reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Mamusie a jakie ciuszki planujecie wziąć do szpitala w maju? I mniej więcej w jakim rozmiarze?
Oby w maju! ;) ja mam na 1.05 i nie chce wcześniej! :) w jakim rozmiarze to zdecyduje później bo jak ma mi się urodzić duże to nie biorę 52/56. A mam też takie w razie w :) wezmę pewnie kilka różnych jakby nie pasowało :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Miałam przeprowadzkę i dużo roboty. Mam nadzieję że u Was wszystko ok[emoji5]️

thgf3e3k5dy58h2b.png

Mamusie a jakie ciuszki planujecie wziąć do szpitala w maju? I mniej więcej w jakim rozmiarze?
Ja jak na razie nie będę chyba kupowac tych malusich, np. 56. Najwyzej jak na usg będzie wiadomo, ze dziecko jest małe to wtedy przed rozwiazaniem M. Dokupi jak zajdzie potrzeba. A jakie ciuszki, matko :D jeszcze nie mam pojęcia. Na pewno muszą byc wygodne do ubierania.

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

Jak byłam w ciazy z córką kupiłam kilka ubranek rozm 52 i moja mama się śmiała,ze jak dziecko się urodzi to te ubranka będą zbędne bo tylko wcześniaki rodzą się takie małe a jak sie okazalo corka 4 dni przenoszona a urodzona z waga 2300 wiec ubranka rozmiar 52 byly jak znalazl a wszystkie inne za duze ;) teraz jednak synus będzie chyba trochę większy bo szybko rośnie ;). Napewno do szpitala wezmę 3x body rozpinane całościowo,2x czapeczka (jedna cieplejsza na wyjscie),2x kaftanik/koszulka odrazu z niedrapkami,2x śpiochy. Jak chodziłam na szkołę rodzenia dostałam kartkę co ze sobą zabrać więc będę wzorowala się na niej jednak wezmę pewnie ze 3 komplety wiecej z doświadczenia bo z córką byłyśmy w szpitalu 5 dni i mąż musiał donosic ubranka oczywiście nie takie jak chciałam ;)

A ja byłam dziś w sklepie na zwykłych zakupach bya wyprzedaż ciuszkow więc zakupiłam kilka kompletów, ale tak myślę że nie będę kupować na 56 tylko na 62 jeżeli dziecko urodzi się małe to najwyżej mąż mi kupi na
szybko:) bo u mnie w szpitalu tylko potrzebne jest ubranko na wyjście,

U nas w szpitalu leży się ok 2-3 dni po porodzie jak jest wszystko w porządku, jak nie to jeszcze dłużej. Myślę, że na szkole rodzenia powiedzą co wziąć dokładnie chociaż ja już listę powoli piszę :)

Ja do szpitala biorę tylko jedne śpioszki i body. Czyli to co ubiore od razu do wyjścia. Ostatnim razem 4 godz po porodzie byłam już w domu [emoji3]. Tutaj 3 godz po porodzie jak wszystko jest ok to do domu. Mama i teściowa były w szoku, że zwariowali [emoji5]️. Ja się cieszylam nie ma to jak w domu

thgf3e3k5dy58h2b.png
To faktycznie bardzo szybko wypuszczają, przecież nieraz kilka godz. po porodzie może się jeszcze coś dziać. Lepiej jakby chociaż dobę trzymali.

reklama
To faktycznie bardzo szybko wypuszczają, przecież nieraz kilka godz. po porodzie może się jeszcze coś dziać. Lepiej jakby chociaż dobę trzymali.
Wychodzą z założenia, że jak wszystko jest ok to do domu. W razie komplikacji w domu masz jechać do szpitala. Ja w południe byłam w domu a wieczorem dzwonili że szpitala zapytać czy wszystko ok

thgf3e3k5dy58h2b.png

Do góry