reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja mam puki co 1 koszulkę nocną rozpinaną z przodu. Też taką zwykłą, żadna tam dedykowana do karmienia. Za biustonoszami jeszcze się nie rozglądam bo biust dopiero teraz zaczął mi się powiększać. Na szczęście, bo już straciłam nadzieję i myślałam, że z tymi miseczkami A już mi tak zostanie. A tu hop.. mam już B :)

reklama
Fajna :)
Do porodu to chyba wezme T-shirt męża. Właśnie z tego względu, że potem się juz do niczego taka koszulka nadawać nie będzie.
I zastanawiam się ile koszulek z opcją karmienia będę potrzebowała do szpitala. Jakie jest prawdopodobieństwo że młody mi obślini/obdżyzga całą piżamke już w pierwszej dobie? Hmm..

1490124144-aaaaaa.jpeg

Może się skusze na jedną, bo poszukałam rozmiar luj[emoji39] czarna, trochę smutnawa ale biorąc pod uwagę z jakimi plamami mogę nieświadomie paradować to będzie wdzięczny kolor.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pytałam o pas poporodowy ;)
Co do koszul ja też mam zamiar kupić takie zwykle co dziewczyny wstawialyscie zdjęcia. Została mi taka szara z różowymi guzikami po pierwszym porodzie więc dokupie jeszcze jedna i starczy ;) a powiem wam,ze jak szłam do szpitala w ciazy z córką to miałam właśnie ta szara z guzikami po porodzie a do porodu miałam ze sobą taka stara zwykła koszule do wywalenia ale w tym całym szoku poszłam rodzić w tej szarej z guzikami i nawet się nie zabrudzila ;)
Ile kupujecie biustonoszy do karmienia?
Ja wcześniej nosiłam zwykły albo sportowe ale teraz mam zamiar kupić 2 szt biały i czarny myślę że wystarcza ;)

Ja pasa poporodowego nie planuję kupować. Liczę, że sama jakoś dojdę do normy. Zresztą ja jestem w wadze piórkowej. Obecnie 51 kg (przed ciążą 43 kg).

Ja pasa poporodowego nie planuję kupować. Liczę, że sama jakoś dojdę do normy. Zresztą ja jestem w wadze piórkowej. Obecnie 51 kg (przed ciążą 43 kg).
Uooooo! To ja 20kg więcej niż Ty! Przed ciążą 65,5kg, teraz 71 (chociaż nie wazylam sie po nadmorskim obzarstwie ;)).

Melduje, ze bezpiecznie powrocilismy do domu :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

@marta:-) to co zwykle, czyli, że dla tych, których stać - to oczywiście niezbędna niezbędność by wychować idealne dziecko. (ironia) Reszta populacji będzie kłaść sobie dzidzię na brzuszku i piersiach bez koszulki za 150 zeta :growl::yes::D:D:D a pozostali będą mieć na przykład chusty, w których kontakt będzie równie przyjemny :D
Dzień dobry, w Sławkowie leje, ja już po badaniu krwi, jutro wyniki. Ala ruchliwa jak zwykle...

Koszulkę do porodu mam jedną a kupię jeszcze jedną chyba, w domu i tak śpię w wielkiej podkoszulce i majtkach, bo mi w cholerę gorąco... Staniki zamówiłam w bonprix pierwszy raz i czekam na realizację zamówienia w dużym stresie
DO karmienia te:
http://www.bonprix.pl/style/biuston...er=933887&type=image&category=1214&return=ref

A na już takie:
http://www.bonprix.pl/style/biuston...er=973639&type=image&category=1212&return=ref

Rozmiar wzięłam taki, jak noszę teraz czyli 75 (!!!)F i martwi mnie, jak to utrzyma biust... o_O

w kwestiach mej wagi będę dyskretnie milczeć, bo wychodzi, że chyba mam największe osiągi:wink: w temacie :cool2::cool2: ALe mam to w nosie, serio, serio :D

Ciekawą rzecz pokazała mi @Agata1010 ... Że te oceny, co to je sobie wystawiamy, to nie odnoszą się do treści - jak uważam, że to, co opisałyście jest głupie (np palenie w ciąży czy pijana matka) i dam ten znaczek "niezbyt mądre" to walę po autorce posta a nie ustosunkowuję się do treści:growl::frown: Kicha trochuuu...:dry::dry:

Trzymajmy się dziś jako tako!!!!

reklama
Martussa82 - jak to nie do treści? Ups.. :) ja to sobie zawsze interpretuje że o komentarz wpisu właśnie chodzi.
Ta koszulka do kangurowania fajna ale cena zaporowa.
Zastanawiam się czy takie chusty to wogóle są wygodne. Nigdy nie miałam okazji wypróbować na żadnym cudzym dziecku. A wy?

P.S. co do wagi to chetnie bym sobie zatrzymała kilka kilo po porodzie, ale zobaczmy. Możemy Martussa przeprowadzić transfer od Ciebie do mnie jak chcesz : D

Do góry