reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Olo - fit mamcia jesteś [emoji7] a jakie są normy na 3trymestr dla kwasu foliowego?

Witam się z nową mamusią [emoji4] już doświadczona [emoji3]

Martussa - świetne plany i powodzenia [emoji3]

Klaudia - tak wcześnie do lumpa??? [emoji16]

Dziewczyny czy termy w 29 tygodniu mi nie zaszkodzą?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O, właśnie, czytałam gdzieś,ze ciepłe kąpiele odpadają...

reklama
Na początku wspominałam, że termin mam na 24maj ;) Mieszkam w mazowieckim około 100km od stolicy. Ciąża mija dość miło i spokojnie, pierwszy trymest z lekkimi mdłościami, a teraz od ponad tygodnia budzę się koło 5 rano i tak z godzinkę do dwóch męczę się, żeby zasnąć :no2: Pierwsze ruchy poczułam pod koniec 18 tyg., a teraz córcia już dość regularnie daje o sobie znać :)
Z tym spaniem to wszystkie się mamy niestety
Moj ostatnio warzyl 665g a tez wizyte mam 23 lutego juz nie moge sie doczekac.
To ważą prawie identycznie :) ja tak samo nie mogę doczekać się wizyty :) jak zawsze.

Martusiamiska również nie polecałbym gorących kąpieli, lepiej nie kusić losu już w tym miesiącu.
Olo32 idealnie wyglądasz, zazdroszczę po cichu :D czyżby i Ciebie dopadła ciążowa bezsenność?
Martussa82 powodzenia i siły życzę :) co do prania ciuszków to jak też jeszcze czekam żeby były później swiezutkie :)
Dzisiaj pobudka 7:30 takie bez tragedii i zaraz mnie czeka pobranie krwi - morfologie mam i mocz.

Olo - fit mamcia jesteś [emoji7] a jakie są normy na 3trymestr dla kwasu foliowego?

Witam się z nową mamusią [emoji4] już doświadczona [emoji3]

Martussa - świetne plany i powodzenia [emoji3]

Klaudia - tak wcześnie do lumpa??? [emoji16]

Dziewczyny czy termy w 29 tygodniu mi nie zaszkodzą?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tą gorąca woda to też trochę przesada, ja jak mam ochotę to robie sobie gorąca kąpiel i jakoś nic się nie dzieje. Byle byś od gorąca nie zesłabła.
A lumpeks tak wcześnie, otwarte jest od 8, 7:45 trzeba już stać pod drzwiami bo nic nie dorwiesz. :D

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• DSC_0058.JPG
    DSC_0058.JPG
    64,6 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC_0060.JPG
    DSC_0060.JPG
    50,7 KB · Wyświetleń: 89
@Olo32 - szczuplinką jesteś, kwitnąco!!!!:D:)
@Klaudia_i_nikodem - polecam meliskę przed snem, wypiłam z podwójnej porcji i pospałam do 4:40 ;) I dziś odpoczywaj!!

@Marta&Hania - ale może chociaż masz służącą? ;)
@Paa_ulcia - ja jestem!! :) :yes:

Ja będę wić gniazdo!! :rofl: Dziś z Małżem - taki mam plan - zakupię papier ścierny drobny, bejcę wodną do drewna, szpachlę i wosk i odnawiam stare krzesła i stół, bo mnie kurna nosi!! Wymienię też krzesłom tapicerkę, mam na to dwa tygodnie, do rodzinnych ósmych urodzin Haneczki - i jeszcze kupię materiał i uszyję sobie obrus i nowe poszewki na salonowe poduszki... Małż się tylko pobłażliwie przygląda, przysłuchuje i potakuje głową... CO on biedny ze mną ma :D

Zniosłam ze strychu ubrania po Hani i takie od koleżanek, mam tego już troszkę, więc się uspokoiłam, ale w z praniem czekam na przyjazd komody, do której chcę to wpakować... A tej nie widać jeszcze... A już miesiąc od zamówienia :(

Za komentarze do zdjęć pięknie dziękuję, kulką się czuję, ale przy wzroście siedzącego psa nie będę wyglądać inaczej :D
DObrego tygodnia!!

No niestety służącej też nie mam... Męża czasami zagonię do różnych obowiązków, ale to się chyba nie liczy ;) hihi
Za to widzę, że u Ciebie już załączają się potrzeby wicia gniazda, fajnie. Mi czasem przez myśl przeleci, że trzeba w szafach posprzątać i zrobić miejsce dla Hani, ale na myśleniu się kończy :p Wstyd się przyznać, ale ostatnio mam takiego lenia w tyłku, że sama się sobie dziwię, że można tak funkcjonować...
Wczoraj skarżyłam się na bezsenność, a dziś tylko przerwa o 4.30 na siku i bez problemu znowu zasnełam i wstałam o 9.20! Jak cudownie jest się wyspać :D Oby to nie była jednorazowa sytuacja...

Witam sie i ja na watku mam majowych. Termin mam na 6 maja ale moje maleństwo spieszy się na świat wiec musze odpoczywać bo szyjka mi sie zaczela skracać. Mam juz synka starszego a teraz będzie córcia. Witam Was ciepło:)

reklama
Martussa82, taka zdolniacha jesteś - super [emoji6] też bym tak chciała a do szycia to jestem już tak lewa.

Co do Greya, książki czytałam. Pierwsza cz.filmu taka porażka, że włączyłam w połowie. Nie dałam rady tego szajsu dla nastolatek oglądać. Na 2 szkoda czasu. Chyba jestem fanką lepszego kina [emoji6].
Ja w trakcie 29tc czekam na usg w 32 a czas tak się duży.
Miłego dnia [emoji5]️

thgf3e3k5dy58h2b.png

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry