reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Z innej beczki - Zdretetwiala mi cała prawa ręka i strasznie boli!! jechałam samochodem i myślalam, że nie dojadę.. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Miałyście coś takiego?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nic nie przywiozłam, a grono w szkole sfeminizowane i raczej powinno być zawistne :) Pewnie się cieszą, że mi obwody urosły :)
Z innej beczki - Zdretetwiala mi cała prawa ręka i strasznie boli!! jechałam samochodem i myślalam, że nie dojadę.. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Miałyście coś takiego?

Tak, w pierwszej ciąży, ale jak leżałam, kręgosłup się odzywa, oszczędzaj się, Dziewczyno!

Hej. Może uda mi się pełną odp.w końcu napisać, bo czasem coś piszę i klawiaturą mi ucieka, po czym rezygnuję z braku cierpliwości i możliwości. Co do wyprawki to tak naprawdę dużo rzeczy dostałam od szwagierki( ubranka, łóżeczko, komplety pościeli, materac, fotelik do samochodu i zabawki). Został mi wybór wózka i artykuły higieniczne dla Zosi oraz dla mnie do szpitala. koleżanka mi mówiła żeby kupić sobie maść na pękające sutki. Jak znajdę nazwę to napiszę. A na pepuszek octanisept. W szpitalu dla dziecka mam wziąć tylko ubranka na wyjście oraz dostarczyć pieluchy jedorazowe i chusteczki nawilżające.

Też tak mam ostatnio. Zaczyna się od mrowienia w palcach a potem cała dłoń i tylko prawa. Zapytam się gin.przy wizycie...bo też trochę mnie to martwi.
poza tym walczę z cukrem i niestety całkiem nie udało mi się wrócić do norm jakie powinny być. Więc na widok ciasta mogę się tylko oblizac :)

Ja nic nie przywiozłam, a grono w szkole sfeminizowane i raczej powinno być zawistne :) Pewnie się cieszą, że mi obwody urosły :)

Tak, w pierwszej ciąży, ale jak leżałam, kręgosłup się odzywa, oszczędzaj się, Dziewczyno!
aj te baby z pracy ;). Nie ma to jak facet, nie będzie slodzil o ile w ogóle zwróci uwagę że w ciąży jesteś; )

Dla mnie te pieluszki dady okazały się najlepsze. Pampersa były tak cienkie ze nie musiałam ściągać pieluchy żeby widzieć czy jest kupa,huggisy były za szerokie w nóżkach więc przeciekaly,próbowałam też tych z rossmanna ale wydały mi się takie grube waciaki. Teraz jako pierwsze chciałabym kupić z happy bo mają wycięcie na pępek.
A jakie macie doświadczenie z chusteczkami?? Ja kupowałam te w biedronce niebieskie w 3-paku za 10 zl i były też super. Te z dady miały za intensywny zapach,huggisy się rwaly,a pampersa i z rossmanna były takie 'oleiste" ;)

Ja na początek dla dzieciątka wiecej używałam płatków kosmetycznych z przegotowana woda i emolium myłam pupkę albo buźkę przed kąpielą w wanience,husteczki podrażniają takie malutkie pupki choc łatwiej nimi operować gdy sie wyjdzie poza szpital badz dom...ciezko tez wacikami usonac smółkę,te poerwsze kupki sa ciezko wycieralne :) ale tak to kupowałam nivea bo wydawały mi sie delikatne takie granatowe

reklama
Ja ostatnio na promocji w rossmanie zaopatrzyłam się już w 12 paczek chusteczek pampers... mnie jednak najbardziej urzekły i będę im wierna ;)

moja koleżanka miała skoki tętna w ciąży i wtedy też drętwiała... (tak twierdziła) , ja też obstawiałabym raczej kręgosłup.

Do góry