reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej majóweczki :) I znów tyle naskrobane, że czasu brak ażeby każdej coś odpisać niestety :)
Ja dziś siedzę w pracy. Brzuch wczoraj coś pobolewał - lekkie skurcze na wieczór. Wizytę mam w poniedzialek, chciałam przełożyc na jutro ale się okazało, że lekarz sobie wyjechał i do konca tego tyg. go nie ma. Dzisiaj zaczynam szkołe rodzenia przy szpitalu. Zastanawiam się, czy jak już będę w tym szpitalu nie podejść na IP żeby jednak zbadali nas... Skołowana jestem, po nospie przechodzi ale chwilami mocne dość odczuwalne są te skurcze.
Fajny wózeczek, z resztą teraz te wszystkie wózki takie machiny :)
Co do "wycieków" z piersi to ja nic nie mam. Nawet kiedy nacisnęłam nic nie leci...
Mała kopie najwięcej na noc, kiedy położę się do łóżka i zanim zasnę to kopniak za kopniakiem. Ale kiedy tylko tata przyłoży rękę to ona nic już. Też tak macie? No kurde przyłoży rękę a ona zerooo :)

reklama
Witam mamusie majowe:).
Dołączyłam właśnie do waszego grona i jest to moja pierwsza ciąża. Widzę tu masę postów. Raczej nie przebrnę przez nie wszystkie. Przeczytalam właśnie poprzedni wpis i śmiać mi się chce bo wczoraj zauważyłam taka sama przypadłość. Czyżby dzieci aż tak bardzo czuły, że ktoś inny dotyka mamusiowego brzuszka?
Ania

marta:-) - ogarnianie domu po wyjściu do szkły/przedszkola to godzinka jak nic - jeśli cała reszta jest posprzątana :-) a jak zdrowie synka? rozłozył się? Ja kompletnie nie mogę spać na lewym boku i przestałam się nad tym zastanawiać - na lewym wbija mi się człowiek w pachwinę i jelita - wrrr
waraai- wizualnie bardzo milutki. Ja z tych co to 3 koła mi nie pasują, więc o tym nie doradzę a spacerówka faktycznie nie zimowa ale za to ładny.... ja juz po pierwszym telefonie do kolegi - producenta wózków - niestety nie odbiera :-) ha
DaWo - to moze byc właśnie dziecko w brzuchu, czasem pupę wymnie i tak siedzi. Ja jak wstaję to mam twardy na środku bardzo ale macam całą macicę i nie cała jest twarda wtedy więc to nie skurcz a dziecko.
milkaklaudia - dokładnie mamy tak samo i z każdym dzieckiem - matce wali po wnętrzach a tatuś uspakaja - i tak do końca życia będziemy dla nich workami treningowymi (potem już psychicznie) ale kogoś sie kocha na tym najłatwiej się wyżyć :-)

Słoneczko :-) Koleżanka przyszła w odwiedziny i mówi, ale tu dzisiaj czysto u Ciebie - od razu widać że już nie leżysz :-)
Trzymajcie kciuki za mój kosz - mam dwie oferty oby sie tym razem coś powiodło!

Dziewczyny z thm przykladaniem reki to po prostu inny puls dziecko to czuje niech przylozy ucho do brzucha i bedzie kopac dalej ☺
Ja Wam powiem z tym spaniem na lewym boku to i moja gin i w szkole rodzenia mowia ze to lipa ja leze na obu bokach a spie na pol brzuchu inaczej nie umiem i jakos malenu nic noe jest podobno bardziej szkodliwe jest jak jest mamie nie wygodnie noz lezenie czy spanie na prawym boku a nawet i na pol brzuchu ☺
Milka ja bym podjechala jak Cie to martwi na ip ja tez w 26 tyg jezdzilam bo ruchow nie czulam zrobili ktg i do domu ☺
Milego dnia dziewczynki

Witam mamusie majowe:).
Dołączyłam właśnie do waszego grona i jest to moja pierwsza ciąża. Widzę tu masę postów. Raczej nie przebrnę przez nie wszystkie. Przeczytalam właśnie poprzedni wpis i śmiać mi się chce bo wczoraj zauważyłam taka sama przypadłość. Czyżby dzieci aż tak bardzo czuły, że ktoś inny dotyka mamusiowego brzuszka?
Ania
Witam nowa mame ☺ napisz skad jestes i ktory tydz pozdrawiam ☺

