reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja bym chciała urodzic albo pod koniec kwietnia albo po 9 maja termin na połowę maja, ale z usg wychodzi poczatek miesiaca, dzieciak u mnie duży więc może lepiej wcześniej, dziewczyny szybko leci tylko marzec i powoli można się szykować do porodu

reklama
Klaudia masz w 100 %rację ja miałam zapalenie pecherza z ogólnego nic nie wyszło więc lekarz stwierdził że ok dopiero jak sama zrobiłam posiew i wyszła bakteria to dal leki, tak samo miałam przed ciaza miałam bakterie a lekarze leczyli mnie z grzybicy wydałam 300 zł na leki które brałam przed 2 msc byłam u 3 dopiero ginka z luxmedu wpadla ze to moze bakteria, a wystarczyło zrobić zwykle badanie za ok25 zł i zastosować antybiotyk, albo tak samo na poczatku września byłam u gina i stwierdził że na pewno nie jestem w ciąży i w tym cylku nie ma szans na dzieciątko po 3 dniach zrobiłam test i były 2 kreski ja tam wolę jak Klaudia iść do 2 lekarzy i mieć pewność że jest ok
Dziewczyny nie o to mi chodzi!!! Ja sama poszłam do drugiego lekarza żeby zbadać moje upływy i czy wszystko jest w porządku. Pisaliśmy o czytaniu w internecie na temat wyszukiwania sobie chorób jeżeli coś zaboli. Napisałam że jeżeli coś się dzieje i nas nie pokoi to warto iść to sprawdzić. Ale nie siedzieć wiecznie w internecie i się nakrecac bo oszalec można.

Co do zabobonow to ja w nic nie wierzę :) jeżeli ma być dobrze to będzie jeżeli nie to to, że ja kupie wózek teraz a nie przed samym porodem to nic nie zmieni... Bo u nas tak mówią że wózka nie powinno się szybciej kupować. Tylko przed samym porodem. Nie wierzę z przesady i śmiać mi się chce z tego co nasze babcie mówią :) masz zaokrąglony brzuszek to na pewno chłopiec a jest u nas dziewczynka :) babcia do dziś nie wierzy bo przecież wyglądam na chłopca. :)

Waraai ja mam 88dni[emoji3] 27tc3d termin 22.05.2017[emoji16] to by było tak w sam raz bo na dzień matki już bym była w domu, ale coś czuję że to będzie później z moich "wspomnień" to 30wchodzi w grę...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
A więc w ten sam dzień mamy termin :) szkoda że inna porodowka :)

Co do tych zabobonow... Hmm... Z mojego związku udało mi się odzyskać jedynie kota. :D oczywiście moja starej daty mama nie mogła przyjąć do wiadomości, że kot ze mną śpi w łóżku?! :p cóż, ja to ignoruje. :)
Dziewczyny, chyba cała wyprawkę uzbieralam. Dzisiaj przyszły mi trzy paczki - laktator, wanienka i zaszalałam - kupiłam szumisia :D

Co do tych zabobonow... Hmm... Z mojego związku udało mi się odzyskać jedynie kota. :D oczywiście moja starej daty mama nie mogła przyjąć do wiadomości, że kot ze mną śpi w łóżku?! :p cóż, ja to ignoruje. :)
Dziewczyny, chyba cała wyprawkę uzbieralam. Dzisiaj przyszły mi trzy paczki - laktator, wanienka i zaszalałam - kupiłam szumisia :D

szumiś to bardzo dobra rzecz, ja bym nawet nie wiedziała, że coś takiego jest, ale mama mi kupiła :) i myślałam, że to zbędna pierdoła, ale okazało się, że da dzieciaczków jest to mega uspokajające :)

U mnie wyprawka zatrzymała się my powoli remontujemy i niestety nie mam miejsca na nic, a chcemy za jednym zamachem pomalować mieszkanie, zrobić meble do przedpokoju i do dziecka,
Dziewczyny czy bierzecie kwas Dha w ciazy? Ja biorę tylko witaminy, magnez i zastanawiam się nad włączeniem jeszcze tego

Ja biorę Mama dha premium, ginekolog mi kazała ale ona z tej serii daje karty ciąży więc przedstawiciel handlowy zrobił dobrą robotę... Ale to nie zmienia faktu że jest to dobry skład no i biorę 1dziennie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciązy kwasu DHA nie brałam... Marysia jest mega mądra i nie jest alergikiem ;) :-D ja też nie miałam żadnych problemów z donoszeniem.

Teraz biorę ale połowę zalecanej dawki, tak na wszelki wypadek ;)

Co do tych zabobonow... Hmm... Z mojego związku udało mi się odzyskać jedynie kota. :D oczywiście moja starej daty mama nie mogła przyjąć do wiadomości, że kot ze mną śpi w łóżku?! [emoji14] cóż, ja to ignoruje. :)
Też mam szumisia. Zobaczymy czy zda egzamin.

reklama
Do góry