reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Słuchajcie, leżenie plackiem też pomaga w sytuacjach kryzysowych. Jak szyjka skraca się bardzo szybko to szpital i leżenie może pomóc. Wiem z doświadczenia, potwierdzają to położne. Poza tym uświadomiłam sobie w jakim stopniu stres wpływa na przebieg ciąży. Trzeba na siebie uważac. ;)

reklama
Karlik. Ogólnie z nienacka okazało się, że gwałtownie skróciła mi się szyjka. Wiadomo zalecenia na 3 tyg. plackowate leżenie i leki. Niestety zamiast oczekiwanej poprawy okazało się że się jeszcze pogorszyło. No w szpitalu założyli mi pessar. Ogólnie to wyszłam sobie na 1 dzień w walentyki (przedwczesna radość) i następnego dnia wróciłam bo dostałam strasznych bóli w podbrzuszu. Nie mówiąc o tym, że jak mi go założyli bez przerwy miałam nasilone bóle jak na miesiączkę. Potrzymali mnie 5 dni i tak powóli dochodzę do siebie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz bo takie bóle jak na miesiączkę miałam praktycznie od początku. Tylko z mniejszym nasileniem. Akurat przy ostatniej wizycie okazało się, że mały przez niecały miesiąc przytył 0,5 kg. i z ksiazkowej wagi przeskoczył o 2 tyg. do przodu. A od 6 dni bóle znacznie się zmniejszyły. Dlatego zastanawam się czy to wszystko nie było wywołane gwałtownym wzrostem dziecka. Może głupia teza, ale jak to inaczej wyjaśnić. Teraz wracam powoli do życia-drobne i krótkie prace domowe.

Gratuluję! Rozumiem Twoje podekscytowanie. Sama też ostatnio pierwszy raz coś wygrałam. A zagrała w sumie przypadkowo. Synuś będzie miał prezent-sesję zdjeciowa:)

Dzisiaj spałam całą noc [emoji16] a od rana bolą plecy i ruchy rozbitej kaczki... aż się nie rozchodze, a jakiś czas był spokój [emoji36] a dzisiaj z młodym na Batmana do kina idze, 105minut we fotelu- będzie ciekawie [emoji41][emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

DaWo - bierz poduszkę pod plecy [emoji6]
Mnie czeka w sobotę cały dzień szkoleń około 8h i też zastanawiam się jak tu dojechać wysiedzieć i wrócić...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Martusiamiska Trzeba było napisać z czym mi się kojarzy "Mamo, to ja" - jury wybierało 7 najciekawszych wg nich odpowiedzi. :D Ogólnie to trochę długo i trochę późno... pod koniec już nie kontaktowałam, Skończyło się chwilę przed 21 :D Kobitka ciekawie mówiła o karmieniu piersią (pielęgniarka środowiskowa z 3 miesięcznym dzieckiem), Położna, która rekomendowała pieluszki pampers wyciągnięta prosto z kabaretu. Zanudzała tylko homeopatka..., ale jeżeli ktoś jest zainteresowany tym tematem to nie powinien się nudzić.
Dodatkowo można było wygrać adaptery do pasów, przedstawiciel "BeSafe" losował jeden kupon.

Ogólnie było warto :D @Olo32 weź tylko ze sobą coś do zjedzenia, tam dawali tylko wodę, po przerwie baaardzo burczało mi w brzuchu :D

Karlik. Ogólnie z nienacka okazało się, że gwałtownie skróciła mi się szyjka. Wiadomo zalecenia na 3 tyg. plackowate leżenie i leki. Niestety zamiast oczekiwanej poprawy okazało się że się jeszcze pogorszyło. No w szpitalu założyli mi pessar. Ogólnie to wyszłam sobie na 1 dzień w walentyki (przedwczesna radość) i następnego dnia wróciłam bo dostałam strasznych bóli w podbrzuszu. Nie mówiąc o tym, że jak mi go założyli bez przerwy miałam nasilone bóle jak na miesiączkę. Potrzymali mnie 5 dni i tak powóli dochodzę do siebie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz bo takie bóle jak na miesiączkę miałam praktycznie od początku. Tylko z mniejszym nasileniem. Akurat przy ostatniej wizycie okazało się, że mały przez niecały miesiąc przytył 0,5 kg. i z ksiazkowej wagi przeskoczył o 2 tyg. do przodu. A od 6 dni bóle znacznie się zmniejszyły. Dlatego zastanawam się czy to wszystko nie było wywołane gwałtownym wzrostem dziecka. Może głupia teza, ale jak to inaczej wyjaśnić. Teraz wracam powoli do życia-drobne i krótkie prace domowe.
Takie bóle to ja też mam dość przewlekłe. Skurcze mijają Mi jak ręką odjął po wlewie magnezu. ( te bóle w Moim przypadku połączone są ze skurczami, no spa nie pomaga ani trochę).
A tak w temacie. Ja jestem znów na ginekologii, w poniedziałek o 23 dostałam krwawienia, raczej krew podbarwiona śluzem, czy jakimś płynem. Szyjka przez tydzień skrócila się z 3,4 do 2 cm. Dostałam informację, że powodów krwawienia może być sporo. Położna zasugerowała, że mógł to być czop. [emoji19] także leżę, dzisiaj badania i zobaczymy co ciekawego się dowiemy.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Takie bóle to ja też mam dość przewlekłe. Skurcze mijają Mi jak ręką odjął po wlewie magnezu. ( te bóle w Moim przypadku połączone są ze skurczami, no spa nie pomaga ani trochę).
A tak w temacie. Ja jestem znów na ginekologii, w poniedziałek o 23 dostałam krwawienia, raczej krew podbarwiona śluzem, czy jakimś płynem. Szyjka przez tydzień skrócila się z 3,4 do 2 cm. Dostałam informację, że powodów krwawienia może być sporo. Położna zasugerowała, że mógł to być czop. [emoji19] także leżę, dzisiaj badania i zobaczymy co ciekawego się dowiemy.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Współczuję a w którym tygodniu jesteś? A nie dzwignelas czegos itp.?

Do góry