Karlik - też tak zerkam za koszami. ;)
Na lato jak znalazł.
Poza tym to taki folkowy, oldskulowy klimat.. ;)

W ogóle - jak mnie nie ruszało nic w temacie wyprawki, to jak zaczęłam kilka dni temu, to trudno przestać. ;)

Muszę też zająć się torbami do szpitala kiedyś (ale nie mam toreb, tylko plecaki do trekku i wspinaczki, czy jakieś samolotowe walizki, a torbę można zwinąć gdzieś w szafce ostatecznie..). ;]

I tak w trakcie pisania przypomniało mi się, że niezastąpiony Decathlon ma taki bajer(!) za 19,99,-, gdzie 40l dychę więcej i są fajowe.
Link do: Piłka nożna_10 - Torba Kipocket 20 L

Witam nową majówkę. [emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm. Mieszkam w Warszawie i spodziewam się synusia. Na forum w sumie trafiłam przez przypadek bo koleżanka mi o nim wspominała. Bardzo sobie je chwaliła dlatego stwierdzilam, że trochę pozbieram informacji:)To moja pierwsza ciąża i do pewnego czasu było git. Teraz trochę się aktywizuje po małych przygodach pdt. pessar. Aktualnie zaczynam 31 tydzień. Ale chyba od tego leżenia trochę przybyło mi i małemu.
Chciałabym zasięgnąć waszej opinii, może macie jakieś sprawdzone termometry do ucha, oczywiście bez zaporowej ceny:)
Pewnie taki wątek już o was występował, ale zapytam skąd jesteście, synusie czy córeczki no i standardowo które tygodnie:)

Ostatnia edycja:
Hmm. Mieszkam w Warszawie i spodziewam się synusia. Na forum w sumie trafiłam przez przypadek bo koleżanka mi o nim wspominała. Bardzo sobie je chwaliła dlatego stwierdzilam, że trochę pozbieram informacji:)To moja pierwsza ciąża i do pewnego czasu było git. Teraz trochę się aktywizuje po małych przygodach pdt. pessar. Aktualnie zaczynam 31 tydzień. Ale chyba od tego leżenia trochę przybyło mi i małemu.
Chciałabym zasięgnąć waszej opinii, może macie jakieś sprawdzone termometry do ucha, oczywiście bez zaporowej ceny:)
Pewnie taki wątek już o was występował, ale zapytam skąd jesteście, synusie czy córeczki no i standardowo które tygodnie:)
Witamy nową Majówkę!
W temacie termometrów się nie wypowiem - ja kupiłam ten za 49,99zł z Lidla (do ucha i do czoła).
Też jestem w 31 tc, też pierwsza ciąża i też jestem z Warszawy :) Spodziewam się córeczki :)

Olo32 to gratuluję córci:)mi na początku też się marzyła, ale to chyba naturalne w 1 ciąży:) a jak sie czujesz? No właśnie sporo czytałam i tak naprawdę hitem są termometry do czoła-nie wiedzieć czemu bo podobno są najmniej dokładne. Także jakby ktoś coś to chętnie zasięgnę u źródła.

reklama
Olo32 to gratuluję córci:)mi na początku też się marzyła, ale to chyba naturalne w 1 ciąży:) a jak sie czujesz? No właśnie sporo czytałam i tak naprawdę hitem są termometry do czoła-nie wiedzieć czemu bo podobno są najmniej dokładne. Także jakby ktoś coś to chętnie zasięgnę u źródła.
Też witam nową majówkę :)
Co do termometrow, to masz rację, dla dzieciątka najlepsze są te do ucha. Ja jeszcze nie kupiłam ale mam zamiar. Ja będę mieć też chłopca, tydzień 34, dokładnie 33 i 1. :) termin na 1.05. Oczywiście na wstępie też się nastawiałam na dziewczynkę, ale szybko zmieniłam zdanie :)
Co do przebojów, to ja mam podobnie, z tym, że u mnie kończą się te przeboje zwykle wizytą w szpitalu.. Już 3 pobyty mam już za sobą niestety.

Do góry