reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Martussa, klaudia - jaka niunia duża [emoji6] oj ciekawa jestem jak u mnie...

Martussa - dzięki za link [emoji8]

Klaudia - chcesz wracać do pracy? Dasz radę z puchnącymi nogami? Ja sobie nie wyobrażam teraz powrotu do pracy, szczególnie że bywają noce gdzie w ogóle nie śpię... nie dałabym rady prowadzić samochodu.

Majowa mama - wizytę mieliśmy 23.01 i waga taka jak u Ciebie [emoji3]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olo ty kiedyś pisałaś jezeli dobrze pamietam, że miałaś laserowe usowanie żylaków możesz napisać coś więcej i czy duże je miałaś
Mnie też czeka zabieg na zylaki, usuniecie zyly od pachwiny do kostki, naczyniowec kazał się wstrzymać i usunąć po ciaxy

No, Mam pół minutki!
witam NOwą Majówkę - Liliana cudne imię, Lila, Lilka :)
Melduję posłusznie, że Ala waży 1100 g (!!!!), czyli o jakieś 10% więcej niż przewidują standardy, ale pan doktor pocieszał, że skoro rodzimy CC to mam się nie martwić, bo on mi ją wyjmie bez problemu (dowcipniś) :)
Nie pisałam Wam, że czuję bóle brzuszka - otóż ból powyżej pępka jakby ktoś na mnie ćwiczył ciosy karate jest spowodowany... zrostami po poprzedniej cesarce, nie mam się czym martwić, nie zaszkodzi to nikomu, moze być ciut upierdliwe.
Mogę śmigać z kijami - jeno pogoda mi nie sprzyja, ale jak tylko się da - wracam do mojego trenowania :D
Żadnych badań przez miesiąc, o porodzie pogadamy później - jak stwierdził gin... :)
No to tyyle :D

Pozdrawiam i usmiech przesyłam! :)
Jaka duża Twoja Alusia :) i Klaudia Twój synus też :) jaka różnica że moja waży prawie o połowę mniej od Waszych dzieciaczkow. Ale gin powiedziała, że mieści się w normie :) ostatnio ważyła 656g.
Tak właśnie zrobię, poczekam na listę ze szkoły rodzenia bo tak jak mówicie każdy szpital co innego daje i co innego trzeba mieć.
Klaudia ja cały czas chodzę do pracy i nadal chce chodzić bo w domu sama zanudzilabym się. Tylko mi nogi nie puchna, a pamiętaj że w pracy może być gorzej z Twoimi nóżkami.

Najciekawsza sytuacja będzie, jak się przygotuje zgodnie z rozpiską z jakiegoś szpitala, a jak się wszystko zacznie, to okaże się, że nie ma miejsc i trzeba jechać do innego szpitala. Takie czarne myśli przy kawie ;P

Olo ty kiedyś pisałaś jezeli dobrze pamietam, że miałaś laserowe usowanie żylaków możesz napisać coś więcej i czy duże je miałaś
Mnie też czeka zabieg na zylaki, usuniecie zyly od pachwiny do kostki, naczyniowec kazał się wstrzymać i usunąć po ciaxy
U mnie w ogóle była dziwna sytuacja, bo miałam jednego niewielkiego żylaka pod kolanem po wysiłku. Miałam badania dopplerowskie, wszystkie żyły w dobrym stanie, więc się trochę wstrzymywałam z ruszeniem go. W końcu zaczął boleć, więc zrobiłam skleroterapię u nadgorliwej pani doktor, która nastrzyknęła mi też żyły w łydkach, bo "trochę środka jej zostało". No i się zaczęło - porobiły mi się żylaki na łydkach - nie były duże, ale nie wyglądały ładnie - i w końcu się wybrałam do prywatnej kliniki. Badania wykazały, że mam mocno powiększone pnie żylne w obu nogach i niezbędne jest ich zamknięcie. Polecali metodę laserową i na nią się właśnie zdecydowałam - obie nogi od połowy łydki do pachwiny. Musieli jeszcze poprawiać jedną łydkę. Łącznie wydałam na to chyba z 10k niestety, ale efekty super - nogi przestały puchnąć, żylaków brak, uczucia ciężkości nóg też nie ma.
Teraz też jest nieźle, pojedyncze żyłki są pod koniec dnia nabrzmiałe. Cały czas śmigam w tych wyrobach uciskowych (poza nocą) i myślę, że to sporo daje. Dobrze, że akurat w tym chłodniejszym okresie roku jestem w ciąży, bo noszenie tych rajstop latem przy 30 stopniach to byłaby masakra.
Się rozpisałam :D

