reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Z innej beczki - Zdretetwiala mi cała prawa ręka i strasznie boli!! jechałam samochodem i myślalam, że nie dojadę.. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Miałyście coś takiego?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nic nie przywiozłam, a grono w szkole sfeminizowane i raczej powinno być zawistne :) Pewnie się cieszą, że mi obwody urosły :)
Z innej beczki - Zdretetwiala mi cała prawa ręka i strasznie boli!! jechałam samochodem i myślalam, że nie dojadę.. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Miałyście coś takiego?

Tak, w pierwszej ciąży, ale jak leżałam, kręgosłup się odzywa, oszczędzaj się, Dziewczyno!

Hej. Może uda mi się pełną odp.w końcu napisać, bo czasem coś piszę i klawiaturą mi ucieka, po czym rezygnuję z braku cierpliwości i możliwości. Co do wyprawki to tak naprawdę dużo rzeczy dostałam od szwagierki( ubranka, łóżeczko, komplety pościeli, materac, fotelik do samochodu i zabawki). Został mi wybór wózka i artykuły higieniczne dla Zosi oraz dla mnie do szpitala. koleżanka mi mówiła żeby kupić sobie maść na pękające sutki. Jak znajdę nazwę to napiszę. A na pepuszek octanisept. W szpitalu dla dziecka mam wziąć tylko ubranka na wyjście oraz dostarczyć pieluchy jedorazowe i chusteczki nawilżające.

Też tak mam ostatnio. Zaczyna się od mrowienia w palcach a potem cała dłoń i tylko prawa. Zapytam się gin.przy wizycie...bo też trochę mnie to martwi.
poza tym walczę z cukrem i niestety całkiem nie udało mi się wrócić do norm jakie powinny być. Więc na widok ciasta mogę się tylko oblizac :)

Ja nic nie przywiozłam, a grono w szkole sfeminizowane i raczej powinno być zawistne :) Pewnie się cieszą, że mi obwody urosły :)

Tak, w pierwszej ciąży, ale jak leżałam, kręgosłup się odzywa, oszczędzaj się, Dziewczyno!
aj te baby z pracy ;). Nie ma to jak facet, nie będzie slodzil o ile w ogóle zwróci uwagę że w ciąży jesteś; )

Dla mnie te pieluszki dady okazały się najlepsze. Pampersa były tak cienkie ze nie musiałam ściągać pieluchy żeby widzieć czy jest kupa,huggisy były za szerokie w nóżkach więc przeciekaly,próbowałam też tych z rossmanna ale wydały mi się takie grube waciaki. Teraz jako pierwsze chciałabym kupić z happy bo mają wycięcie na pępek.
A jakie macie doświadczenie z chusteczkami?? Ja kupowałam te w biedronce niebieskie w 3-paku za 10 zl i były też super. Te z dady miały za intensywny zapach,huggisy się rwaly,a pampersa i z rossmanna były takie 'oleiste" ;)

Ja na początek dla dzieciątka wiecej używałam płatków kosmetycznych z przegotowana woda i emolium myłam pupkę albo buźkę przed kąpielą w wanience,husteczki podrażniają takie malutkie pupki choc łatwiej nimi operować gdy sie wyjdzie poza szpital badz dom...ciezko tez wacikami usonac smółkę,te poerwsze kupki sa ciezko wycieralne :) ale tak to kupowałam nivea bo wydawały mi sie delikatne takie granatowe

reklama
Ja ostatnio na promocji w rossmanie zaopatrzyłam się już w 12 paczek chusteczek pampers... mnie jednak najbardziej urzekły i będę im wierna ;)

moja koleżanka miała skoki tętna w ciąży i wtedy też drętwiała... (tak twierdziła) , ja też obstawiałabym raczej kręgosłup.

Do góry