reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja pomykam w spodniach ciążowowych takich z gumką. Bardzo wygodne. Czasami nakładam leginsy ale nie lubię w nich chodzić bo nam grube nogi.

Moje drogie Panie pragnę oznajmić że przez tydzień nic nie przytyłam a nawet schudłam 0,3kg [emoji3]

Dzisiaj cały dzień sprzątałam... musiałam z mężem być w szpitalu nie naszym więc się trochę nakurzyło przez ten czas... chyba będę to odczuwać zaraz... nawet do lidla nie pojechałam po ciuszki... nam nadzieję że wieczorem jeszcze będą... dzięki za rady odnośnie rozmiaru leginsów. Obym jeszcze zdarzała.

Dzień bez makijażu dzisiaj zaliczony [emoji3]

Rozmiar M to standardowo dla kobiet które noszą 38?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
W normalnej rozmiarowce M = 38, w liflu M =40/42

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

reklama
Martussa82 ja również oglądałam ta pościel dziś rano jednak narazie mamy kolyske dla synka więc potrzebujemy mniejszych rozmiarów pościeli A później jeszcze nie wiemy czy kupimy łóżeczko turystyczne czy drewniane. Z córka mieliśmy turystyczne i byłam zadowolona tym bardziej ze na wyjazd gdzies w weekend to turystyczne jest bardziej praktyczne ale te drewniane z tymi kolorowymi ochraniaczami i grajacymi zabaweczkami są przeslodkie ;)

Haha, wzorów naprawdę dużo.

Ja miałam na normalne łóżko tę czarną w owieczki - porażka :) kolor po 1 praniu zamienil się w szary z białymi zagięciami:)

w4sq3e3ki6cqzuyy.png
O!! Właśnie chciałam te czarne owce, dobrze, że piszesz !!!
@myszkax33 - przy starszej córce kupiłam najpierw małą pościel i to była porażka, bo mi się nie sprawdziła, była zbyt mała, szkoda kasy, lepiej od razu większą :)

Blondie -to leginsy typowo dla ciezarnych?

Ja kupiłam 3 pary takich zwykłych ocieplanych rozmiar S czy M , są najlepsze bo ciepłe,szerokie i mają wysoki stan a z tydzień temu kupiłam w pepco szare leginsy rozm L i sa beznadzieje,w nogach szerokie a w brzuchu ciasna gumka więc miałam je tylko pół godziny na sobie i poszły w odstawke.
Dziewczyny kupilyscie już odzież typowo ciążowa ?
Ja mam typowo ciążowe spodnie z h&m, legginsy sama sobie przerobiłam i doszylam pas i sukienkę mam z misimi.pl

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki ☺ ja chyba tez zaopatrze sie w te paski. No ja jakos ostatnio odczuwalam mocniej te skurcze i twardnienie brzucha dzis srednio nie wiadomo kiedy jest to norma a kiedy jest niepokojace.
Ja dzis zaszlam do lidla ale jak dla mnie nic za bardzo tam nie bylo ciuszki tez bez rewelacji jedynie biustonosze do karmienia.

Ale u nas sniegu napadalo prawdziwa xima a jeszcze nic nie zeszlo tego co napadal na poczatku stycznia ☺

Synoptycy tvn zapowiadali na koniec stycznia, ze luty będzie cieplutki. Dzosoaj czytałam u nich, że znów noce po - 20°. Chciałabym już trochę ciepła :)

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

reklama
@milkaklaudia - super, że wszystko dobrze i jesteś spokojniejsza! :D
@Martusiamiska - dzięki :D rośnie z dnia na dzień, sama nie wiem kiedy!!

Ja dziś byłam w lidlu i kupiłam kilka par bodziaków i dwie pary spodni. Tak, żeby mieć ;) Strasznie już było wszystko przebrane, a byłam koło 15:30 :/

A i jestem po wizycie u laryngologa! Ucho się zatyka, bo mam jakąś infekcję nosa, która wpływa na puchnięcie skrzydełek nosa i co za tym idzie zatykania się trąbki łączącej ucho z nosem. Trochę jest to też wina hormonów ciążowych. Wszystko można ciążą wytłumaczyć hehe ;) Mam psikać sprayem do nosa i tyle. Z tej okazji jutro robię sobie dzień pracy z domu i leżenia w kompem w piżamce w łóżku. A co! :D

A jeszcze jedno! Te batoniki Bounty z przepisu Lewandowskiej - pyszności! Dziś w pracy zdążyłam zjeść jednego! Reszta wyszła w mgnieniu oka :D

Ostatnia edycja:
Do góry