reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

My z racji kołyski kupilismy zestaw minky kocyk troszkę grubszy i poduszka płaska jeżeli małemu będzie za ciepło to jeszcze mam kocyk minky bez wsadu czyli cieniutki. Nie bawiliśmy się w kupowanie pościeli bo po pierwsze zaraz wkoncu zrobi się ciepło i pościel będzie zbędna a po drugie bez sensu było kupowanie pościeli pasujacej rozmiarowo do kołyski jak niedługo synek przeniesie się do normalnego łóżeczka i będzie potrzebna większa pościel ;)

reklama
@asia333podlasie już zapoznałam się z zasadą dyżurów;) mała jest ułożona od 30 tyg.posladkowo i nie chce się obrócić stąd cc. Skierowanie również będę miała na cc ale to dopiero za niecałe 2 tyg.na wizycie dostanę. A boję się że do tego czasu urodze, brzuch często mi twardnieje i często kuje spojenie lonowe... poza tym szyjki już praktycznie brak.
Byłam tam dwa razy na SOR i raz dzwoniłam- szybciej zakończyła rozmowę niż zdążyłam w pełni zadać pytanie.

To fakt ale dla mnie i tak chyba te w usk sa milsze przynajmniej tak mi sie wydaje lekarze tez jakby ale ciezko powiedziec ja tez chyba za 2 tyg jak dotrwal to do usk sie poloze moze sie spotkamy ☺

Hmmm jeśli chodzi o karmienie to jestem zielona z racji pierwszego dziecka, zobaczymy co Malej będzie bardziej odpowiadało cycek czy butelka...szczęśliwe dziecko szczęśliwa mama:) A borykacie się tez z "ulewaniem" się mleka/siary?

Annkow dobre pytanie, ja dostalam spiworek do Malej ale ogrzewa tylko brzuszek i nóżki a raczki nie są niczym okryte... I tak sie zastanawiam czy ta opcja przejdzie. Widziałam spiworki które przypominały otulacz, ale pytanie czy dziecię będzie chciało być tak zniewolone:huh:

My z racji kołyski kupilismy zestaw minky kocyk troszkę grubszy i poduszka płaska jeżeli małemu będzie za ciepło to jeszcze mam kocyk minky bez wsadu czyli cieniutki. Nie bawiliśmy się w kupowanie pościeli bo po pierwsze zaraz wkoncu zrobi się ciepło i pościel będzie zbędna a po drugie bez sensu było kupowanie pościeli pasujacej rozmiarowo do kołyski jak niedługo synek przeniesie się do normalnego łóżeczka i będzie potrzebna większa pościel ;)
Myślałam że tylko ja nie mam jeszcze pościeli ale dostałam takiej wizji że jak się urodzi dziewczynka to kupię coś w różu, do syna miałam uniwersalne a teraz chcę tak,a u nas 2przypadki teraz były że urodziło się na odwrót więc poczekam. Jakiś kocyk uszykuje i tyle. Jest jeszcze szansa że siostra albo mama mi niespodzianke zrobi i wrócimy do domu i będzie gotowe[emoji54]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie po luteinie tez swedzi i piecze ona to ma do siebie posmaruj clitrimazolem kosztuje 2 zl w aptece odrazu ulzy
dzieki asiu, tylko ja w szpitalu leżę to nie mam skąd jej wziąć. Zgloszę jutro i zobaczę co wymysla.
DaWo- z karmieniem to strasznie indywidualna sprawa... dla mnie to właśnei wielka wygoda- nie ma butli, mycia, smoczków, wszędzie jest żarełko pod ręką - czy w parku, czy w restauracji czy na plazy. ale może pomyśl nad nastawieniem się na karmienie mieszane? ja radze spróbować bo może będziesz miała sycący pokarm i Wam się poukłada a butelka zawsze może być np. na noc, na lepsze spanie.... wyczujesz sama. spróbuj :-)Podpisuje się pod wszystkim co pisała Martussa - ja wyłam przez lewą pierś a w krzyżu mnie ciagnęło z miesiąc, ale tez ponad rok za każdym razem :-)
Moja córa od 6 miesiąca do cyca dostawała kubek z dziubkiem (kapek) z którego piła wodę. To tylko zależy od mamy. Ja np. nie lubię dzieci chodzacych i dopominających się o pierś czy szrpiących za mamy bluzkę - to już mnie obrzydza faktycznie :-)
Starszą eliminowałam a młodsza któregoś dnia odwróciła głowę i tyle.
Teraz moja koleżanka rodziła w styczniu i nie miała nic pokarmu, nic! próbowała ale nie przyszedł i nawet nie musiała nic na zatrzymanie laktacji dostać bo ani kropelka nie przyszła.
gulba- ja nie miałam ale trzymam kciuki za powodzenie. Ty już możesz rodzić!
Annkow- śpiworek, kocyk.. miękki rożek minky

