reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Moja torba też pusta, mąż dzisiaj się zainteresował gdzie jest moja, aż byłam w szoku że takie zainteresowanie wykazał, we wtorek mam wizytę i myślę że po niej już trzebaby pakować bo to będzie 37tc więc wszystko się może zdarzyć... No i znowu nie śpię [emoji37] rls mam całego ciała [emoji35][emoji36][emoji51]a do tego coś mnie na żołądku męczy- może mała [emoji58]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moje Drogie, @Klaudia_i_nikodem jadaaaaą na porodówkę!!! Trzymamy kciuki i rozmawiamy z Bozią, bo Dziewczyna Zuch!!!:happy:

@DaWo wcześnie dzień zaczęłaś :(

Moje starsze dziecko wczoraj się doczekało i ...

18051814_1425805774108218_547311073_n.jpg

Ostatnia edycja:
Klaudia jesteśmy z Tobą! :) i się zaczęło powoli rozpakowywanie się :) aż mi ciarki przeszły

Gulba właśnie pisałam wczoraj z koleżanką i miała tak samo jak my miesiąc przed strasznie ją bolało spojenie, nie mogła się przekrecac z boku na bok i lekarz jej powiedział, że tak ma być. I urodziła naturalnie. Więc nie nakrecajmy się :) co ma być to i tak będzie bo na rozejscie choćby nawet to nic nie można tak naprawdę zaradzić.

Martussa82 jaki pokaźny ten Twój brzusio. A malunki słodkie :) dałaś córce pole do popisu :)

O rety, ale tu ruch... jak na Marszałkowskiej (pozdrowienia dla warszawianek) :D A tak na serio to fajnie jest Was wszystkie czytać ;)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, oby tak dalej, my wizytujemy we wtorek, to będzie już 36 tydzień :) Olo ja też mam wizyty u gin. co 4 tyg. Trzeba się cieszyć, że wszystko dobrze i nie ma potrzeby częstrzego kontrolowania sytuacji ;)

Klaudia trzymamy za Ciebie kciuki z całych sił. Bozia zdecydowała, żeby ten dzisiejszy dzień nie był jednak dla Ciebie dniem rozpaczy, tylko radości z narodzin syna i tego trzeba się trzymać :)

Co do karmienia to ja bez doświadczenia, ale nastawiam się na cyca i mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli ;)
Ostatnio nie narzekam na sen, bo potrafię od 23 do 9 spać z jedną lub dwoma przerwami, ale dzisiaj już przed 7 mąż obudził i po robocie...
Dziś ma przyjść karuzela dla Hani i będziemy sobie już słuchać melodyjek :)

Martussa widzę, że córka kreatywna po mamie ;)

Ale brzucho :) będzie super pamiątka :)
Ja dla mojej 3,5 latki muszę już zamówić prezent od młodszej siostry żeby się wkupiła w łaski :) Taki mam na nią sposób: mówię, że siostra nie widzi, ale wszystko z brzuszka słyszy i prezentu nie przywiezie. Od razu się hamuje :D

Dopada mnie już chyba stres przedporodowy... krztuszę się własną śliną... już kilka razy w ciągu ostatnich paru dni... Obudziło mnie to też dzisiaj w nocy... zaciągałam powietrze jak osioł. Takie rzeczy to na tle nerwowym ;/

@Klaudia_i_nikodem wygląda na to, że w urodziny będziesz już odpoczywać ze Skarbem przy piersi :D

Ostatnia edycja:
Klaudia i Nikodem to przykre, że tak ci się porobiło jak w najgorszych koszmarach. Mam nadzieję że będziesz umiała ten dzień uznać za szczęśliwa datę ale to będzie trudne. Jesteśmy z tobą myślami. Dasz radę.

@Klaudia trzymam kciuki za jak najszybsze i najmniej bolesne rozwiązanie!
Widocznie tak miało być, że Twoi chłopcy zmienią wartę tego dnia, byś nigdy nie była jednak sama.
Ściskam mocno.

Rany, ależ miałam dziś podłą noc.
Od 4 rano skurcze. Bolesne. Nieprzyjemne. Co 15min. I tak półtorej godziny. Nos-py wzięłam w ciągu ostatniej doby więcej niż Bozia przykazała. Każdy taki skurcz, to w głowie rysuje się tylko krótsza szyjka. :/
A wizyta za 18dni dopiero!
Zaraz jadę zdjąć Holter (znów podróż przez całe miasto w betoniarce) i ciekawe, jak ten nocny zapis się wkomponuje. :p

Powiedzcie mi dziewczyny. W środę po południu dostałam L4 na wizycie, ale nie mam mocy jechać z nim do pracy. Brzuch ciągle mi się stawia i się zwyczajnie boję. Jak to jakoś inaczej przekazać? Można? Czas mi się chyba kończy. :p

Klaudia powodzenia!!!!! Trzymaj się dzielnie Kobieto....jesteśmy z Toba!

Martussa jak będziesz coś wiedzieć zdawaj relację. Brzusio super. U Nas też juz było malowanie brzucha przez syna i męża :)

A my dzis z Młodym do kina idziemy na 11 bo nie ma dzis zajęć bo są egzaminy więc popcorn i kino...ciekawe jak ja wysiedze ale w święta wysiedzialam to i damy radę. ..
Ja torbę dla siebie mam spakowana ale dla Młodej nie muszę nic brać więc mama spakuje jak przyjedzie w zależności od pogody.

Milego dnia:)

@milkaklaudia - spory, spory, ale zgrabniejszy i mniejszy niż poprzednio :D

@Lefkowa - my już zakupiliśmy tablet dla Hanki od Alki, teraz tylko liścik napisać od młodszej siostry i za dwa tygodnie dostanie prezent. Chcieliśmy coś porządnego, bo pierdół ma mnóstwo, założyliśmy kontrolę rodzicielską i będziemy reglamentować używanie sprzętu :D

@Marta&Hania - uważaj, bo imiona zobowiązują :)

reklama
@Klaudia trzymam kciuki za jak najszybsze i najmniej bolesne rozwiązanie!
Widocznie tak miało być, że Twoi chłopcy zmienią wartę tego dnia, byś nigdy nie była jednak sama.
Ściskam mocno.

Rany, ależ miałam dziś podłą noc.
Od 4 rano skurcze. Bolesne. Nieprzyjemne. Co 15min. I tak półtorej godziny. Nos-py wzięłam w ciągu ostatniej doby więcej niż Bozia przykazała. Każdy taki skurcz, to w głowie rysuje się tylko krótsza szyjka. :/
A wizyta za 18dni dopiero!
Zaraz jadę zdjąć Holter (znów podróż przez całe miasto w betoniarce) i ciekawe, jak ten nocny zapis się wkomponuje. [emoji14]

Powiedzcie mi dziewczyny. W środę po południu dostałam L4 na wizycie, ale nie mam mocy jechać z nim do pracy. Brzuch ciągle mi się stawia i się zwyczajnie boję. Jak to jakoś inaczej przekazać? Można? Czas mi się chyba kończy. :p
Masz tydzień na dostarczenie, zrob ksero dla siebie i wyślij poleconym za potwierdzeniem odbioru żeby mieć jakby co podkładkę...

Do góry