reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

To przerażające jak ludzie nie mają w sobie a grosz odpowiedzialności. Szkoda tych dzieci tylko :(
Tyle rodzin się stara o dziecko latami i nie mogą się doczekać. Dmuchają, chuchają i nic. A tu taka zapije, zapali i uważa że wszystko jest ok. Smutek :(

reklama
DaWo - genialne zdjęcie :-) to z karuzelą i ten szkic - tez tak kiedyś wygladałam i znów się w to pakuje - ha ha ha
milkaklaudia- cytrynian magnezu to postać magnezu, a firmy - ja osobiście polecam Swanson lub Solgar. (solgar dopiero kupiłam wczoraj na iherb.com - tam kupuję wszystkie suplementy ( wit. B complex solgar tez tam) więc nie wiem jak wygląda tabletka, ale Swanson ma olbrzymie tabletki do połykania - jak ktoś ma z tym problem to chyba musi je dzielić).Witaminę kiedys jadłam osobno Bcomplex - zwykłą z apteki, a teraz kupuję Solgar - lepsza i świetny skład ( już z kwasem foliowym).
Ceny - kosmos. To dobrze, że co miesiąc a nie co dwa tygodnie :-) U mnie z USG, nowe 3D( nawet prenatalnym) koszt to 100zł ;-) A ja i tak mam refundowane z luxmed :-)
marta:-) - ja mam jeszcze stanik z poprzedniego karmienia - bo to najlepszy stanik EVER i jest większy ale rozciągliwy - chyba się dostosuje do ew. rozrostu. Ale on jest z tych eeleganckich - a do szpitala trzeba już cos mieć zwykłego, prawda? Bedziesz kupowała online czy w sklepie? Daj znac jak znajdziesz coś fajnego ( miałam tez kiedyś jakiś canpola i był koszmarny)

U mnie piękny pierwszy dzień wiosny. Dzieci dziś palą i topią marzanny a ja wietrzę cały dom. Nawet ogrzewanie dziś wyłączyłam :-) Szaleństwo ;-)
Ach jak miło że już 30 tygodni za mną....
Dobra, wracam do pracy bo mam spore zaległości :-) miłego dniaaaaa

No właśnie zacznę szukać bo te z poprzedniego karmienia mi nie przypadly do gustu.
U nas tez dzis witanie wiosny więc i my korzystajmy.
Miłego dnia Kobietki :)

Cześć dziewczyny! Jeden dzień w pracy i znów nie nadążam za wami :)

@Karlik - ty ewidentnie wykrakałaś to rozwolnienie. To nie wiesz, że dzieci nigdy nie wolno chwalić?! A już zwłaszcza w kontekście zdrowia, bo zawsze jak na złość coś się przypląta.

@waraai - szalona, że też masz siły tyle podróżować - podziwiam! Ja to wzdycham jak muszę metrem do pracy zajechać (normalnie mnie mąż podwozi, ale nie zawsze)

@Olo32 - też widzę żywiołowo, jak na 32 tygodniową ciężarówkę. Skąd wy tyle siły bierzecie?

@majówka2017 - nie daj się wygonić ze szpitala bez konkretnej diagnozy i pomocy. Przede wszystkim powinni zbadać przyczyny tego bólu i Cię o nich poinformować! Pamiętaj, że mają obowiązek informować Cię o wszystkich badaniach, wynikaj i diagnozach jakie stawiają. Walcz o swoje!

@Lola1009 - cieszę się, że u Ciebie już lepiej, ale już może leż i odpoczywaj do tej soboty. Trochę leniuchowania Ci nie zaszkodzi. Pamiętaj, że po porodzie już nie będziesz miała czasu na takie leżakowanie :)
Nadal trzymam kciuki za was!
Cześć!
Nie wiem, skąd te siły, ale wiem, że mnie opuściły pod koniec dnia, za to przyszły znajome już zakwasy w okolicach górnej części ud i wzgórka łonowego i ciężko było wyjść z łóżka chociażby na siku te pińcset razy ;) młoda chyba mocno tuli mój pęcherz, bo mogę wyjść z toalety i zaraz tam wracać na "dosiknięcie"..

Te kobiety w ciąży - pijane i palące to masakra :/ ja mam czasem koszmary, że jestem w ciąży i sobie zdaję sprawę, że wypiłam piwko, albo jestem na imprezie i piję wino i potem nie wiem, co zrobić, jak się orientuję, że przecież jestem w ciąży i nie mogę tak się zachowywać..

Dziewczyny a jak ruchy Waszych maluchów? U mnie Mary czasem rusza sie tak intensywnie, że cały brzuch mi lata na boki, a niby te ruchy miały być już teraz spokojniejsze..

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Takie porady znalazłam:
"Stanik do karmienia najlepiej kupić przed porodem (ale nie wcześniej niż w 9. miesiącu - biust często powiększa się w końcówce ciąży). Wybierając biustonosz tuż przed porodem, należy od aktualnego obwodu pod biustem odjąć ok. 10 cm (obwód zmniejszy się po porodzie). Jeśli mama w ciąży nie przytyła ponad normę, może wybrać obwód sprzed ciąży. Miseczka powinna być o rozmiar większa od tej, którą nosimy w końcówce ciąży."

Karlik dziękuję za wyczerpujacą odpowiedź :)
Olo32 Ruchy też mam bardziej intensywne, jak już kopie to bardzo mocno. Nieraz cały brzuch mi się rusza... A co do toalet to wszędzie każda moja, będąc u ginekologa wczoraj prze 1 h byłam w toalecie 3 razy :) a ja tak nie lubię obcych toalet i sikania w powietrzu no ale co zrobić...

Dajcie spokój brak słów na takie sytuacje. Totalna patologia! Powinni odrazu jej maluszka zabrać skoro pije kobieta w ciąży to co teraz będzie dalej jak już dzieciątko się urodziło. Ale znam przypadek co do palenia papierosów - znajoma paliła przy dwójce, stwierdziła, że lekarz jej powiedział, że jak już tyle pali to lepiej żeby nie rzucała w ciaży bo to będzie szok dla organizmu :D

Cześć dziewczyny,u mnie slonecznie ale wietrznie ;) jak patrze,ze zostało mi 42 dni do porodu to jestem w szoku jak ten czas szybko leci. Na week planuje wszystko poprac i poprasowac bo już czas.
Jak lezalam na patologi to dwie dziewczyny z kroplowkami w zagrożonej ciazy chodziły do toalety palić,jak się po nich weszło to aż siwo w pomieszczeniu. Mam też sąsiadkę w wieku 44 lat,dwóch dorosłych synów i 5lat się starała o kolejną ciaze,udało jej się zajść rodzi w sierpniu a chodzi z psem pod balkonami i jara fajki...często też robią imprezy w domu i ręki nie dam obciąć,ze czegoś nie podpija .
Uzywalyscie pasów poporodowych?albo planujecie zakup? Ja po pierwszej ciąży nie używałam ale teraz mam zamiar kupic

Też witam Was wiosennie, kilka dni Was nie czytałam i miałam dziś zajęcie od samego rana :) Zaczęły mnie atakować skurcze łydek, chyba czas odstawić kawę, tylko że ja na tej cholernej diecie cukrzycowej odstawiłam już prawie wszystko i tak mi strasznie smutno będzie pożegnać się z kawusią... Na ostatnim USG (30,6) moja córeńka ważyła 1700 gram, wszystko ok wg lekarza więc się cieszę. Z imieniem u nas nadal kłopot, ostatnio bardzo spodobało mi się Sara, chodzi za mną cały czas. Trzymajcie się dziewczyny, szczególnie te z dolegliwościami!!!

reklama
@milkaklaudia - Jutlandia, to jedna ze składowych Danii. ;)
Ten półwysep łączący ją z kontynentem.
Będę zasypiać gapiąc się w morze! Jak latarnik. :D
Google pokazuje jakieś 7h jazdy, plus postoje na:
1. siku
2. aerobik ;P i chyba leżenie plackiem na parkingowym asfalcie [emoji23]
3. wysikanie kota
4. siku przed odjazdem

Zleci. Towarzystwo najlepsze na świecie, przejęte i wspierające, to minie w dyskomforcie, choć w poczuciu miłości. ;)

@Karlik - pierdylion ubranek - serio, opór (mam wrażenie, że ja mniej się nimi ekscytuję, niż obdarowujący ;]), gadżety do wózka, pieluchy, prześcieradełka, przewijak, samaniewiemjeszczeco.

W sumie fajnie rodzić w takim wieku, kiedy gro koleżanek już nie chce, nie może, lub z tęsknotą wspomina swoje doświadczenia na bobasowym polu, bo wszystkim włącza się instynkt gniazda. ;)
Zresztą, usłyszałam jakiś czas temu od bliskich mi osób, że Młodą rodzę dla nich, by mogli ją rozpieszczać.
A że będą ją widzieć raz na jakiś czas, to... za każdym razem Gwiazdka! [emoji12]

Młoda też wierci się już inaczej.
Albo nie widać specjalnie i czuję serie gdzieś głęboko w środku przy spojeniu łonowym, albo chce mi rozpęknąć gdzieś mój balonik.
Czasem mam wrażenie, że prostuje jednocześnie wszystkie kończyny - brzuch przybiera kształt piłki do rugby. [emoji6]
Co to będzie w maju, jak tej solidnej już masy nabierze, to boję się sobie wyobrażać.

Palących kobiet (ani ludzi) nie toleruję w żadnym stanie. W moim otoczeniu - rodzina, przyjaciele - nie pali nikt.
Taką matkę to bym najpewniej zrównała z ziemią po prostu.
Słowami. ;)
Alkohol.. tu już brak mi słów jednak permanentnie.
Sama tęsknię za lampką wina, czy dobrym rzemieślniczym piwem w knajpie - ale to nie ucieknie.
Młodego karmiłam ponad dwa lata i w tym czasie nie popełniłam nawet łyka alkoholu.
Nie zaszkodziło mi. Nie zwiędłam od tego.

:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry