reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

I ja witam nową mamusie :)

Karlik, bierze go bierze i zabrać nie może....wiec moze przejdzie bokiem baseny i piłkę odpuszczamy aby pomóc przeziebieniu, ale zobaczymy. Kurujemy sie bo w czwartek Kangur konkurs matematyczny wiec chcemy pomóc szarym komórką aby myślały i witaminy z wapnem daję...:)

Dziś odrazu po fryzjerze odwiedzilam Smyka i Małej lekki kombinezon polarkowy kupilam i Młodemu sweter aby było po równo a sobie w H&m dwie koszulki ciążowe....tzn zwykle tshirty :) bo myślę ze juz za duzo dla siebie niema co kupować....mi zostaly jeszcze do kupienia staniki do karmienia...
A pozniej maraton prasowania koszul bo dziś malzonek na konferencje wyjezdza na 3 dni wiec po dwie na dzien plus zapas....padam...ale jak juz bylam w transie to kominek umylam..schody...i teraz chwila odpoczynku...z serniczkiem :)
A teraz zaczelam myśleć ze ja chyba z małą walizka pojadę do szpitala...pod łóżko sie schowa....i będzie. ...a odnosnie brzuszka to Mała tak samo...brzuch faluje a jak Stas przylozy lubaz to cisza... czasami Stasiowi zafunduje kopniaka Mala....i wtedy On a nie boli Cię to mamo...:)

reklama
Annkow- ja polecam z doświadczenia Braun thermoscan do ucha - mam już drugi egzemplarz ( w ciągu 10 lat ale siostra ma jeden działający, niezawodny od 13 lat) i baaardzo sobie chwalę. mam model IRT4520. Witaj w klubie szyjkowych - ja miałam pessar w poprzedniej ciazy a teraz mam szew. skończyłam 29 tydzień. Z pessarem nie leżałam, teraz też po 2 tygodniach zmieniłam tryb z leżenia na oszczędzanie się :-)
marta:-) - podziwiam za prasowanie mężowi koszul. U mnie zasada wyssana z mlekiem matki " mąż koszule prasuje sam" bo robi to najlepiej ;-) mój oczywiście też codziennie w koszuli i to codziennie innej rzecz jasna!

Mnie ostatnio córy wypytały czy poród boli i czy dziecko się rodzi we krwi. Bo im wyjaśniłam wcześniej którą dziurką to się odbywa. Ale krótkie odpowiedzi ( szczere) bez rozwijania tematu w zupełności je zaspokajają :-)

U mnie tego tematu niema ale jak widzi w filmie ze pokazują czyste dziecko to mówi ze to udawane bo powinno byc w mazi ...ale pewnie wszystkie niezręczne tamaty przedemna...
Pamiętam pytanie z przedszkola, czemu niektórzy chlopcy mają większe a niektórzy maja mniejsze siusiaki :)

Olo32. Współczuję. Wiem coś na ten temat. Najgorsze dla mnie było leżenie na tej patologii (2 razy z jednym dniem przerwy bo mi się pogorszyło) i pogrążanie się w coraz większej melancholii jak tu co nowy przypadek wywołania ciąży albo nagłego zabierania na cearskie toczył się koło mojego łóżka:)nie ma nic gorszego lepiej leżeć odwlokiem w domu i nie mieć do kogo się odezwać.
Karlik. Słyszałam o zakładaniu tego ustrójstwa. Jak to przetrwałaś? Bardzo traumatyczne masz przeżycia po tym szwie?
Dzięki, właśnie czytałam o tych braun, że w zależności od modelu różne opinie.

Olo32. Współczuję. Wiem coś na ten temat. Najgorsze dla mnie było leżenie na tej patologii (2 razy z jednym dniem przerwy bo mi się pogorszyło) i pogrążanie się w coraz większej melancholii jak tu co nowy przypadek wywołania ciąży albo nagłego zabierania na cearskie toczył się koło mojego łóżka:)nie ma nic gorszego lepiej leżeć odwlokiem w domu i nie mieć do kogo się odezwać.
Karlik. Słyszałam o zakładaniu tego ustrójstwa. Jak to przetrwałaś? Bardzo traumatyczne masz przeżycia po tym szwie?
To pierwsze to chyba do Klaudii, bo ja poki co bez wiekszych przebojow.

A w ktorym szpitalu bylas?

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny... nadrobiłam Was... niestety po gościach nadal słabo się czuje... [emoji22] jestem wręcz padnięta...

Witam się z nowymi mamami [emoji4]

Waraai - którą torbę bierzesz 20 czy 40l? Opinie ma spoko...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja się Wam pochwalę :D dzisiaj na warsztatach "Mamo, to ja" wygrałam leżaczek-bujaczek Fisher prica :D cieszę się jak głupia... jeszcze nigdy nic nie wygrałam.

Witam nową mamusię :D
Wow [emoji4] gratuluję [emoji4] coś miałaś robić czy Cię wylosowali [emoji6]?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

bezproblemowo. żadnej traumy po szwie - jakieś masz straszne informacje - ot zabieg, gorsze rzeczy przede mną. To porównywalne z ... zakładaniem spirali ( to juz po narkozie) bo w trakcie zabiegu sie spi :-) Nie jest to może takie hop siup jak pessar w prywatnym gabinecie ( jak miałam 6 lat temu) ale nie wspominam źle. A Ty masz od którego tygodnia krążek i z jakiego powodu i czy musisz leżeć plackiem juz do końca?
Lefkowa - gratulacje !! super, brawo!!

ja dzis wyjatkowo o tej porze, na nogach. Nie wiem czemu ale boli mnie ... nisko w dole brzucha. Jakby pecherz... jakis taki obolały ten brzuch jakby mnie ktoś skopał. Jak wsadziłam poduchę pod pupę i mlodego odsunęłam do góry to lepiej.

reklama
Do góry