reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Szczerze?

Kupiłam dwie używane na Allegro za grosze. W fajnym stanie. Odpinane przy biuście. Trochę zwyczajne po prostu.
Spałam w nich już parę razy i są okej.
W sumie to i tak najbardziej do szpitala, w domu śpię w męskich portkach po moim byłym, bo zapomniał, a wygodne. ;P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem nadwagowa więc ani nie szukam takich gadżetów, mam takie dwie starobabcine i w nich będę paradować
emoji14.png
myślę że będzie mi wtedy wszystko jedno.... Ale wy seksilaski możecie jak najbardziej się lansować w takim stroju
emoji106.png

Moje zdanie jest takie że każdy powinien się ubrać,a nie przebrać. No....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też jestem zdania że nalezy się ubierać a nie przebierać;)
Ale szkoda mi wydawać kasę na coś co mi się nie podoba i będę się w tym źle czuła, a na koniec wcisne je głęboko do szafy... Jak już coś kupować to z myślą, że będą na dłużej ;)

Też witam Was wiosennie, kilka dni Was nie czytałam i miałam dziś zajęcie od samego rana :) Zaczęły mnie atakować skurcze łydek, chyba czas odstawić kawę, tylko że ja na tej cholernej diecie cukrzycowej odstawiłam już prawie wszystko i tak mi strasznie smutno będzie pożegnać się z kawusią... Na ostatnim USG (30,6) moja córeńka ważyła 1700 gram, wszystko ok wg lekarza więc się cieszę. Z imieniem u nas nadal kłopot, ostatnio bardzo spodobało mi się Sara, chodzi za mną cały czas. Trzymajcie się dziewczyny, szczególnie te z dolegliwościami!!!
Chciałam Sarę :D bardzo mi się podoba ale niestety tylko mi a tatusiowi nie i musieliśmy wybrać imię kompromisowo, które jemu odpowiada i mnie :)

Co do koszul kupiłam na allegro 3 szt. za marne grosze chyba po ok. 25 zł. Patrzyłam żeby były dość szerokie i rozpinane u góry do karmienia. Może nie są ze znakomitego materiału i najlepszej jakości ale to tylko na chwilę a muszę jednak mieć. Zwykłe koszule w paseczki :)

i co dziwne, nawet jeśli ginekolog w ciąży ( jeszcze przed porodem) zleca na to antybiotyk - to wcale nie muszą uwierzyć że go wzięłyście i dadza wam przy porodzie kolejny na wszelki wypadek :-(
Ja tak miałam w 2011.
Ten antybiotyk trzeba podać bezpośrednio przed porodem bo ma określony czas działania. Tych paciorkowców nie da się pozbyć z organizmu ;)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ten antybiotyk trzeba podać bezpośrednio przed porodem bo ma określony czas działania. Tych paciorkowców nie da się pozbyć z organizmu ;)
to teraz już jestem mądrzejsza. Poprzednio brałam - jak wyszły w badaniu i przy porodzie - znowu.

A kto pytał o pas porodowy?

Zapytałam koleżankę która w styczniu miała cesarkę - sporo też nadwagi z poprzedniej ciąży. Napisała: "Ja mam taki wkładany w całości - nie na rzep. I chodzę w nim cały czas od porodu ( ponad 2 miesiące) po 10 godzin dziennie. Moim zdaniem jest efekt. Na bank jak to noszę to nie chce mi się jeść co jest niewątpliwym plusem. I chyba skóra się szybciej wciąga. Ja jestem na tak."

Dziewczyny od piątej jestem na nogach [emoji53]i teraz padłam ale zrobiłam więcej dzisiaj niż przez ostatnie dni, rano wizyta,potem zakupy, obiad ugotować i jeszcze sernik upiekłam- bez okazji, no może na te 2kg [emoji14][emoji12][emoji39][emoji4][emoji229]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taką koszulę z rozcieńciami pionowymi z boku biustu i do szpitala ich nie polecam - wszystko na wierzchu - kicha - szczególnie jak ktoś - jak ja nie toleruje szlafroków bo w szpitalach jest mega gorąco. (zawsze można założyć bluzę.

reklama
Do góry