reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny bliźniaczki ma ZdechłaKura a nie ja. I faktycznie duże dziewczynki [emoji3]

thgf3e3k5dy58h2b.png

reklama
Klaudia najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Pewnie wystraszyłaś się bardzo takiego bólu. No właśnie tak to jest - nic się nie dowiesz w tych szpitalach mało mówią i u nas!

ZdechłaKurwa faktycznie Twoje córeczki już są spore :)

Hej dziewczyny ja juz po wizycie u tego hematologa.
A wiec tak dowiedzialam sie ze w ciazy to normalne ze te d-dimery ida do gory i ze ginekolodzy panikuja ale dla pewnosci bo mnie to biodro boli i noga dretwieje jak siedze dala zastrzyki antyzakrzepowe i mam teraz przez 2 miesiace je brac.
Dzwonilam do swojej ginekolog powiedziala ze sa bezpieczne i zeby przyjmowac zeby zakrzepy sie nie robily.

Wiec tyle u mnie przebadala mnie na wszystkie strony od szyi po piersi brzuch i nogi strasznie dokladna.

Przeraza mnie tylko ze te zastrzyki robi sie w brzuch kilka lat temu takie mialam po wypadku ale nie bylam w ciazy bede nad pepkiem robic gdzie synka jeszcze nie ma.

Jeju chwilę mnie nie było i tyle newsów!

Klaudia - uf, dobrze, że wszystko ok. Koleżanka w ciąży bliźniaczej ostatnio też w szpitalu była z powodu bólów i skurczy mięśni brzucha, ale powiedzieli, że brać nospę i już...

Jeśli chodzi o krążenie, to na pewno warto uważać. Ja kilka lat temu miałam laserowo zamykane główne pnie żylne w obu nogach i teraz od początku ciąży noszę specjalne rajstopy lub pończochy uciskowe, żeby uniknąć ponownych problemów z krążeniem. Póki co spisują się świetnie.

ZdechłaKura - spore dziewczynki! Super, że wszystko dobrze :)

Byłam wczoraj na usg 3d (chcę dać mężowi filmik w prezencie na 30stkę, bo wcześniej nie mieliśmy robionych). Mała wyjątkowo pięknie się układała do zdjęć i wszystko było fajnie widać - od uśmiechu, przez łapanie za pępowinę po boksowanie mnie od środka :) Waży 510g (22/3 tc) i ma podobno mega długie nogi i ręce ;) Fajnie malucha zobaczyć z takiej perspektywy :)

reklama
Ja nie wyobrażam sobie usg bez 3D!! Najpiękniejsze co może być! ;) chociaż mój ostatnio tak się zwinął, że nic nie było widać, nogi i ręce na głowie [emoji14]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie coś niesamowitego! Może i fajnie, że wcześniej takiego nie miałam, to teraz wrażenie zwielokrotnione ;) dziś kilka razy jeszcze ogladalam filmik, bo robię do niego napisy, zeby jeszcze uatrakcyjnić niespodziankę ;) i niezmiennie się zachwycalam ;)
1484773421-aaaaaa.jpeg

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry