reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja bym chciała urodzic albo pod koniec kwietnia albo po 9 maja termin na połowę maja, ale z usg wychodzi poczatek miesiaca, dzieciak u mnie duży więc może lepiej wcześniej, dziewczyny szybko leci tylko marzec i powoli można się szykować do porodu

reklama
Klaudia masz w 100 %rację ja miałam zapalenie pecherza z ogólnego nic nie wyszło więc lekarz stwierdził że ok dopiero jak sama zrobiłam posiew i wyszła bakteria to dal leki, tak samo miałam przed ciaza miałam bakterie a lekarze leczyli mnie z grzybicy wydałam 300 zł na leki które brałam przed 2 msc byłam u 3 dopiero ginka z luxmedu wpadla ze to moze bakteria, a wystarczyło zrobić zwykle badanie za ok25 zł i zastosować antybiotyk, albo tak samo na poczatku września byłam u gina i stwierdził że na pewno nie jestem w ciąży i w tym cylku nie ma szans na dzieciątko po 3 dniach zrobiłam test i były 2 kreski ja tam wolę jak Klaudia iść do 2 lekarzy i mieć pewność że jest ok
Dziewczyny nie o to mi chodzi!!! Ja sama poszłam do drugiego lekarza żeby zbadać moje upływy i czy wszystko jest w porządku. Pisaliśmy o czytaniu w internecie na temat wyszukiwania sobie chorób jeżeli coś zaboli. Napisałam że jeżeli coś się dzieje i nas nie pokoi to warto iść to sprawdzić. Ale nie siedzieć wiecznie w internecie i się nakrecac bo oszalec można.

Co do zabobonow to ja w nic nie wierzę :) jeżeli ma być dobrze to będzie jeżeli nie to to, że ja kupie wózek teraz a nie przed samym porodem to nic nie zmieni... Bo u nas tak mówią że wózka nie powinno się szybciej kupować. Tylko przed samym porodem. Nie wierzę z przesady i śmiać mi się chce z tego co nasze babcie mówią :) masz zaokrąglony brzuszek to na pewno chłopiec a jest u nas dziewczynka :) babcia do dziś nie wierzy bo przecież wyglądam na chłopca. :)

Waraai ja mam 88dni[emoji3] 27tc3d termin 22.05.2017[emoji16] to by było tak w sam raz bo na dzień matki już bym była w domu, ale coś czuję że to będzie później z moich "wspomnień" to 30wchodzi w grę...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
A więc w ten sam dzień mamy termin :) szkoda że inna porodowka :)

Co do tych zabobonow... Hmm... Z mojego związku udało mi się odzyskać jedynie kota. :D oczywiście moja starej daty mama nie mogła przyjąć do wiadomości, że kot ze mną śpi w łóżku?! :p cóż, ja to ignoruje. :)
Dziewczyny, chyba cała wyprawkę uzbieralam. Dzisiaj przyszły mi trzy paczki - laktator, wanienka i zaszalałam - kupiłam szumisia :D

Co do tych zabobonow... Hmm... Z mojego związku udało mi się odzyskać jedynie kota. :D oczywiście moja starej daty mama nie mogła przyjąć do wiadomości, że kot ze mną śpi w łóżku?! :p cóż, ja to ignoruje. :)
Dziewczyny, chyba cała wyprawkę uzbieralam. Dzisiaj przyszły mi trzy paczki - laktator, wanienka i zaszalałam - kupiłam szumisia :D

szumiś to bardzo dobra rzecz, ja bym nawet nie wiedziała, że coś takiego jest, ale mama mi kupiła :) i myślałam, że to zbędna pierdoła, ale okazało się, że da dzieciaczków jest to mega uspokajające :)

U mnie wyprawka zatrzymała się my powoli remontujemy i niestety nie mam miejsca na nic, a chcemy za jednym zamachem pomalować mieszkanie, zrobić meble do przedpokoju i do dziecka,
Dziewczyny czy bierzecie kwas Dha w ciazy? Ja biorę tylko witaminy, magnez i zastanawiam się nad włączeniem jeszcze tego

Ja biorę Mama dha premium, ginekolog mi kazała ale ona z tej serii daje karty ciąży więc przedstawiciel handlowy zrobił dobrą robotę... Ale to nie zmienia faktu że jest to dobry skład no i biorę 1dziennie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciązy kwasu DHA nie brałam... Marysia jest mega mądra i nie jest alergikiem ;) :-D ja też nie miałam żadnych problemów z donoszeniem.

Teraz biorę ale połowę zalecanej dawki, tak na wszelki wypadek ;)

Co do tych zabobonow... Hmm... Z mojego związku udało mi się odzyskać jedynie kota. :D oczywiście moja starej daty mama nie mogła przyjąć do wiadomości, że kot ze mną śpi w łóżku?! [emoji14] cóż, ja to ignoruje. :)
Też mam szumisia. Zobaczymy czy zda egzamin.

reklama
Do góry