reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny dobrze ze piszecie o tej karcie ja też nie wiedziałam że zabierają
a pamiątka jakąś jest, ja od kilku dni znów zapalenie pecherza brałam urosept teraz zuravit i nic nie pomaga, coś czuję że muszę dostać coś mocniejszego, gin skierował mnie na mocz to zobaczymy, bo jak wczoraj byłam u niego to kazał zuravit brać, jeszcze dzis z rana duża kolejka do laboratorium była mąż mnie zawiozl i czekał a do pracy się spieszyl, to myślę skorzystam z naszych przywilejów ile to mocz zostawić, oczywiście pan przede mną mówi proszę przejść do okienka i słyszę starsze panie, że w ciazy a one też czekaja i oburzone wielce,

reklama
Oczywiście film puscilam po 6.00. Sen zaczął przychodzić przed 7.00 Lipa straszna. Jesteśmy w drodze- M. zaprowadził T.do przedszkola, potem na zakupy i do domu spać. Trochę obawiam się, że nam odbije i zamowimy tą pizzę na śniadanie...

Koniczyna, dlatego ja jestem chora jak mam iść do jakis poradni. W przyszły wtorek będę doczepiona (idę do gina) i pewnie sobie poczekam....

U mnie w mieście jest kilka punktów pobierania krwi. Dwa z nich mam blisko, a ja i tak jadę do tego, do którego mam spory kawałek - właśnie ze względu na to, że tam jest osobna kolejka dla ciężarnych! W sensie pokój pobierania jest jeden, ale krew pobierają dwie osoby i pokój ma dwoje drzwi ;) Wystarczy w rejestracji przy wykupowaniu badania powiedzieć, że się jest ciężarną i można iść w kolejkę pod te "specjalne" drzwi. Ludzie z głównej kolejki często w ogóle o tym nie wiedzą i dzięki temu nikt się nie burzy. A nawet jak wiedzą, to z racji tego, że ta kolejka istnieje odgórnie, nikt nie robi problemu.
I pomimo tego, że mam tam dalej, to zwykle jestem o wiele szybciej w domu niż jakbym poszła do punktu obok domu. Nie mówiąc o tym, że rano trudno wytrzymać mi z głodu :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zdechlakuro biedulo:(
Ja ostatnio troche lepiej ze spaniem,ale szalu nie ma. U mnie za oknem piekna zlota jesien,leje deszcz i jest do bani:(. Darcie mi odrobine tego sniego :).
Ide ogarnac jakies sniadanie,bo dziecko rzadzi sie w domu.

u mnie jest tak, że jak się rejestruje na badanie, to pani w rejestracji zaznacza że jesem w ciąży i wchodzę bez kolejki, po osobie która wyjdzie z gabinetu, no chyba, że są jakieś babki w ciąży to czekam za tymi ciężarnymi. Osób do pobierania są zazwyczaj dwie, trzy więc idzie to bardzo sprawnie, nigdy nie czekałam długo, może max 10minut ? ;)

u mnie jest tak, że jak się rejestruje na badanie, to pani w rejestracji zaznacza że jesem w ciąży i wchodzę bez kolejki, po osobie która wyjdzie z gabinetu, no chyba, że są jakieś babki w ciąży to czekam za tymi ciężarnymi. Osób do pobierania są zazwyczaj dwie, trzy więc idzie to bardzo sprawnie, nigdy nie czekałam długo, może max 10minut ? ;)

A to u mnie w tej "zwykłej" kolejce można się trochę naczekać. Na pewno nie 10 minut :D .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja najdłużej pół godziny siedzę, ale tylko podstawowe badania mam za free. Jak chce wszystkie ze skierowania mieć muszę do szpitala jechać i czekać dwie godziny, bo nikogo nie interesuje czy ja w ciąży jestem czy nie

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

No to ja właśnie wróciłam z pobrania dzisiaj po godzinie czekania. O osobnej kolejce nikt nie słyszał, pielęgniarki nawet tych dziewczyn z dużymi brzuchami nie wybierają z kolejki. Duszno, tłoczno, ja w t-schirt ubrana a babcie w plaszczach, czapkach siedzą i dyszą...dżisas.

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
u mnie sa drukowane z automatu numerki do 2 stanowisk - zwykle i pilne. pilne to dla babek w ciazy :) w ta sobote bylam razem z A na pobraniu, cala poczekalnia zapchana, czekania na pol godziny, a ja tu w 5 minut zalatwilam :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry