reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Waraai, wiem że musisz zdjąć ten holter ale nie chcę straszyć ale chyba pora położyć się i odpoczywać bo wyladujesz w szpitalu....a po Nospie minęły skurcze ?

Zwolnienia ja zawsze wysyłam poleconym priorytetem bo główna siedziba firmy w innej miejscowości.

reklama
Trudno powiedzieć, czy po Nos-pie, czy same z siebie - dobrze, że tymczasem spokój. ;)

Po powrocie od razu ląduję w łóżku, jednak zejdzie mi sporo deptania w mieście, niestety.
No i obiad trzeba zrobić..

;)

Dzień dobry!
Przespałam takie ważne wydarzenie..

@Klaudia_i_nikodem - mam nadzieję, że u Was już po strachu i bólu i śpicie sobie już w szpitalnej sali we dwójkę cali i zdrowi!

@Martussa82 - daj znać jak będziesz miała jakieś wieści.

Powiedzcie mi dziewczyny. W środę po południu dostałam L4 na wizycie, ale nie mam mocy jechać z nim do pracy. Brzuch ciągle mi się stawia i się zwyczajnie boję. Jak to jakoś inaczej przekazać? Można? Czas mi się chyba kończy.
Możesz wysłać kadrowej skan mailem, a samo zwolnienie poleconym, koniecznie za potwierdzeniem odbioru.
W ogóle to nie wiem czemu ci lekarze nie mogliby już wystawiać e-zwolnień, żeby człowiek nie musiał latać z tymi papierami.

Klaudia zazdroszczę Ci i trzymam kciuki żeby poszlo szybko i bez bólu. Mam cichą nadzieję,ze następną na porodowce będę ja chciałabym jutro lub za tydzień w sobotę może synek weźmie to pod uwagę ;) obie torby już spakowane brakuje tylko przesyłki z laktatorem,rozkiem i majtkami poporodowymi,jutro chyba zakupie na wszelki wypadek dodatkowy rożek i majtki a nóż się mały zdecyduje na wyjście wkoncu to 39 tc ;)
Również mam za sobą ciężką noc...położyłam się po 24 i się krecilam,wiercilam,budzilam średnio co godzinę. Miałam iść z rana na morfologie ale tak pada i wieje,ze mi się odechcialo i postanowiłam iść w poniedziałek.

waraai- nie pozostaje Ci nic innego jak zakupy na allegro :-) Spokojnie, przyzwyczaisz się do leżenia - brzmisz identycznie jak ja dwa miesiące temu ale dasz radę. To TYLKO niecałe 3 tyg. W pn.8.04 wstaniesz i już. L4 listem poleconym - masz na to 7 dni. Trzymaj się!! obiad musisz zrobić! też wymyśliłaś!!
Martussa- ale dzieło sztuki ten Twój brzuchol! Super

Klaudia - trzymam kciuki!! cieszę sie że to dziś, omija Cię ta uroczystość która nie należy do przyjemnych.
ja po wnikliwej wizycie u ordynatora. Stan zapalny mam jak 150 (to swędzenie). odstawić luteinę natychmiast. dostanę za to inne rzeczy :-). (ale pimafucort musze sobie kupić sama ;-))Możliwe, że to też efekt antybiotyku. Dobrze że tu jestem. NIe mam skurczy żadnych, stawiania - ze 3 dziennie, bezbolesne. Odstawiamy powoli kroplówkę z magnezem, przechodzimy na nospę. Jutro usg. Reszta Ok - czyli u mnie bez zmian znaczy świetnie. Dzis lekarz mówi - to już 34 tyg. we wtorek ten sam mówił 34 tyg... to polezy Pani do porodu :-)
Za szybko sie nie dam wypisać ze strachu :-)

miłego dnia i czekamy na wiesci od KLAUDII!

@Karlik - że też Ci się musiał jeszcze ten stan zapalny przyplątać.. no, ale dobrze, że w szpitalu jesteś to od razu coś zaradzą.
Powiem Ci na pocieszenie, że u mnie na szkole rodzenia była para, która zniknęła po pierwszych zajęciach i przyszli dopiero na ostatnie już z maleństwem. Urodził się w 34 tygodniu, dwa dni po podaniu sterydów na płucka. Z małym wszystko było ok, urodził się bez komplikacji i normalnie 3go dnia wypisali ich do domu całych i zdrowych.
Więc u Ciebie ten 34 tydzień to też super! Oczywiście mam nadzieję, że wytrzymacie w dwupaku do tego 9go maja chociaż, ale nawet jakby coś, to będzie dobrze :)

Klaudia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie,
Martussa super brzusio,
Milkaklaudia mój maluszek ogólnie jest dużym chłopcem może wcześniej urodzenia bo termin z usg pierwszego wychodzi mi na 9 maja zobaczymy

reklama
Do góry