Witajcie :) jestem po sesji... jakoś poszło... teraz muszę się zmotywować do pisania pracy magisterskiej, ale dzisiaj mam laby...
Jeszcze mój P. nie zniósł kartonów z rzeczami po Marysi a ja już zaczęłam zakupowe szaleństwo dla drugiej Księżniczki. Mega frajda... :biggrin2:

Podziwiam za chęć powrotu do pracy... ja obecnie już bym się tego nie podjęła (zwłaszcza, że na moje miejsce jest zatrudniona osoba na zastępstwo ,więc niech sobie popracuje...)

Nasze maluchy przybierają już niezłe rozmiary :)

Dziewczyny z doświadczeniem - jakich pieluszek jednorazowych będziecie używać przy bobasach ? U Marysi używałam Pampersów, ale teraz biorę też pod uwagę Dadę (ze względu na zmniejszenie kosztów). Od wiosny ruszamy z budową więc każda przyoszczędzona złotówka będzie na wagę złota :)

Witajcie :) jestem po sesji... jakoś poszło... teraz muszę się zmotywować do pisania pracy magisterskiej, ale dzisiaj mam laby...
Jeszcze mój P. nie zniósł kartonów z rzeczami po Marysi a ja już zaczęłam zakupowe szaleństwo dla drugiej Księżniczki. Mega frajda... :biggrin2:

Podziwiam za chęć powrotu do pracy... ja obecnie już bym się tego nie podjęła (zwłaszcza, że na moje miejsce jest zatrudniona osoba na zastępstwo ,więc niech sobie popracuje...)

Dziewczyny z doświadczeniem - jakich pieluszek jednorazowych będziecie używać przy bobasach ? U Marysi używałam Pampersów, ale teraz biorę też pod uwagę Dadę (ze względu na zmniejszenie kosztów). Od wiosny ruszamy z budową więc każda przyoszczędzona złotówka będzie na wagę złota :)
Ja też chcę Dady wypróbować, sporo rodziców chwali sobie :)
Mgr.. hmm.. Ja walczyłam z tym rok temu. Da się to zrobić przy dobrych wiatrach w miesiąc, jeśli jest też spoko promotor. Licencjat pisałam chyba z 5 miesięcy bo miałam upierdliwa promotorke. [emoji19]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Brawo Ty!!! :D
Dada używaliśmy przy Hance ale na start chyba jedną pakę Papmków kupię, a potem nie ma się co rzucać - chyba, że okaże się jakieś uczulenie lub przecieki, to trzeba sobie wypraktykować, te bierdonkowe były przyzwoite a i koszty ciut mniejsze... Hani w sumie było obojętne do czego waliła kupę ;)

Ja dziś podjechałam do pracy zawieźć zwolnienie i wprowadzić na stanowisko koleżankę na zastępstwo i przy okazji komplementów się nasłuchałam na temat jak to pięknie wyglądam - próżność szalała :D Od razu poczułam się 10 kg lżejsza :D Dla równowagi wróciłam do domu i ubrałam spodnie typu Obelix, żeby mi się w głowie nie poprzewracało ;)

reklama
Brawo Ty!!! :D
Dada używaliśmy przy Hance ale na start chyba jedną pakę Papmków kupię, a potem nie ma się co rzucać - chyba, że okaże się jakieś uczulenie lub przecieki, to trzeba sobie wypraktykować, te bierdonkowe były przyzwoite a i koszty ciut mniejsze... Hani w sumie było obojętne do czego waliła kupę ;)

Ja dziś podjechałam do pracy zawieźć zwolnienie i wprowadzić na stanowisko koleżankę na zastępstwo i przy okazji komplementów się nasłuchałam na temat jak to pięknie wyglądam - próżność szalała :D Od razu poczułam się 10 kg lżejsza :D Dla równowagi wróciłam do domu i ubrałam spodnie typu Obelix, żeby mi się w głowie nie poprzewracało ;)
@Martussa82, haha, ja ostatnio byłam też w robocie, komplementy też były ale chyba dlatego, że im ciasto przywiozłam :D ( zaznaczam - firma budowlana, 80% chłopów, ich za bardzo nie interesuje rozwój mojego brzucha :D)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry