reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny dobrze ze piszecie o tej karcie ja też nie wiedziałam że zabierają
a pamiątka jakąś jest, ja od kilku dni znów zapalenie pecherza brałam urosept teraz zuravit i nic nie pomaga, coś czuję że muszę dostać coś mocniejszego, gin skierował mnie na mocz to zobaczymy, bo jak wczoraj byłam u niego to kazał zuravit brać, jeszcze dzis z rana duża kolejka do laboratorium była mąż mnie zawiozl i czekał a do pracy się spieszyl, to myślę skorzystam z naszych przywilejów ile to mocz zostawić, oczywiście pan przede mną mówi proszę przejść do okienka i słyszę starsze panie, że w ciazy a one też czekaja i oburzone wielce,

reklama
Oczywiście film puscilam po 6.00. Sen zaczął przychodzić przed 7.00 Lipa straszna. Jesteśmy w drodze- M. zaprowadził T.do przedszkola, potem na zakupy i do domu spać. Trochę obawiam się, że nam odbije i zamowimy tą pizzę na śniadanie...

Koniczyna, dlatego ja jestem chora jak mam iść do jakis poradni. W przyszły wtorek będę doczepiona (idę do gina) i pewnie sobie poczekam....

U mnie w mieście jest kilka punktów pobierania krwi. Dwa z nich mam blisko, a ja i tak jadę do tego, do którego mam spory kawałek - właśnie ze względu na to, że tam jest osobna kolejka dla ciężarnych! W sensie pokój pobierania jest jeden, ale krew pobierają dwie osoby i pokój ma dwoje drzwi ;) Wystarczy w rejestracji przy wykupowaniu badania powiedzieć, że się jest ciężarną i można iść w kolejkę pod te "specjalne" drzwi. Ludzie z głównej kolejki często w ogóle o tym nie wiedzą i dzięki temu nikt się nie burzy. A nawet jak wiedzą, to z racji tego, że ta kolejka istnieje odgórnie, nikt nie robi problemu.
I pomimo tego, że mam tam dalej, to zwykle jestem o wiele szybciej w domu niż jakbym poszła do punktu obok domu. Nie mówiąc o tym, że rano trudno wytrzymać mi z głodu :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zdechlakuro biedulo:(
Ja ostatnio troche lepiej ze spaniem,ale szalu nie ma. U mnie za oknem piekna zlota jesien,leje deszcz i jest do bani:(. Darcie mi odrobine tego sniego :).
Ide ogarnac jakies sniadanie,bo dziecko rzadzi sie w domu.

u mnie jest tak, że jak się rejestruje na badanie, to pani w rejestracji zaznacza że jesem w ciąży i wchodzę bez kolejki, po osobie która wyjdzie z gabinetu, no chyba, że są jakieś babki w ciąży to czekam za tymi ciężarnymi. Osób do pobierania są zazwyczaj dwie, trzy więc idzie to bardzo sprawnie, nigdy nie czekałam długo, może max 10minut ? ;)

u mnie jest tak, że jak się rejestruje na badanie, to pani w rejestracji zaznacza że jesem w ciąży i wchodzę bez kolejki, po osobie która wyjdzie z gabinetu, no chyba, że są jakieś babki w ciąży to czekam za tymi ciężarnymi. Osób do pobierania są zazwyczaj dwie, trzy więc idzie to bardzo sprawnie, nigdy nie czekałam długo, może max 10minut ? ;)

A to u mnie w tej "zwykłej" kolejce można się trochę naczekać. Na pewno nie 10 minut :D .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja najdłużej pół godziny siedzę, ale tylko podstawowe badania mam za free. Jak chce wszystkie ze skierowania mieć muszę do szpitala jechać i czekać dwie godziny, bo nikogo nie interesuje czy ja w ciąży jestem czy nie

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

No to ja właśnie wróciłam z pobrania dzisiaj po godzinie czekania. O osobnej kolejce nikt nie słyszał, pielęgniarki nawet tych dziewczyn z dużymi brzuchami nie wybierają z kolejki. Duszno, tłoczno, ja w t-schirt ubrana a babcie w plaszczach, czapkach siedzą i dyszą...dżisas.

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
u mnie sa drukowane z automatu numerki do 2 stanowisk - zwykle i pilne. pilne to dla babek w ciazy :) w ta sobote bylam razem z A na pobraniu, cala poczekalnia zapchana, czekania na pol godziny, a ja tu w 5 minut zalatwilam :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry