reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
A na co Ci dal?Mozesz wymienic?:)Ja tez chce isc i ciekawa jestem czy tez bedzie taka dobra dla mnie:)

Co do badań to ja mam do zrobienia
  • morfologia
  • mocz b.ogólne
  • wr
  • antygen HBS
  • glikemia
  • gr krwi
  • odczyn coombsa
  • przeciw ciała anty HIV
  • TSH
Toxo robić nie muszę .

Lekarz pierwszego kontaktu dał mi na wszystko za wyjątkiem HIV i gr krwi

A mni znow tsh ladnie sie obnizylo bo mialam na granicy 2 a teraz mam 1.38
Lekarz mowi ze ok.
A co powiedzial lekarz gin?

Gin powiedziała, że mam powtórzyć badanie tsh i zrobić dodatkowo ft3 i ft4. Jak znów wyjdzie za dużo to do endokrynologa. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło. Zawsze tarczycę miałam w środku normy.

Anik, współczuję przeżyć. [emoji17]

Ja w pierwszej ciąży zapłaciłam za pierwsze badania ok 400 zł.
Mam nadzieję, że teraz będzie mniej, bo mam szerszy pakiet..

Karmić piersią na pewno będę.
Cały czas karmię starszego (17 miesiąc).

Co do nosideł ergonomicznych, to w Polsce jest taki trend, żeby nie nosić dzieci zanim same nie usiądą (praktycznie każdy doradca tak uczy). Nawet we wkładkach dla niemowląt.
Reszta świata ma inne zdanie.
Tak więc każdy robi, jak uważa.
Ja na początku noszę tylko w chustach (zresztą i tak bardziej lubię chusty niż nosidła).
Mam chyba 5 czy 6 chust.. Już nie pamiętam.
I 3 nosidła (bondolino, kibi i tula).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ta dokladnie poczatki karmienia piersia to troche horror. Wszystko jest piekne i slodkie ale jak ci pekaja sutki i krew sie leje i boli tak ze ciezko wytrzymac a ty mimo to przystawiasz dzieciatko, zaciskasz zeby i go karmisz. Mi pomogly duzo nakladki silikonowe z aventu. Dzieki nim sutki sie zagoily i moglam karmic bezbolesnie bez nakladek ani zadnych masci.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

No to faktycznie bezczelny typ, bo jak chodzisz na NFZ to badania ci się należą jak psu zupa. Aż mnie uniosło na to co napisałaś :crazy:
Chodzę prywatnie, ale on pracuje tez na NFZ. Ald taak jak wspominałam kilka postow wczesniej. Jak bylam u Gin z NFZ, to mnie zapytała czy mam kase na badania, czy ma mi skierowanie wypisac. No nie, tak dla jaj zabierają mi z wypłaty na te wszystkie składki. Zeby mnie pozniej pytali czy jestem prrzy kasie, czy bieda u mnie. Chore

reklama
Ale tak poza trudnościami, karmienie piersią jest wygodne.
Nie musisz w nocy podgrzewać mleka. Nie musisz się o nic martwić na spacerze czy na wakacjach. Jedzenie zawsze pod ręką. [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry