reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Już jestem po wizycie :) wszystko jest dobrze, zrobiła test i to nie wody płodowe - papierek zabarwił się na kolor lekko pomarańczowy. Płyn owodniowy mam w normie, szyjka się nie skraca. Mała waży 656g. Lekarka powiedziała, że ma długie nogi i jest niegrzeczna :) Co do ruchów powiedziała, że to nie jest jeszcze czas na ich liczenie - za wcześnie, mięśnie nie są jeszcze tak silne i kiedy ona ułożona jest np. za łożyskiem ruchów mogę cały dzień nie czuć bądź tylko lekkie. Najważniejsze, że cokolwiek czuję od czasu do czasu. Jesteśmy dokładnie w 24 tyg. i 3 d. :) jestem już spokojna :)

reklama
Ja jakoś w grudniu kupiłam spodnie ciążowe, bo te zwykłe jakimś dziwnym trafem przestały się dopinać ;)
Na Święta od Mamy dostałam sukienkę ciążową z H&M, kupiłam też rajstopki ciążowe, bo w legginsach chodzę standardowych, nieciążowych. No i wczoraj przyszły trzy ciężarne koszulki z H&M. Są super, bo są długie i elastyczne i nieźle chyba wyglądają. Tak o:Zobacz załącznik 793925
Piękny brzusio [emoji7]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zamówiłam sobie papierki lakmusowe do sprawdzania uplawow. Kosztują grosze a szkoda się denerwować czy to nie wody się Sącza.

thgf3e3k5dy58h2b.png

Oznajmiam: wyniki mam książkowe, no, mnie to tylko w ciąży być :D
glukoza na czczo - 81,03, normy <70,00-99,00>
Glukoza po 1 h - 140,25, normy poniżej 160
glukoza po 2 h - 128,18, normy poniżej 140 mg/dl
Morfologia i mocz generalnie w porządku, mogę wcinać batony i ciasteczka :D
Super ze wyniki są ok. Zazdroszczę; ) aż mi ślinka pociekła na myśl o ciasteczkach

Ja pomykam w spodniach ciążowowych takich z gumką. Bardzo wygodne. Czasami nakładam leginsy ale nie lubię w nich chodzić bo nam grube nogi.

Moje drogie Panie pragnę oznajmić że przez tydzień nic nie przytyłam a nawet schudłam 0,3kg [emoji3]

Dzisiaj cały dzień sprzątałam... musiałam z mężem być w szpitalu nie naszym więc się trochę nakurzyło przez ten czas... chyba będę to odczuwać zaraz... nawet do lidla nie pojechałam po ciuszki... nam nadzieję że wieczorem jeszcze będą... dzięki za rady odnośnie rozmiaru leginsów. Obym jeszcze zdarzała.

Dzień bez makijażu dzisiaj zaliczony [emoji3]

Rozmiar M to standardowo dla kobiet które noszą 38?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mania, damy radę!
Ja też z cukrzycą. Tylko u mnie szykuje się już insulina. Ale damy radę, dla maluszków. A i tak najgorsza zmorą są nieprzespane noce. Jakąś melise zacznę pić...
ja mam problem z tym częstym jedzeniem. 7-8 posiłków. Z kuchni tylko nie wychodzić. Póki co męczę się z ustaleniem menu aby było ok. Ja nie mam insuliny ale wszystko przede mną.

reklama
Mój mąż wczoraj kupił ptasie mleczko karmelove i rano zjadlan dwie sztuki z postanowieniem,że więcej nie rusze nawet schowalam pudełko głęboko w szafce żeby mnie nie kusilo ale później sobie posprzatalam,zrobiłam kawkę i stwierdziłam że skoro glukoze mam w normie to dlaczego mam sobie odmawiać tym bardziej ze małemu chyba też posmakowalo bo nieźle po tym mleczku kopał więc podjadlam jeszcze cztery sztuki hehe ;)

Do góry