reklama
magda991
Fanka BB :)
Ufff zaplacilam za badania tylko 145zl.
Milej sie siedzi na przystanku i czeka na autobus jak sie was czyta.
Ja dzis od rana lekko wystraszona bo nie bola mnje piersi. A bolaly odkad dowiedzialam sie o ciazy. Martwie sie oby to nie byl zly znak.
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzis od rana lekko wystraszona bo nie bola mnje piersi. A bolaly odkad dowiedzialam sie o ciazy. Martwie sie oby to nie byl zly znak.
Ja tez milo jak czekam w przychodni czy na dziecko przed angielskimUfff zaplacilam za badania tylko 145zl.
Mnie tez czasami mniej.Moze zalezy od dnia.Nie martw sie.Tutaj prawie kazda miala jazdy z piersiami.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Blondie
Anik - Matko Kochana, dobrze ze wszystko się dobrze skończyło, ale co musieliscie przeżyć, masakra...
Arya - cera? Nigdy nie miałam ze swoją zadnhch problemów, najmniejszego trądziku nie przechodziłam, a teraz. Cala twarz w krostach
Arya - cera? Nigdy nie miałam ze swoją zadnhch problemów, najmniejszego trądziku nie przechodziłam, a teraz. Cala twarz w krostach
A teraz widze dopiero[emoji178][emoji178]Nie widać suwaczka mojego? 6+2 dzisiaj
Ja mam też nosidło ergonomiczne Manduca. Kupiłam nowe przy pierwszej córce czyli 7 lat temu Służyło już chyba z 5 dzieci No i do mnie wróci. Faktycznie bardzo dobra alternatywa dla chusty, można nosić też niemowlę choć ja osobiście tego nie preferuję. Dziecko nie trzyma się jeszcze tak dobrze jak taki 6 miesięczniak. Ale po pólroku jest superJa myślę o nosidle ergonomicznym np Ergobaby. Motanie w chuście nieco mnie przeraża.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
MożnaDziewczyny czy na ból gardła można stosować w pierwszym trymestrze tantum verde ?
Ja jestem fanką karmienia piersią. Zrobię wszystko co możliwe żeby karmić piersią swoje dziecko. Przy pierwszej córce byłam na skraju załamania. Pierwsze 3 tygodnie to był koszmar bo wdarło mi się zakażenie w pierś i ciągle bolało. Ale zdiagnozowałam, wyleczyłam, nie dałam się. Pomogła mi bardzo doradczyni laktacyjna bo lekarze rodzinni to się czasami w ogóle na tym nie znają i ich jedyną radą jest to, że trzeba przestać karmić.
Na pewno wokół karmienia jest wiele mitów. Warto się do karmienia dobrze przygotować - poczytać fachowe książki, przemyśleć to żeby nie popełnić od razu błędów. Polecam tę książkę - na prawdę fachowa Link do: "Warto karmić piersią. I co dalej?"
Warto ją kupić, mieć swoją, wiele razy do niej wracać gdy już będzie się miało jakieś wątpliwości.
A wtedy na pewno się uda
Bardzo ważne jest nasze wewnętrzne przekonanie, konsekwencja w działaniu.
Z drugą córką nie miałam żadnych problemów i liczę na to również teraz.
I jeszcze jedno. Karmienie wcale nie wygląda tak jak na reklamach w telewizji. To na początku jest na prawdę ciężka praca i mamy i dziecka. Trzeba się dograć, dostroić. Ale później, jak przetrzyma ise ten pierwszy czas jest lepiej
Gosam
Jagi oszczędzaj się trochę. Dobra wiem, że ciąża to nie choroba i że kobiety kiedyś w polu rodziły, ale to nie te czasy. My jesteśmy słabsze i niestety nasze ciąże teżZrobilam porzadek w garderobie i boli mnie brzuch.Nawet mam plamke krwi takiej ale nie swieżej.Ale mam globulki wiec pewnie troche dzialaja na sluzowkę drazniaco.Kur...kiedy sie ten okres niepewnosci skonczyMam dość.Boje sie bo duzo serduszek przestalo bic miedzy 10-12 tc a nie dam sie zwariować i nie bede latac na usg co tydzień.
Mialam do siebie zal ze nic nie robie w domu i mowie dosc tego kobiety kiedys w polu ciezko pracowaly co ja sie bede cackać.To mam.Leze i sie martwie z polowa rozpieprzonej garderoby
Jeju poryczalam się. Masz małą wojowniczke w domuMoja corka w 10 dobie zycia zachorowala na sepse i zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych. Bylo bardzo ciezko.. Miala wstrzas septyczny i zapasc zyl. Sekundy ja dzielily od zycia i smierci, na szczescie w pore wbili sie do aorty i podali antybiotyk ktory zadzialal. Ale bylo ciezko.. Do dzis pamietam te noc kiedy lekarz kazal nam nie wylaczac telefonow bo w kazdej chwili moga dzwonic.. Z medycznego punktu widzenia nie miala szans na przezycie:/.. Tyle czasu nam trwalo pozbieranie sie i zebranie sie na odwage zeby zajsc w druga ciaze..
Super, gratulacjeJa już po dzidzia w macicy ma 8mm i żyje bo jest przepływ krwi ale serduszka jeszcze nie słyszałam. Ale póki co wsZystko na dobrej drodze kamień z serca uff
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak bralam duomox to super.Skonczyl mi sie i mam kaszke:-/
reklama
Gosam
Ja nigdy nie miałam problemu z pryszczami. No poprostu nie miałam pryszczy ani jednego, nigdy w zyciu. Teraz mam. Kilka, ale jak one boląDziewczyny naprawdę cieszcie się, że nie macie objawów, to koszmar.
A jak wasza cera? Moja posypała się strasznie
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom