reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja mam twardy brzuch po całym dniu hulania. Jestem glupia, bo w ciągu dnia mi się wydaje, że mogę wszystko, a pozniej łzy mi do oczu napływają, bo boli kregoslup, bo brzuch twardnieje i pobolewa.

No i tak właśnie dziś. Nic nie zrobilam. Bylam w lidlu, na poczcie i w przychodni (chodzilam tylko z parkingu do drzwi) i brzuch mnie boli przy chodzeniu zwyklym.

Dzisiaj mam wizytę. Oby tam wszystko było dobrze...

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

reklama
Wczoraj czułam ruchy prawie cały dzień dziś już może 2 -3 razy takie delikatne, też czuje czasami twardnienie brzucha mnie gin dodatkowo zalecił magnez, biorę 1 tab dziennie, Blondi i kupiłaś coś dla maluszka, dziewczyny co myślicie o miseczkach chirurgicznych ? Da to cos muszę za tydz zrobić badania krwi, a w tym laboratorium jest zawsze tyle ludzi i to chorych, kaszlacych i nie przyjmujących się że ktoś jest w ciazy, ostatnio jak byłam to babce zwróciłam uwagę bo i na mnie kaszlala i na dziewczynę co też byla w ciazy i to starsza babka bez zamykania ust

Z tym brzuchem mam podobnie.
Przy wysiłku, wymuszonej pozycji staje się twardy jak kamień.

Ostatnie dni dałam sobie trochę w kość i nawet po nocnym odpoczynku nie robił się w miarę miękki w pozycji leżącej.

Bolesne to i niekoniecznie przyjemne. Ale też wynika z fizjonomii. W końcu mięsień macicy zajmuje coraz większy obszar a ruchowa stymulacja wpływa na jego stan napięciowy.

Zresztą, ciągle boli mnie ta uciskana przez macicę nerka, zatem bywam "potłuczona" ze wszystkich stron. ;)

Z innych kwestii - też macie przypadkiem praktycznie nieustannie zatkany nos/problemy z oddychaniem i krwotoki z nosa?
Moja gin poleciła mi na to tylko Rutinoscorbin, ale nie pomaga jakoś specjalnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Koniczyna - ja cisnęłam po leginsy dla siebie. Kupilam dwa razy M. Wielkie jak diabli, z dupy spadaja. Pojechalam wymienic na S i byla tylko jedna para. No to M będą przyszlosciowe, a S na teraz :)

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

Blondie -to leginsy typowo dla ciezarnych?

Ja kupiłam 3 pary takich zwykłych ocieplanych rozmiar S czy M , są najlepsze bo ciepłe,szerokie i mają wysoki stan a z tydzień temu kupiłam w pepco szare leginsy rozm L i sa beznadzieje,w nogach szerokie a w brzuchu ciasna gumka więc miałam je tylko pół godziny na sobie i poszły w odstawke.
Dziewczyny kupilyscie już odzież typowo ciążowa ?

Tak, te leginsy są typowo dla ciężarówek. Fajne, ale jak jesteś niegruba i masz mały/średni brzuszek, to bierz S! Jeśli jeszcze znajdziesz :)

Wróciłam z wizyty. Wszystko w porządeczku, mam więcej odpoczywać, bo boli mnie już chyba 3 dzień brzuch. Malutka urosła w 3 tygodnie 384g i waży już 992g! W ogóle nie chciała pokazać buzi (kolejny raz), więc nie mam żadnego foto :(

Ja kupiłam w sklepie dla ciężarnych dwie pary leginsów ze względu na to, że chodzę do pracy i muszę "jakoś" wyglądać :) także tylko je teraz noszę i jest mi w nich najwygodniej :) nic nie uciska, nic się nie odznacza a brzuch cały przykryty. Co do nosa to nie mam żadnych zmian, ani kataru ani krwotoków. Co do oddychania częściej łapię zadyszkę i jak się "za mocno" najem gorzej mi się oddycha, lekarz tłumaczył, że macica jest duża, wszystko idzie do góry i naciska na przeponę, żołądek :/ po godz. jest już lepiej. Za chwilkę idę na wizytę, ciekawe co powie...

Hej dziewczyny, ja od początku śpię dobrze. Czasami syn mnie obudzi płaczem lub siusiu ale zasypiam od razu.
Mam dość tej jesiennej pogody za oknem. Byłam na konsultacji w szpitalu i dostałam skierowanie na 3 usg w 32tc huurraaa[emoji106]. Zrobili mi badania krwi na tsh i ft4 i chyba wyniki ok bo nie dzwoni ( mam niedoczynność i hashimoto).
Miłego dnia

thgf3e3k5dy58h2b.png

reklama
Ja jakoś w grudniu kupiłam spodnie ciążowe, bo te zwykłe jakimś dziwnym trafem przestały się dopinać ;)
Na Święta od Mamy dostałam sukienkę ciążową z H&M, kupiłam też rajstopki ciążowe, bo w legginsach chodzę standardowych, nieciążowych. No i wczoraj przyszły trzy ciężarne koszulki z H&M. Są super, bo są długie i elastyczne i nieźle chyba wyglądają. Tak o:
16507304_10155004016892059_1295555568_n.jpg

Załączniki

• 16507304_10155004016892059_1295555568_n.jpg
    16507304_10155004016892059_1295555568_n.jpg
    45,4 KB · Wyświetleń: 395
Do góry