reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Olo - fit mamcia jesteś [emoji7] a jakie są normy na 3trymestr dla kwasu foliowego?

Witam się z nową mamusią [emoji4] już doświadczona [emoji3]

Martussa - świetne plany i powodzenia [emoji3]

Klaudia - tak wcześnie do lumpa??? [emoji16]

Dziewczyny czy termy w 29 tygodniu mi nie zaszkodzą?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O, właśnie, czytałam gdzieś,ze ciepłe kąpiele odpadają...

reklama
Na początku wspominałam, że termin mam na 24maj ;) Mieszkam w mazowieckim około 100km od stolicy. Ciąża mija dość miło i spokojnie, pierwszy trymest z lekkimi mdłościami, a teraz od ponad tygodnia budzę się koło 5 rano i tak z godzinkę do dwóch męczę się, żeby zasnąć :no2: Pierwsze ruchy poczułam pod koniec 18 tyg., a teraz córcia już dość regularnie daje o sobie znać :)
Z tym spaniem to wszystkie się mamy niestety
Moj ostatnio warzyl 665g a tez wizyte mam 23 lutego juz nie moge sie doczekac.
To ważą prawie identycznie :) ja tak samo nie mogę doczekać się wizyty :) jak zawsze.

Martusiamiska również nie polecałbym gorących kąpieli, lepiej nie kusić losu już w tym miesiącu.
Olo32 idealnie wyglądasz, zazdroszczę po cichu :D czyżby i Ciebie dopadła ciążowa bezsenność?
Martussa82 powodzenia i siły życzę :) co do prania ciuszków to jak też jeszcze czekam żeby były później swiezutkie :)
Dzisiaj pobudka 7:30 takie bez tragedii i zaraz mnie czeka pobranie krwi - morfologie mam i mocz.

16754550_1272511182829843_685128665_n.jpg

Olo - fit mamcia jesteś [emoji7] a jakie są normy na 3trymestr dla kwasu foliowego?

Witam się z nową mamusią [emoji4] już doświadczona [emoji3]

Martussa - świetne plany i powodzenia [emoji3]

Klaudia - tak wcześnie do lumpa??? [emoji16]

Dziewczyny czy termy w 29 tygodniu mi nie zaszkodzą?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tą gorąca woda to też trochę przesada, ja jak mam ochotę to robie sobie gorąca kąpiel i jakoś nic się nie dzieje. Byle byś od gorąca nie zesłabła.
A lumpeks tak wcześnie, otwarte jest od 8, 7:45 trzeba już stać pod drzwiami bo nic nie dorwiesz. :D

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• DSC_0058.JPG
    DSC_0058.JPG
    64,6 KB · Wyświetleń: 85
  • DSC_0060.JPG
    DSC_0060.JPG
    50,7 KB · Wyświetleń: 85
@Olo32 - szczuplinką jesteś, kwitnąco!!!!:D:)
@Klaudia_i_nikodem - polecam meliskę przed snem, wypiłam z podwójnej porcji i pospałam do 4:40 ;) I dziś odpoczywaj!!

@Marta&Hania - ale może chociaż masz służącą? ;)
@Paa_ulcia - ja jestem!! :) :yes:

Ja będę wić gniazdo!! :rofl: Dziś z Małżem - taki mam plan - zakupię papier ścierny drobny, bejcę wodną do drewna, szpachlę i wosk i odnawiam stare krzesła i stół, bo mnie kurna nosi!! Wymienię też krzesłom tapicerkę, mam na to dwa tygodnie, do rodzinnych ósmych urodzin Haneczki - i jeszcze kupię materiał i uszyję sobie obrus i nowe poszewki na salonowe poduszki... Małż się tylko pobłażliwie przygląda, przysłuchuje i potakuje głową... CO on biedny ze mną ma :D

Zniosłam ze strychu ubrania po Hani i takie od koleżanek, mam tego już troszkę, więc się uspokoiłam, ale w z praniem czekam na przyjazd komody, do której chcę to wpakować... A tej nie widać jeszcze... A już miesiąc od zamówienia :(

Za komentarze do zdjęć pięknie dziękuję, kulką się czuję, ale przy wzroście siedzącego psa nie będę wyglądać inaczej :D
DObrego tygodnia!!

No niestety służącej też nie mam... Męża czasami zagonię do różnych obowiązków, ale to się chyba nie liczy ;) hihi
Za to widzę, że u Ciebie już załączają się potrzeby wicia gniazda, fajnie. Mi czasem przez myśl przeleci, że trzeba w szafach posprzątać i zrobić miejsce dla Hani, ale na myśleniu się kończy :p Wstyd się przyznać, ale ostatnio mam takiego lenia w tyłku, że sama się sobie dziwię, że można tak funkcjonować...
Wczoraj skarżyłam się na bezsenność, a dziś tylko przerwa o 4.30 na siku i bez problemu znowu zasnełam i wstałam o 9.20! Jak cudownie jest się wyspać :D Oby to nie była jednorazowa sytuacja...

Witam sie i ja na watku mam majowych. Termin mam na 6 maja ale moje maleństwo spieszy się na świat wiec musze odpoczywać bo szyjka mi sie zaczela skracać. Mam juz synka starszego a teraz będzie córcia. Witam Was ciepło:)

reklama
Martussa82, taka zdolniacha jesteś - super [emoji6] też bym tak chciała a do szycia to jestem już tak lewa.

Co do Greya, książki czytałam. Pierwsza cz.filmu taka porażka, że włączyłam w połowie. Nie dałam rady tego szajsu dla nastolatek oglądać. Na 2 szkoda czasu. Chyba jestem fanką lepszego kina [emoji6].
Ja w trakcie 29tc czekam na usg w 32 a czas tak się duży.
Miłego dnia [emoji5]️

thgf3e3k5dy58h2b.png

Do góry