reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Hej majóweczki :) I znów tyle naskrobane, że czasu brak ażeby każdej coś odpisać niestety :)
Ja dziś siedzę w pracy. Brzuch wczoraj coś pobolewał - lekkie skurcze na wieczór. Wizytę mam w poniedzialek, chciałam przełożyc na jutro ale się okazało, że lekarz sobie wyjechał i do konca tego tyg. go nie ma. Dzisiaj zaczynam szkołe rodzenia przy szpitalu. Zastanawiam się, czy jak już będę w tym szpitalu nie podejść na IP żeby jednak zbadali nas... Skołowana jestem, po nospie przechodzi ale chwilami mocne dość odczuwalne są te skurcze.
Fajny wózeczek, z resztą teraz te wszystkie wózki takie machiny :)
Co do "wycieków" z piersi to ja nic nie mam. Nawet kiedy nacisnęłam nic nie leci...
Mała kopie najwięcej na noc, kiedy położę się do łóżka i zanim zasnę to kopniak za kopniakiem. Ale kiedy tylko tata przyłoży rękę to ona nic już. Też tak macie? No kurde przyłoży rękę a ona zerooo :)

reklama
Witam mamusie majowe:).
Dołączyłam właśnie do waszego grona i jest to moja pierwsza ciąża. Widzę tu masę postów. Raczej nie przebrnę przez nie wszystkie. Przeczytalam właśnie poprzedni wpis i śmiać mi się chce bo wczoraj zauważyłam taka sama przypadłość. Czyżby dzieci aż tak bardzo czuły, że ktoś inny dotyka mamusiowego brzuszka?
Ania

marta:-) - ogarnianie domu po wyjściu do szkły/przedszkola to godzinka jak nic - jeśli cała reszta jest posprzątana :-) a jak zdrowie synka? rozłozył się? Ja kompletnie nie mogę spać na lewym boku i przestałam się nad tym zastanawiać - na lewym wbija mi się człowiek w pachwinę i jelita - wrrr
waraai- wizualnie bardzo milutki. Ja z tych co to 3 koła mi nie pasują, więc o tym nie doradzę a spacerówka faktycznie nie zimowa ale za to ładny.... ja juz po pierwszym telefonie do kolegi - producenta wózków - niestety nie odbiera :-) ha
DaWo - to moze byc właśnie dziecko w brzuchu, czasem pupę wymnie i tak siedzi. Ja jak wstaję to mam twardy na środku bardzo ale macam całą macicę i nie cała jest twarda wtedy więc to nie skurcz a dziecko.
milkaklaudia - dokładnie mamy tak samo i z każdym dzieckiem - matce wali po wnętrzach a tatuś uspakaja - i tak do końca życia będziemy dla nich workami treningowymi (potem już psychicznie) ale kogoś sie kocha na tym najłatwiej się wyżyć :-)

Słoneczko :-) Koleżanka przyszła w odwiedziny i mówi, ale tu dzisiaj czysto u Ciebie - od razu widać że już nie leżysz :-)
Trzymajcie kciuki za mój kosz - mam dwie oferty oby sie tym razem coś powiodło!

Dziewczyny z thm przykladaniem reki to po prostu inny puls dziecko to czuje niech przylozy ucho do brzucha i bedzie kopac dalej ☺
Ja Wam powiem z tym spaniem na lewym boku to i moja gin i w szkole rodzenia mowia ze to lipa ja leze na obu bokach a spie na pol brzuchu inaczej nie umiem i jakos malenu nic noe jest podobno bardziej szkodliwe jest jak jest mamie nie wygodnie noz lezenie czy spanie na prawym boku a nawet i na pol brzuchu ☺
Milka ja bym podjechala jak Cie to martwi na ip ja tez w 26 tyg jezdzilam bo ruchow nie czulam zrobili ktg i do domu ☺
Milego dnia dziewczynki

Witam mamusie majowe:).
Dołączyłam właśnie do waszego grona i jest to moja pierwsza ciąża. Widzę tu masę postów. Raczej nie przebrnę przez nie wszystkie. Przeczytalam właśnie poprzedni wpis i śmiać mi się chce bo wczoraj zauważyłam taka sama przypadłość. Czyżby dzieci aż tak bardzo czuły, że ktoś inny dotyka mamusiowego brzuszka?
Ania
Witam nowa mame ☺ napisz skad jestes i ktory tydz pozdrawiam ☺

