reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Szczerze?

Kupiłam dwie używane na Allegro za grosze. W fajnym stanie. Odpinane przy biuście. Trochę zwyczajne po prostu.
Spałam w nich już parę razy i są okej.
W sumie to i tak najbardziej do szpitala, w domu śpię w męskich portkach po moim byłym, bo zapomniał, a wygodne. ;P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem nadwagowa więc ani nie szukam takich gadżetów, mam takie dwie starobabcine i w nich będę paradować
emoji14.png
myślę że będzie mi wtedy wszystko jedno.... Ale wy seksilaski możecie jak najbardziej się lansować w takim stroju
emoji106.png

Moje zdanie jest takie że każdy powinien się ubrać,a nie przebrać. No....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też jestem zdania że nalezy się ubierać a nie przebierać;)
Ale szkoda mi wydawać kasę na coś co mi się nie podoba i będę się w tym źle czuła, a na koniec wcisne je głęboko do szafy... Jak już coś kupować to z myślą, że będą na dłużej ;)

Też witam Was wiosennie, kilka dni Was nie czytałam i miałam dziś zajęcie od samego rana :) Zaczęły mnie atakować skurcze łydek, chyba czas odstawić kawę, tylko że ja na tej cholernej diecie cukrzycowej odstawiłam już prawie wszystko i tak mi strasznie smutno będzie pożegnać się z kawusią... Na ostatnim USG (30,6) moja córeńka ważyła 1700 gram, wszystko ok wg lekarza więc się cieszę. Z imieniem u nas nadal kłopot, ostatnio bardzo spodobało mi się Sara, chodzi za mną cały czas. Trzymajcie się dziewczyny, szczególnie te z dolegliwościami!!!
Chciałam Sarę :D bardzo mi się podoba ale niestety tylko mi a tatusiowi nie i musieliśmy wybrać imię kompromisowo, które jemu odpowiada i mnie :)

Co do koszul kupiłam na allegro 3 szt. za marne grosze chyba po ok. 25 zł. Patrzyłam żeby były dość szerokie i rozpinane u góry do karmienia. Może nie są ze znakomitego materiału i najlepszej jakości ale to tylko na chwilę a muszę jednak mieć. Zwykłe koszule w paseczki :)

i co dziwne, nawet jeśli ginekolog w ciąży ( jeszcze przed porodem) zleca na to antybiotyk - to wcale nie muszą uwierzyć że go wzięłyście i dadza wam przy porodzie kolejny na wszelki wypadek :-(
Ja tak miałam w 2011.
Ten antybiotyk trzeba podać bezpośrednio przed porodem bo ma określony czas działania. Tych paciorkowców nie da się pozbyć z organizmu ;)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ten antybiotyk trzeba podać bezpośrednio przed porodem bo ma określony czas działania. Tych paciorkowców nie da się pozbyć z organizmu ;)
to teraz już jestem mądrzejsza. Poprzednio brałam - jak wyszły w badaniu i przy porodzie - znowu.

A kto pytał o pas porodowy?

Zapytałam koleżankę która w styczniu miała cesarkę - sporo też nadwagi z poprzedniej ciąży. Napisała: "Ja mam taki wkładany w całości - nie na rzep. I chodzę w nim cały czas od porodu ( ponad 2 miesiące) po 10 godzin dziennie. Moim zdaniem jest efekt. Na bank jak to noszę to nie chce mi się jeść co jest niewątpliwym plusem. I chyba skóra się szybciej wciąga. Ja jestem na tak."

Dziewczyny od piątej jestem na nogach [emoji53]i teraz padłam ale zrobiłam więcej dzisiaj niż przez ostatnie dni, rano wizyta,potem zakupy, obiad ugotować i jeszcze sernik upiekłam- bez okazji, no może na te 2kg [emoji14][emoji12][emoji39][emoji4][emoji229]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taką koszulę z rozcieńciami pionowymi z boku biustu i do szpitala ich nie polecam - wszystko na wierzchu - kicha - szczególnie jak ktoś - jak ja nie toleruje szlafroków bo w szpitalach jest mega gorąco. (zawsze można założyć bluzę.

reklama
Do góry