reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Fajna :)
Do porodu to chyba wezme T-shirt męża. Właśnie z tego względu, że potem się juz do niczego taka koszulka nadawać nie będzie.
I zastanawiam się ile koszulek z opcją karmienia będę potrzebowała do szpitala. Jakie jest prawdopodobieństwo że młody mi obślini/obdżyzga całą piżamke już w pierwszej dobie? Hmm..
Dzięki za pomysł też sobie wezmę jakąś koszulkę męża, choć ostatnio to nosimy prawie ten sam rozmiar ☺

reklama
Martussa82 - jak to nie do treści? Ups.. :) ja to sobie zawsze interpretuje że o komentarz wpisu właśnie chodzi.
Ta koszulka do kangurowania fajna ale cena zaporowa.
Zastanawiam się czy takie chusty to wogóle są wygodne. Nigdy nie miałam okazji wypróbować na żadnym cudzym dziecku. A wy?

P.S. co do wagi to chetnie bym sobie zatrzymała kilka kilo po porodzie, ale zobaczmy. Możemy Martussa przeprowadzić transfer od Ciebie do mnie jak chcesz : D

Kochana - ile tylko chcesz!!! :)

Ja narazie niemam zdania o tych koszulkach, wrzuciłam Wam pokazać bo prezentowali przed chwile w TV. Napewno nie wyobrażam sobie mojego męża z koszulka bo Małej bedzie najwygodniej u niego i jedna ręką on ją przytrzyma...a pokazywali Pana w takiej koszulce...śmieszne wyglądał...az obrzydliwie....kobieta wygladala oki...

Ja zaraz śmigam na wizytę przywitac Małą :)

U mnie slonce powoli wychodzi wiec moze dzis dokoncze sadzenie braków...a moje dziecko ma od dzis rekolekcje i wyszla mu w nocy opryszczka na nosie....prawie pol nosa pokryła....chyba gdzieś sie organizm bronił przed chorobą i wyrzucił na wierz opryszczke...

Ja chce rodzic w koszuli szpitalnej a na później jakieś dwie trzy koszulki ale mam takie tez z odpinanymi guziczkami moje obecne wiec nie bede szaleć z koszulami, ale jedna musze dokupić. Bo nigdy niewiadomo czy nie bedziemy dłużej w szpitalu niż dwie doby.

Dzień dobry w ten ( u mnie) paskudny pogodowo dzień!
Od wczoraj czuje jakieś częstsze twardnienia - zawsze od ucisku - leżenie na boku albo jak wstanę. nie to że dużo ze 4 -5 wczoraj.... Uwiera mnie gumka w spodniach, jakby mały wczoraj obniżył się jeszcze bardziej i ciągle naciska na pęcherz - co czasem interpretuję jako skurcz własnie... jeszcze tydzień do wizyty....nie tak, że się martwię, ale jakoś zastanawiam się....

Ja do porodu biorę jakiś "worek na kartofle" ;) i tak będzie do wyrzucenia. Taką na "wyjście" zamówiłam: http://allegro.pl/show_item.php?ite...3Yzg4ZjAwYzU0YWUxOWJlMzcxOTJjYTMwYzMyMWRhMA==
Fajna ta koszulka, może się skuszę, bo poprzednia polecana była za "jedyne: 180 zł :-( http://granatovo.com/produkt/ptaszki/ - jak to martussa pisze - niezbędny niezbędnik ;-)

Dla mnie stanik do karmienia miał trochę zadanie podnoszące poczucie wartości - he he.
Wiadomo w szpitalu czy czasem w domu bawełniany zwyklak OK, ale one słabo trzymają i się rozciągają pod biustem, mam wrażenie, że ten biust wisi. Dlatego zainwestowałam w hotmilk i powiem Wam, że nigdy potem zwykłego stanika nie miałam tak wygodnego.
https://www.hotmilklingerie.com/collections/bras

marta:-) koszulka do kangurowania jest super. Tylko a) na krótko b) dziecko gołe OK, ale ja z cieknącymi piersiami....
mamaAWR, DaWo-Ja chustowałam dzieci - szczególnie malutkie - tak do pół roku. Cudowna rzecz. Najbardziej lubiłam odkurzanie z dzieckiem śpiącym w chuście :-) Teraz tez obowiązkowo kupie chustę ( wtedy miałam tylko elastyczną - może taką kupię) bo ze względu na ukształtowanie terenu bardzo mi się przyda na mojej "szklanej górze"( dzieciaki chodzą do szkoły z górki, po bardzo stromej łące - spora różnica poziomu). Ale nie jestem maniaczkę - wózek przede wszystkim, chusta przy okazji :-)
martussa- fajne te biustonosze... tylko wymiary pod biustem od 75... to niestety za szerokie :-( właśnie szukam takich bawełnianych, miekkich ale ładnych a nie białych szkaradnych.

znalazłam zdjęcie mojej pierworodnej u taty w chuście kółkowej na nauce wiązania. My kółową używaliśmy jednak później, jak juz siadała i nosiłam na boku - zawsze mialam pod wózkiem i jak sie wyrywała z wózka to ją zapinałam z boku a ręce miałam wolne do pchania wózka.(wygoda)
ddkSyZLP2fAZKrWxcm9YcthW-FkMkSGBahI1j-sRfik1MgWt6tBvqI8dBEWc7dXZ8hO93Rc1A6UiJriGBnsCfTxABz6H7UQgBGKez6SUJaXv9Krd3us2tas-TG4Wci7iM2SDhe9YR045gLe3Qvjb0hzSTfc1r2wvJW0gsbEm4393IXB5ZsHDlZP1zB2vNOel9H_xPpxwSgbbvOySRnGPIA311ip749Os3cP4pcAPOJtsYJ2T7YB_glg00KOSpRq1abkmTf1jGGN54n-PgSUzSOcXKb_MDFZL9GQdG5E5QYvrerFgCweE9mQhrW_dnljJbwYhixWGogo_tDWildf3n8iOv21fT007_27x3_MmjBr5vvQnKTItXp8l002OcITwJkQ0hnzHuIQzWEunz6VmMINR2AZ3XU7STfOgfIOdhYLPbbIBg3jpGISpzddT7GlWHvDmA9MeD8N45ssQzcaQXtCUbRseFc9eTbmC3EhBaVhyflV8YfO3pJqWlRv3uHUuo98Dd-CxvTHJddu9OwJ7I9AVl66d76dskhGInSwqt_rpUmH2y5_FsOwF-TUrbTwU0zBbg6ml2GyTP3XPeSqwq7scB-YC2oQPxFxjxWzb5dWmWKAWNIeHMQ=w328-h301-no

Roczniak jak nie jest przyzwyczajany to się czuje zniewolony w chuście :-) ja od 9tego miesiąca nosiłam w podróży w nosidle ergonomicznym. Poszukam zdjęcia.

Ostatnia edycja:
Hejka... niestety nadal jestem chora... syropy i soki nic nie pomagają... byłam dziś u rodzinnej i niestety antybiotyk Duomox - czy ktoś to brał i może się wypowiedzieć na ten temat?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martusiamiska, niestety nie wypowiem sie odnosnie antybiotyku. Myślę ze lakarz widział ze jesteś w ciąży i zapisał odpowiedni antybiotyk.

My juz po wizycie, wszystko oki Mała juz ma 2280 gram, ja prawie dwa kilo na plus wiec rosniemy obydwie jak na drożdżach :D wkońcu od grudnia pierwszy raz sie pokazała...wiec widzialam moja Królewnę co kopie pod żeberka mamę...:-) :) ale dowiedziałam się ze to co mnie zaatakowało w niedziele to nie byly skurcze prawdopodobnie a ucisk na nerkę i możliwy zastój lub kolka...ale zrobiła od razu Ginka usg nerki i nie widzi zastoju ale mam po ciąży zrobić sobie Usg nerki...nie będę tego interpretować na zapas bo powiedziała ze oki...
Ale super pogoda wiosna na całego.... bratki do końca zasadzone...i można obiad kończyć....

Ostatnia edycja:
Do góry