reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

34 tydzień. Nie dzwignęłam, krwawienie było jednorazowe o 23 na wieczór, nie poczułam jakiegoś bólu większego, poszłam siku do toalety i na majtach i podkładce krew. [emoji19] w szpitalu zostaje do piątku. Dzisiaj dostaje sterydy na rozwój płuc...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak leżałam w szpitalu była taka dziewczyna która była 34 tyg.i 6 dni i dziewczynka ważyła 2 kg. A w sumie przypadkowo przyszła bo chyba skurcz miała. U niej akurat następnego dnia zaczęła się akcja porodowa i tez dostała sterydy. Mała była zdrowa z tym ze dopiero w 2 dobie zaczęła ssać cyca. Ale jeśli chodzi o krwawienie to nie ma reguły na krew. Dużo kobiet tak ma i to dużo wcześniej i ciaże udaje im się donosić.

reklama
Lefkowa gratulacje :) jednak nieraz ktoś wygrywa :) a myślałam, że to często pic na wodę :)
Klaudia&Nikodem trzymaj się cieplutko, widocznie musisz jednak leżeć i leżeć... Ale, że aż o tyle szyjka Ci się skróciła tak szybko?
Witamy nową majóweczkę :)
A więc byłam na tej szkole rodzenia. Było mnóstwo par - nie mieściliśmy się w sali, gdzie spotkania są na 12:00,14:00,16:.00, i 18:00 chyba jednak 500 plus działa bo sama położna była w szoku, że tylu nas jest :) Ogólnie było interesująco, wyjaśniała po kolei jak to wszystko wygląda w sensie porodu, zachecała tatusiów do porodów rodzinnych, wszyscy się przedstawialiśmy - zapoznawaliśmy. Dostaliśmy listę co zabrac ze sobą do szpitala (zaraz podeślę) i w niej jest napisane również papier toaletowy :) troszkę się zdziwiłam bo położna stwierdziła, że często go brakuje na oddziale i lepiej miec swój....Na co teraz kazała już zwracać szczegółną uwagę - na ruchy dziecka, zachęcała nas właśnie, że jeżeli przez pół dnia zastanawiamy się czy dzisiaj czułyśmy ruchy, mamy je same spróbować wywołać (w sensie zjeść coś słodkiego badź "poruszać" brzuchem i jeżeli nadal ich nie czujemy jak najszybciej jechać na IP. Oczywiście kiedy nam tylko wody odejdą bądź jak czujemy silne skurcze. W sumie to oczywiste ale podkreślała, że nie ma na co czekać bo nieraz każda min jest ważna. Opowiadąła różne historie z tym związane,,,,Dużo fajnych rzeczy mówiła, także jestem jak najabrdziej ZA szkołą rodzenia :)
To tak pokrótce..

Jadę dziś jednak do szpitala, jak wczoraj sugerowała gin.
Myślałam, że się obejdzie. :/

Nad ranem obudziły mnie blesne skurcze, i tak powracają. Boli na tyle, że przypomniało mi, że porodowe bolą podobnie, choć trylion razy badziej i - jeju! nie chcę rodzić! wcale! ;D

Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do domu, bo jeżeli nie, to będę musiała odmówić pozostania w szpitalu.

Rany.. nie mam nawet obiadu, bo z zakupami trudno, a syn sam w domu przez kilka dni? - nie widzę tego. Tym bardziej, że w lodówce pustawo (robię małe, bieżące zakupy codziennie, by nie dźwigać).
Dziś syn nie poszedł do szkoły, bo pierwszy raz nie dałam rady rano zasuwać po bułki i nie zwlekłam się, by go rano obudzić.
Leżę i myślę, jak zrobić zakupy i potem obiad przed wycieczką na badanie. ;P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

17350892_1309023145845313_1069371379_n.jpg

A bez czopu można nawet z miesiąc chodzić, to nie ma reguły.
Szyjka może tyle się skrócić podobno i nie jest to wcale zły wynik, tak jak lekarze mówili. Nie wiem ile w tym prawdy :p

To jest według danego szpitala. Jak wolicie gazowana wodę to bierzecie gazowana. Jak chcecie izotonika to bierzcie izotonika. Nikt tego nie zabroni! :) dzisiaj miałam dziewczynę co szła na porodowke, także wiem z autopsji :)

I ręczniki papierowe ! chyba że chcecie swój ręcznik poświęcić... przy pierwszym prysznicu po porodzie wydobywają się z człowieka duuuże skrzepy i nie zawsze w takim momencie w którym chcemy :D dlatego higieniczniej jest wytrzeć się tam ręcznikiem papierowym :D

Klaudia dobrze ze u Ciebie juz 34 tydz jeszcze chwile jak przetrzymasz to taki porod juz jest bezpieczny ☺ ile Twoje malenstwo juz wazy?
Milka a ubranek dla noworodka u Ciebie nie trzeba ? Ja wchodzilam na strone szpitala u mnie i tam to duzo wiecej rzeczy dla dziecka.
Kurcze dziewczyny co teraz z tymi szyjkami sie dzieje? Kiedys nasze mamy pewnie o czyms takim nie slyszaly 2 wizyty w calej ciazy i nie bylo problemu.

reklama
☺ Dziękuję kobietki! Widzę, że nie ja jedna mam takie "przeboje". Z tą krótką szyjka to wiem ze jest różnie choć moja dr twierdzi ze jak dociagne do 35 tyg.to będzie sukces. Zobaczymy. Wszystkim Wam życzę jak najmniej dolegliwości i jak największej radości z maluszków. U mnie w brzuszku siedzi Janeczka

Do góry