reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja mam puki co 1 koszulkę nocną rozpinaną z przodu. Też taką zwykłą, żadna tam dedykowana do karmienia. Za biustonoszami jeszcze się nie rozglądam bo biust dopiero teraz zaczął mi się powiększać. Na szczęście, bo już straciłam nadzieję i myślałam, że z tymi miseczkami A już mi tak zostanie. A tu hop.. mam już B :)

reklama
Fajna :)
Do porodu to chyba wezme T-shirt męża. Właśnie z tego względu, że potem się juz do niczego taka koszulka nadawać nie będzie.
I zastanawiam się ile koszulek z opcją karmienia będę potrzebowała do szpitala. Jakie jest prawdopodobieństwo że młody mi obślini/obdżyzga całą piżamke już w pierwszej dobie? Hmm..

1490124144-aaaaaa.jpeg

Może się skusze na jedną, bo poszukałam rozmiar luj[emoji39] czarna, trochę smutnawa ale biorąc pod uwagę z jakimi plamami mogę nieświadomie paradować to będzie wdzięczny kolor.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pytałam o pas poporodowy ;)
Co do koszul ja też mam zamiar kupić takie zwykle co dziewczyny wstawialyscie zdjęcia. Została mi taka szara z różowymi guzikami po pierwszym porodzie więc dokupie jeszcze jedna i starczy ;) a powiem wam,ze jak szłam do szpitala w ciazy z córką to miałam właśnie ta szara z guzikami po porodzie a do porodu miałam ze sobą taka stara zwykła koszule do wywalenia ale w tym całym szoku poszłam rodzić w tej szarej z guzikami i nawet się nie zabrudzila ;)
Ile kupujecie biustonoszy do karmienia?
Ja wcześniej nosiłam zwykły albo sportowe ale teraz mam zamiar kupić 2 szt biały i czarny myślę że wystarcza ;)

Ja pasa poporodowego nie planuję kupować. Liczę, że sama jakoś dojdę do normy. Zresztą ja jestem w wadze piórkowej. Obecnie 51 kg (przed ciążą 43 kg).

Ja pasa poporodowego nie planuję kupować. Liczę, że sama jakoś dojdę do normy. Zresztą ja jestem w wadze piórkowej. Obecnie 51 kg (przed ciążą 43 kg).
Uooooo! To ja 20kg więcej niż Ty! Przed ciążą 65,5kg, teraz 71 (chociaż nie wazylam sie po nadmorskim obzarstwie ;)).

Melduje, ze bezpiecznie powrocilismy do domu :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

@marta:-) to co zwykle, czyli, że dla tych, których stać - to oczywiście niezbędna niezbędność by wychować idealne dziecko. (ironia) Reszta populacji będzie kłaść sobie dzidzię na brzuszku i piersiach bez koszulki za 150 zeta :growl::yes::D:D:D a pozostali będą mieć na przykład chusty, w których kontakt będzie równie przyjemny :D
Dzień dobry, w Sławkowie leje, ja już po badaniu krwi, jutro wyniki. Ala ruchliwa jak zwykle...

Koszulkę do porodu mam jedną a kupię jeszcze jedną chyba, w domu i tak śpię w wielkiej podkoszulce i majtkach, bo mi w cholerę gorąco... Staniki zamówiłam w bonprix pierwszy raz i czekam na realizację zamówienia w dużym stresie
DO karmienia te:
http://www.bonprix.pl/style/biuston...er=933887&type=image&category=1214&return=ref

A na już takie:
http://www.bonprix.pl/style/biuston...er=973639&type=image&category=1212&return=ref

Rozmiar wzięłam taki, jak noszę teraz czyli 75 (!!!)F i martwi mnie, jak to utrzyma biust... o_O

w kwestiach mej wagi będę dyskretnie milczeć, bo wychodzi, że chyba mam największe osiągi:wink: w temacie :cool2::cool2: ALe mam to w nosie, serio, serio :D

Ciekawą rzecz pokazała mi @Agata1010 ... Że te oceny, co to je sobie wystawiamy, to nie odnoszą się do treści - jak uważam, że to, co opisałyście jest głupie (np palenie w ciąży czy pijana matka) i dam ten znaczek "niezbyt mądre" to walę po autorce posta a nie ustosunkowuję się do treści:growl::frown: Kicha trochuuu...:dry::dry:

Trzymajmy się dziś jako tako!!!!

reklama
Martussa82 - jak to nie do treści? Ups.. :) ja to sobie zawsze interpretuje że o komentarz wpisu właśnie chodzi.
Ta koszulka do kangurowania fajna ale cena zaporowa.
Zastanawiam się czy takie chusty to wogóle są wygodne. Nigdy nie miałam okazji wypróbować na żadnym cudzym dziecku. A wy?

P.S. co do wagi to chetnie bym sobie zatrzymała kilka kilo po porodzie, ale zobaczmy. Możemy Martussa przeprowadzić transfer od Ciebie do mnie jak chcesz : D

Do góry