reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

jak będziesz to pisz :)
wydaje mi się ze jednak nie ma co patrzeć czy te Panie są miłe czy nie, grunt ze w razie czego maluchy będą miały tam fachowa opiekę, według opinii lepszą niż w wojewódzkim.

Co do pościeli to ja na początek mam rożek a później chyba w spiworek będę mała układać.
Te śpiwory to tak różnie, siostrzenica to spała w nim, potem miała większy i tak opanowała w nim życie że nawet w nim chodziła jak się obudziła,a z tego małego zrobiła sobie niunie(oczywiście prana tylko ukradkiem a i tak zmiana zapachu prowokowała ryk)
A mój syn nie uznawał tego ustrojstwa więc mam jak nowy.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nadrobiłam zaległości w czytaniu...i trochę jestem przerażona tym rozejsciem spojenia, bo mam ten sam ból i objawy o których piszecie ale mi gin nic nie mówił tylko że to normalne...chyba że za słabo mu opisałam dolegliwości...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie cały czas to spojenie lonowe boli, najgorzej jest przy podnoszeniu nóg - włożeniu nogi w spodnie i przy zmianie pozycji w łóżku. Straszny ból. Mówiłam lekarzowi - stwierdził że trzeba uważać aby nie doszło do rozejscia się. Tyko jak? Nie zapytałam. Na ostatniej wizycie mówił że jest wszystko ok a mnie boli coraz mocniej. Powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego.

Mam dokładnie te same objawy i mam nadzieje, że wszystko będzie Ok [emoji846]

Ale produkujecie!
Co do karmienia piersią- jestem absolutnie ZA, uwielbiam i wierzę, że nie m nic lepszego dla dziecka. Wszystkie niezdecydowane bardzo zachęcam, nawet pomimo bólu, uprzedzeń, niechęci- spróbujcie zrobić to dla dziecka!

@milkaklaudia dokładnie takie same mam doświadczenie - nie pamiętam,czy dokładnie miesiąc,ale początek był w rożku, co pozwalało nam położyć Hanię na boku na przemian,a potem śpiwór. A o rączki sie nie martwcie,że będzie im zimno, będzie lato! A śpiwór wygodny

1492720926-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Łopanie ile czytania! Ja to Wam powiem, że strasznie lubię Was czytać i lubię to, że sobie doradzamy nawzajem bez oceniania i nieprzyjemnych wymian zdań [emoji173]
Ból spojenia - u mnie też lekarz mówi, że to normalne.
Karmienie - bardzo chciałabym piersią i liczę, że moje ciało też będzie chciało ;) ale też nie planuję karmić do momentu, w którym dziecko poprosi o mleko do kawy (taki żarcik z mataja.pl) bo wydaje mi się, że dajmy na to taki trzylatek pytający 'mamo mogę łyka?' to już trochę za wiele. Ale też co kto lubi.

Jestem po spotkaniu z położną. Bardzo fajna, ale zarazem konkretna babeczka. Doświadczona bardzo. Jest od tej pory do dyspozycji naszej pod telefonem 24h na dobę, co działa na mnie uspokajająco, bo moja gin swojego numeru telefonu nie podaje.. Teraz tylko czekać, aż Maria postanowi zrobić Wielkie Wejście ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry