reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

marta:-) - fajnie że juz taka duza pannica :-) to jeszcze z miesiąc i możesz ją przytulać :-) Ja niestety nie widze zdjęcia ( tez chciałam coś dziś wstawić i się nie dało). Świetnie mieć gin który od razu i nereczki sprawdzi :-) Ja z USG mam termin 8 dni wcześniej.
milkaklaudia- no tak, te twardnienia niby norma ale przy szyjce jakos stresują choć dzisiaj chyba miałam jedno :-) Oszczędzaj się! Ja pracuję z domu, więc mogę i na leżąco - taka wygódka. Ale obiadu z łóżka nie ugotuję :-)

reklama
Olo, odpoczywaj.

MilkaKlaudia, Mała ułożona już od 4 tygodni głowką w dół wiec szykuje się do przyjścia ale jeszcze trochę.... moja dwa tygodnie temu miała 1800 wiec przez dwa tygodnie przeszło 400 gram przybrała...wiadomo że te badania mają możliwość błędu wiec zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Ja się wystraszyłam że duża jest bo u męza się rodzą duże dzieci ale Ginka mówi że nie. I co najważniejsze odstawiam powoli Luteinę...ale dziś i ja byłam ważona 66 kilo wyskoczyło....już czuję powoli ciężar brzuszka...

Waarai, no masz rację diabelski ból, tak porównywałam do porodowego to porodowy to dla mnie był lżejszy niż to cholerstwo.... mam nadzieję że więcej się nie zdarzy...

Karlik, tez się zdziwiłam ze zaczęła USG po nerkach jeździć i kazała na boki się przewracać trochę mnie uspokoila że poboli i kontrolować dopiero po porodzie jakby co...

Karlik pracuję do końca marca i idę na L4 :) bo już z pracy nawet wyganiają a niestety pracy do domu nie mogę zabrać :) (Planetarium) Mi też chwilami brzuch się stawia, często wieczorem... ale nic się nie dzieje więc już jestem spokojna. A Ty musisz jednak bardziej uważać przy Twojej szyjce na każde dolegliwości...
Marta a jednak już przez dwa tygodnie nasze dzieciaczki dużo przybierają dlatego też już róznice większe są na wadze.... Ja tak samo odczuwam już ciężar brzuszka, gorzej mi znaleźć pozycję do spania, przy schylaniu już też przeszkadza, jakoś byłam zawsze szybka a teraz wszystko wolniej robię ;) nie mam tej energii i siły. Przytyłam 8 kg już i jednak ten ciężar już odczuwam...

Marta - jakie śliczne zdjęcia [emoji7] duża już Twoja dziewuszka [emoji7][emoji7] gratuluję udanej wizyty.

Olo - oj uważaj na siebie i teraz dużo Odpoczywaj... jak by nie było to już bardzo wysoka ciąża... Ja już nie dam rady długo spacerować.

Agata - dzięki kochana za opinie [emoji8]

Milka - podziwiam za energię... [emoji4] swoją drogą pewnie masz ciekawą pracę [emoji4]

U mnie najgorzej jest ze spaniem, ułożeniem się... ostatnio najwygodniej mi na placach - choć wiem że to nie jest dobre... czasami jak wstaje w nocy to czuje jakby skóra się rozciągała [emoji32]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ujscie jest nadal ale szyjka stanela w miejscu i sie nie skraca wiec luteine powoli odstawiamy.

Ze spaniem u mnie też różnie i w nocy czasami gorzej niz w ciagu dnia, juz nie leżę w dzień ale w nocy jak do wc lecę to brzuch jak kamień....dziwne ale też tak mam... a dzis zmieniłam botki na baletki bo niby nogi nie spuchly ale ciężko mi przez brzuchol zapinac buty i baletki raz dwa...

Hej dziewczyny ☺ i ja juz po wizycie. Z malym wszystko ok 31t1d i wazy 1900g wiec sporo. Tylko u mnie juz cisnienie ciezko zbic i xaly czas 150na100 puls 107 mimo brania tylu lekow gin dala mi skierowanie do szpitala to pojechalam na Sor dali mi jeszcze jakis lek pytali czy wole byc w domu bo i tak nic wiecej mi nie dadza to wole w domu jak nie bedzie spadac mam wrocic. I przez to nadcisnienie najprawdopodobniej czeka mnie cc. Najwazniejsze ze z malym wszystko dobrze a cisnienie musze kontrolowac.

Ujscie jest nadal ale szyjka stanela w miejscu i sie nie skraca wiec luteine powoli odstawiamy.

Ze spaniem u mnie też różnie i w nocy czasami gorzej niz w ciagu dnia, juz nie leżę w dzień ale w nocy jak do wc lecę to brzuch jak kamień....dziwne ale też tak mam... a dzis zmieniłam botki na baletki bo niby nogi nie spuchly ale ciężko mi przez brzuchol zapinac buty i baletki raz dwa...
Uważa tylko żebyś w tych balerinach za zimno nie miała bo jak nogi przemarzna to krótka droga do zapalenia pęcherza [emoji40]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uważa tylko żebyś w tych balerinach za zimno nie miała bo jak nogi przemarzna to krótka droga do zapalenia pęcherza [emoji40]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja latam w zimowych ocieplanych butach, bo się lekko wkładają ;) airmaxy odpalę jak już mi się stopy zaczną gotować, bo toto wiązać trzeba, a i na ulicy lubią się rozwiązać, a mam jakąś dziwną wizję, że jak kucnę do wiązania sznurówki, to zwyczajnie dupa przeważy i się wywrócę [emoji23]

Z takich ubraniowych perypetii to u mnie hitem jest zakładanie i zdejmowanie tych moich pończoch uciskowych. Są bardzo ciasne, więc przy obu czynnościach się ostatnio zasapuję jak lokomotywa [emoji1]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry