reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Hej[emoji16] już po wizycie [emoji3] mała ma 2050 i mama w dwa tygodnie 2kg przybrała [emoji53]ale myślę że za trzy tygodnie będzie 0,5kg[emoji57] Oczywiście zastrzyki brać i jak stwierdziła doktorowa no taki urok z tą nogą [emoji44][emoji14][emoji54][emoji83][emoji49][emoji84]
Nawet ktg mi dzisiaj robiła,a za 3tyg jakiś wymaz ma mi brać ale nie zaczaiłam na co- tak gapa jestem.... A u mnie w domu zawitała jelitówka, mam podejrzenia że z tego forum ją zalapalismy( narazie moja mama ale do czasu, jak o tym pomyśle to mi jeździ po brzuchu)[emoji33][emoji372]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dawo - ups - to ode mnie jelitówka :-) Ale pocieszam, że to jednodniówka :-) Super wieści z wizyty. Piękna waga Twojej maluszki. A nasze wagi to dziwna sprawa - ja wczoraj rano na wadze ważyłam 67 a dzisiaj 64,5 ....
myszkax33 - ja byłam na szkoleniu gdzie kategorycznie mówili aby pasów poporodowych nie nosić. Ze względu na mięśnie itd. Ale na pewno znajda sie ich zwolennicy :-) Ja po dwóch porodach doszłam do siebie to i liczę że teraz dojdę :-) rok temu to chyba miałam figurę najbardziej fit z całego życia - ale baby koło 40 mają takie ambicje ;-\
waraai - a za mna chodzi białe wino.... nie jestem z tych co to w kazdy weekend muszą sie napić noi po 2 lqampkach mam dość ale jakoś mi się chce :-) A tu perspektywa niewesoła.... :-) A moi sąsiedzi mają winnicę i ich białe wino 2014 jest.... genialne - chlip chlip co się odwlecze..... ja zawsze mówię jedno: najgorsze w piciu nie jest to, że się słabo czujesz tylko że i tak Cię rano dzieci obudzą....
A z prezento-gadżetami to Ci/Wam fajowo!
MajMaj- a magnezu dużo bierzesz? dobry jakiś - pisałam rano o tym.
Olo- też mi się wierci mocniej, a żebra to chyba chce wyjąć podważając od srodka. Najbardziej jak sie siedzi. Brzuch czasem się porusza jakby jakiś ALIEN siedział w środku - no w sumie....;-)
znajoma paliła przy dwójce, stwierdziła, że lekarz jej powiedział, że jak już tyle pali to lepiej żeby nie rzucała w ciaży bo to będzie szok dla organizmu :D
taaa też słyszałam takie herezje kiedyś .....

a spotkałyście się z jakąś "niemiłą" "dziwną" reakcją na Waszą ciążę?

Hej[emoji16] już po wizycie [emoji3] mała ma 2050 i mama w dwa tygodnie 2kg przybrała [emoji53]ale myślę że za trzy tygodnie będzie 0,5kg[emoji57] Oczywiście zastrzyki brać i jak stwierdziła doktorowa no taki urok z tą nogą [emoji44][emoji14][emoji54][emoji83][emoji49][emoji84]
Nawet ktg mi dzisiaj robiła,a za 3tyg jakiś wymaz ma mi brać ale nie zaczaiłam na co- tak gapa jestem.... A u mnie w domu zawitała jelitówka, mam podejrzenia że z tego forum ją zalapalismy( narazie moja mama ale do czasu, jak o tym pomyśle to mi jeździ po brzuchu)[emoji33][emoji372]

Hej dziewczynki i ja Was witam wiosennie chodz u mnie mrzawka i pochmurno. Ja wczoraj po wizycie u hematologa tez mam moessane uczucia rownoez nadal kazala mi brac zastrzyki wypisala na 3 miesiace i wizyta az za 3 moesiace. Na wynikach z laboratorium pierwszy raz cos takiego widzialam duza czerwona pieczatka " po odebraniu wyniku prosimy o fax potwierdzajacy odbior wynikow mogacych zagrazac zyciu pacjenta " wiec chyba noe coekawie tych d-dimerow norma to 500 u mnie 2100 i w sumie nic sie nie dowiedzialam tylko ze to przez ciaze i tyle mam metlik w glowie.
Ktory u Cieboe dokladnie tydz ciazy i dzien ja jutro mam wizyte u gin. Pozdrawiam ☺

Hej dziewczynki i ja Was witam wiosennie chodz u mnie mrzawka i pochmurno. Ja wczoraj po wizycie u hematologa tez mam moessane uczucia rownoez nadal kazala mi brac zastrzyki wypisala na 3 miesiace i wizyta az za 3 moesiace. Na wynikach z laboratorium pierwszy raz cos takiego widzialam duza czerwona pieczatka " po odebraniu wyniku prosimy o fax potwierdzajacy odbior wynikow mogacych zagrazac zyciu pacjenta " wiec chyba noe coekawie tych d-dimerow norma to 500 u mnie 2100 i w sumie nic sie nie dowiedzialam tylko ze to przez ciaze i tyle mam metlik w glowie.
Ktory u Cieboe dokladnie tydz ciazy i dzien ja jutro mam wizyte u gin. Pozdrawiam [emoji5]
1490094365-aaaaaa.jpeg

Mam nadzieję że czytelne będzie

31tydz i 1dzień to już się mówi 32tydzień i zaczyna się 8miesiac. Ale umiałam [emoji3]
A te twoje dedimery to ciekawa sprawa.... Ja przy takich dobrych wynikach przestałam na tydzień brać zastrzyki i widzisz jakie atrakcję [emoji51][emoji36][emoji35]

Ten wymaz z pochwy to badanie balteriologiczne na obecność paciorkowców z grupy GBS. Ja już miałam i mam GBS dodatni, jest to ważne bo przy porodzie muszą podać antybiotyk, żeby te bakterie nie kolonizowały się na skórze maluszka. :)
Dużo zdrówka dla majówek ;)

Cześć Dziewczyny ;)
Od rana w biegu i dopiero co nadrabiam zaleglosci...
Czytając i słysząc o babkach które w ciąży pala, piją i nie wiadomo co jeszcze robią to aż mi się płakać chce jak pomyślę o tych maluszkach... A najgorsze jest to że zazwyczaj ich ciążę nie są zagrożone i nie martwią się niczym, a my dmuchamy na nasze maleństwa, oszczędzamy się a i tak zawsze się coś nas uczepi... jak nie uciekający korek to skurcze, skracajaca się szyjka i wiele innych paskudztw....
I gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie...

Rano byłam na badaniu krwi na następną wizytę i powiem Wam że po raz pierwszy po ukluciu myślałam że się wykrywanie, nie wiem skąd ta krew się brała z tej malutkiej dziurki...i do tego od rana pogłębil się mój ciążowy umysl- jechalam na recznynm, chciałam odpalić oddalone już auto...istna masakra...gdzie się podział mój mózg?:oo:

I tak jak Wy tęsknię za swoim starym pecherzem...teraz wychodząc gdzie kolwiek pierwsze o czym się myśli to gdzie w pobliżu znajdzie się toaletę...szkoda że nie można się wysiusiac na zapas:(

Ten wymaz z pochwy to badanie balteriologiczne na obecność paciorkowców z grupy GBS. Ja już miałam i mam GBS dodatni, jest to ważne bo przy porodzie muszą podać antybiotyk, żeby te bakterie nie kolonizowały się na skórze maluszka. :)
Dużo zdrówka dla majówek ;)

i co dziwne, nawet jeśli ginekolog w ciąży ( jeszcze przed porodem) zleca na to antybiotyk - to wcale nie muszą uwierzyć że go wzięłyście i dadza wam przy porodzie kolejny na wszelki wypadek :-(
Ja tak miałam w 2011.

i co dziwne, nawet jeśli ginekolog w ciąży ( jeszcze przed porodem) zleca na to antybiotyk - to wcale nie muszą uwierzyć że go wzięłyście i dadza wam przy porodzie kolejny na wszelki wypadek :-(
Ja tak miałam w 2011.

W sumie to im się nie dziwię, lepiej w ten sposób niż jakby miało się okazać że dziecko zaraziło się tymi paciorkowcami....

Przerabialyscie już temat nocnych koszulek ciążowych/ do karmienia? Ja byłam je dzisiaj obejrzeć i powiem Wam że się wystraszylam....ten kto je projektuje chyba nigdy nie był w ciąży i nie wie że nawet turlajac się kobieta chce ładnie wyglądać...
Macie już jakieś upolowane i godne polecenia?;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem nadwagowa więc ani nie szukam takich gadżetów, mam takie dwie starobabcine i w nich będę paradować [emoji14] myślę że będzie mi wtedy wszystko jedno.... Ale wy seksilaski możecie jak najbardziej się lansować w takim stroju[emoji106]
Moje zdanie jest takie że każdy powinien się ubrać,a nie przebrać. No....

Do góry