków lakmusowych do sprawdzania, czy sączą się wody. Otóż ;) często pod koniec ciąży, szczególnie jak już jest ciepło (przy okazji wielki faker w stronę pogody za oknem) mocno pocimy się w okolicach intymnych i pot może zabarwiać papierek na niebiesko, a u nas może to wywołać palpitacje. Odradziła mi zatem tę metodę ;)

Ciekawe to co piszesz Olo... dzięki [emoji6]

A właśnie - czy któryś z Waszych maluszków ma duży brzuszek? Mój gin powiedział że moja niunia ma brzuszek na 41,42 tydzień a miałam na wizycie 39t... powiedział tak: "to świadczy o dobrym odżywianiu". Czy jest czym się martwić? Jak myślicie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawe to co piszesz Olo... dzięki [emoji6]

A właśnie - czy któryś z Waszych maluszków ma duży brzuszek? Mój gin powiedział że moja niunia ma brzuszek na 41,42 tydzień a miałam na wizycie 39t... powiedział tak: "to świadczy o dobrym odżywianiu". Czy jest czym się martwić? Jak myślicie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A proszę uprzejmie :) Jak mi się coś przypomina, to się dzielę z Wami z miłą chęcią.

Jeśli użył słowa "dobre odżywianie" to chyba dobrze :)

Martussa napewno tego dnia urodzi a reszta kto wie...wszystko w rękach naszych pociech brzuszkowych :) jeszcze nie wyszly na świat a juz Nami rządzą :)

Siedzę u mechanika i z chęcią bym powiedziała ze zaczynam rodzić aby go przyspieszyć. ....

Jak myślicie jak w kwietniu pralam ubranka małej to wystarczy jak teraz je wyprasuje, czy prac jeszcze raz? Mam je we worku w szafie,więc nie kurzylo się na nie...
Dawo - ja myślę, że jak wyprasujesz to już będzie świat i ludzie. Nie przesadzajmy z tą sterylnością bo alergików tylko wychowamy.

Tak czy inaczej cierpię na coraz solidniejsze lęki i marzenia o cofnięciu się w ciąży o jakieś trzy miesiące.
Mam tak samo. Dopada mnie coraz większa panika, że jestem kompletnie nieprzygotowana do tego porodu. Komoda nie przyszła (nie mogę się dodzwonić do firmy), biustonosz nie dotarł, wanienka ani przewijak nie kupione jeszcze.. jedyne co to przed chwila kurier łóżeczko przytachał. Chociaż tyle..
I mentalnie też im bliżej porodu, tym ja mniej gotowa, chociaż z drugiej strony tak bym już chciała małego zobaczyć.. ech..

reklama
Do góry