Kurczę.

Do mnie dotarło, jak wielu rzeczy jeszcze nie mam. Ogromu, rzekłabym nawet.
A w kontekście ostatnich rewelacji, to powinnam chyba na wszelki wypadek ogarnąć już wyprawkę.

Tak strasznie niegotowa jestem.
W dodatku leżę dopiero od kilku godzin tak poniekąd plackiem i dostaję na łeb. :p
A tu trzeba te trzy tygodnie wytrwać. :D
I majówka w wyrze!

To fakt ale dla mnie i tak chyba te w usk sa milsze przynajmniej tak mi sie wydaje lekarze tez jakby ale ciezko powiedziec ja tez chyba za 2 tyg jak dotrwal to do usk sie poloze moze sie spotkamy ☺
jak będziesz to pisz :)
wydaje mi się ze jednak nie ma co patrzeć czy te Panie są miłe czy nie, grunt ze w razie czego maluchy będą miały tam fachowa opiekę, według opinii lepszą niż w wojewódzkim.

Co do pościeli to ja na początek mam rożek a później chyba w spiworek będę mała układać.

reklama
Hej,
Byłam dziś na wizycie u mojej ginekolog.
Od wtorku napinał mi sie brzuch i czułam ból w dolnej części brzucha przy wstawaniu czy przewracaniu na bok. wyszło mi też białko w moczu (norma 15 a ja miałam 16), ciśnienie Ok. Dostałam skierowanie do szpitala na jutro. Jestem załamana. Bo jak potwierdzi sie rozejście spojenia łonowego to będę miała cc [emoji17].
Mały waży 3,4 kg, a jestem w 37 tc, wg usg ma długie nogi i bardzo sie rozpycha. Liczę że to sprawia mi tem ból a nie to rozejście.
Miałam wyniki GBS - ujemny

Czy któraś z was miała problem z rozejściem spojenia łonowego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mnie cały czas to spojenie lonowe boli, najgorzej jest przy podnoszeniu nóg - włożeniu nogi w spodnie i przy zmianie pozycji w łóżku. Straszny ból. Mówiłam lekarzowi - stwierdził że trzeba uważać aby nie doszło do rozejscia się. Tyko jak? Nie zapytałam. Na ostatniej wizycie mówił że jest wszystko ok a mnie boli coraz mocniej. Powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego.

Co do karmienia chcialabym bardzo piersią. Ale myślę że muszę Klaudie przyzwyczaić też do butelki - w sensie chciałabym ściągać pokarm i żeby chciała też pić z butelki ale żeby znowu nie chciała już tylko z butelki bo wiem że dzieci szybko przyzwyczaja się do lepszego a z butelki leci szybciej i nie trzeba tak mocno ciągnąć. Bo chodzi o to że w tym sierpniu bierzemy ślub i nie wyobrażam sobie brać ją na salę. Ma zostać z opiekunką i wtedy nagromadzilabym pokarm w zamrażarce. Mam nadzieję że mi się to uda.

Co do przykrycia dzisiaj właśnie położna mówiła że pościel nam niepotrzebna jest na początku :) "dziecko najlepiej śpi w rożku bo ma mieć ograniczona przestrzeń tak jak w brzuchu wtedy czuje się najbezpieczniej. Jeżeli nie rożek to czymkolwiek ograniczyć mu swobodne ruchy-przez ok miesiąc kiedy tak naprawdę nie wykonuje jeszcze żadnych ruchów. A później śpiwórek. :)

Do góry