Karlik - też tak zerkam za koszami. ;)
Na lato jak znalazł.
Poza tym to taki folkowy, oldskulowy klimat.. ;)

W ogóle - jak mnie nie ruszało nic w temacie wyprawki, to jak zaczęłam kilka dni temu, to trudno przestać. ;)

Muszę też zająć się torbami do szpitala kiedyś (ale nie mam toreb, tylko plecaki do trekku i wspinaczki, czy jakieś samolotowe walizki, a torbę można zwinąć gdzieś w szafce ostatecznie..). ;]

I tak w trakcie pisania przypomniało mi się, że niezastąpiony Decathlon ma taki bajer(!) za 19,99,-, gdzie 40l dychę więcej i są fajowe.
Link do: Piłka nożna_10 - Torba Kipocket 20 L

Witam nową majówkę. [emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm. Mieszkam w Warszawie i spodziewam się synusia. Na forum w sumie trafiłam przez przypadek bo koleżanka mi o nim wspominała. Bardzo sobie je chwaliła dlatego stwierdzilam, że trochę pozbieram informacji:)To moja pierwsza ciąża i do pewnego czasu było git. Teraz trochę się aktywizuje po małych przygodach pdt. pessar. Aktualnie zaczynam 31 tydzień. Ale chyba od tego leżenia trochę przybyło mi i małemu.
Chciałabym zasięgnąć waszej opinii, może macie jakieś sprawdzone termometry do ucha, oczywiście bez zaporowej ceny:)
Pewnie taki wątek już o was występował, ale zapytam skąd jesteście, synusie czy córeczki no i standardowo które tygodnie:)

Ostatnia edycja:
Hmm. Mieszkam w Warszawie i spodziewam się synusia. Na forum w sumie trafiłam przez przypadek bo koleżanka mi o nim wspominała. Bardzo sobie je chwaliła dlatego stwierdzilam, że trochę pozbieram informacji:)To moja pierwsza ciąża i do pewnego czasu było git. Teraz trochę się aktywizuje po małych przygodach pdt. pessar. Aktualnie zaczynam 31 tydzień. Ale chyba od tego leżenia trochę przybyło mi i małemu.
Chciałabym zasięgnąć waszej opinii, może macie jakieś sprawdzone termometry do ucha, oczywiście bez zaporowej ceny:)
Pewnie taki wątek już o was występował, ale zapytam skąd jesteście, synusie czy córeczki no i standardowo które tygodnie:)
Witamy nową Majówkę!
W temacie termometrów się nie wypowiem - ja kupiłam ten za 49,99zł z Lidla (do ucha i do czoła).
Też jestem w 31 tc, też pierwsza ciąża i też jestem z Warszawy :) Spodziewam się córeczki :)

Olo32 to gratuluję córci:)mi na początku też się marzyła, ale to chyba naturalne w 1 ciąży:) a jak sie czujesz? No właśnie sporo czytałam i tak naprawdę hitem są termometry do czoła-nie wiedzieć czemu bo podobno są najmniej dokładne. Także jakby ktoś coś to chętnie zasięgnę u źródła.

reklama
Olo32 to gratuluję córci:)mi na początku też się marzyła, ale to chyba naturalne w 1 ciąży:) a jak sie czujesz? No właśnie sporo czytałam i tak naprawdę hitem są termometry do czoła-nie wiedzieć czemu bo podobno są najmniej dokładne. Także jakby ktoś coś to chętnie zasięgnę u źródła.
Też witam nową majówkę :)
Co do termometrow, to masz rację, dla dzieciątka najlepsze są te do ucha. Ja jeszcze nie kupiłam ale mam zamiar. Ja będę mieć też chłopca, tydzień 34, dokładnie 33 i 1. :) termin na 1.05. Oczywiście na wstępie też się nastawiałam na dziewczynkę, ale szybko zmieniłam zdanie :)
Co do przebojów, to ja mam podobnie, z tym, że u mnie kończą się te przeboje zwykle wizytą w szpitalu.. Już 3 pobyty mam już za sobą niestety.

Do góry