reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja ile razy nie pójdę do laboratorium, to kolejka wystaje aż na zewnątrz. I schodzi z 1,5h do 2. Szlag mnie tam trafia. W moim rodzinnym mieście bylo zawsze po kilka osob, a tu obojętnie jaaki dzien tygodnia i kilkadziesiąt luda. Najwięcej babc i dziadziow. Siedzą i gadają

Masakra! co to za przychodnia? na nfz czy prywatna?
w medicowerze nie widuje starszych, przewaga młodych i ciężarnych ;)

No na NFZ :D i jak chodzilam prywatnie to w sumie tam najnizsze ceny w miescie. W pozostalych roznica cen wysoka. A i wyniki są tego samego dnia. A ja najczęściej robie w dniu wizyty. Więc chodzę tam jak trusia potulnie

Ja robie w diagnostyce i tam też numerki sa - jedno okienko dla kobiet w ciąży i osób z dziećmi a dwa dla pozostałych. Jeśli chodzi o gabinety, to te same numerki obowiązują, ale nie zauważyłam, żeby bylo szybciej. Ostatnio jak byłam, to osoby z "pozostałych", które przyszły po mnie weszły wcześniej do gabinetu na pobranie, niż ja w ciąży.

@ZdechłaKura ale sie usmialam z siebie bo pisalas ze puscisz "Obcego" to zasniesz a ja durna pomyslalam ze jeszcze masz nudnosci:confused:. Ja na szczescie nie mam problemów ze spaniem Klade sie kolo polnocy potem wstaje ubrac mlodego do przedszkola o 7.30 i jak maz z nim jedzie to ja wskakuje pod kokderke i nawet do poludnia spie:D.
@Koniczyna05 mozesz kupić sobie sok z zurawiny do picia w sklepie lub suszona zurawine zjadać. To tez duzo pomaga na infekcje pecherza.

U nas kolejka jest na 2 godziny czekania. Ludzie często przychodzą, zajmują kolejkę do.laboru i jeszcze do sąsiednich poradni.Cyrki są nieziemskie. Rozrywkowo mają dziewczyny w ciąży robiace krzywą cukrową, bo muszą zdążyć do 10.00 Wepchanie przed.starsze osoby graniczy z cudem. Ja po prostu nienawidzę czegoś takiego. Jeśli doczekam , do laboru na to badanie pójdę przed siódmą. Tak samo obezwladnia mnie.czekanie w kolejce z T.do poradni, np laryngologicznej. Ludzie są bezczelni. Wpychają się, kłamią, zeby tylko wejść. Gdy jestem z Tomkiem, robię się wręcz agresywna werbalnie, gdy ktoś próbuje mnie bezczelnie ograć. Mnie nie interesuje, że pani tu czeka juz dwie.godziny. Ja pilnuję osoby, która ma godzinę ustaloną przede mną i nikomu nie pozwolę wejść przede mną , zwłaszcza komuś kto sobie przyjechał wcześniej i przycwaniakuje szybciej.wchodząc. Jak się nie ma nic w domu do roboty, to niech sobie nawet na 7.00 przyjeżdżają i czekają 5godzin. Zaznaczam, że mam na myśli te sprawne osoby, bo przecież nie wykopię kobiety w ciąży itp. Cwaniactwa niecierpię. Nie mogłabym pracować w poradni, no chyba że jako.logopeda, bo wówczas nie ma takich nerwow. W związku z moim podminowaniem to mąż jeździ z T.na kontrole. ;) Wylałam swoje śmieszne żale ")

reklama
To dziś jak byłam to tez na NFZ tam zawsze jest wielka kolejka i ciężarne tez czekają, ja dzisjaj od razu podeszłam do okienka bo tylko z moczem, a jak idę do ogólnego to tam nigdy nie czekam do laboratorium bo mam pierwszeństwo z kolei w luxmedzie od kat jestem zapisana to tez góra 5 min najgorzej w tej pierszejprzychodni

Do góry