reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Część dziewczyny Czytam to forum już kilka dni więc postanowiłam się przywitać Jestem dokładnie w 5 tyg i 6 dniu ciazy i termin mam na 24 maja.U lekarza byłam w 5+1 i niestety było widać tylko pęcherzyk ciążowy.Nastepna wizyta dopiero 11.10 na którą czekam z niecierpliwością i nadzieją że usłyszę serduszko Jestem już mama, małego rozrabiaka z 20 maja tylko 2014 roku.Mam nadzieję że ciąża będzie przebiegać bezproblemowo tak jak za pierwszym razem.Pozdrawiam wszystkie mamy i trzymam za was kciuki [emoji110]

Witaj Kamcia

U mnie w 5 tygodniu również nie było jeszcze serduszka, chyba jest stanowczo za wcześnie. Było widać pęcherzyk i ciałko żółte.

Dziewczyny zrobiło mi się zimno. Czym mogę je smarować?

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co można używać w ciąży ale osobiście polecam Sonol. Preparat w białej buteleczce zakończony kuleczką jak przy antyperspirancie. Kosztuje góra 7 zł ale bardzo skuteczny. U mnie nigdy nie sprawdzał się Zovirax ani plasterki a Sonol działał szybko i skutecznie.
Nie wiem czy działanie zależy od przyczyn opryszczki. Ja już nie miałam jej od wieków ale jak pracowałam w firmie gdzie była non stop klimatyzacja to miałam bardzo często.

Dziewczyny jeśli nikogo nie urażę to zastańmy na tym forum, fajnie tu jest a fb mam już po dziurki w nosie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, jestem pierwszy raz na tym forum i również będę mamusią majową ( jestem w 6 tygodniu 3 dniu), byłam na pierwszej wizycie w 4 tygodniu i był pęcherzyk, teraz czekam na wizytę 11 października i liczę na serduszko. TP mam na 20 maj.

Witaj Kamcia

U mnie w 5 tygodniu również nie było jeszcze serduszka, chyba jest stanowczo za wcześnie. Było widać pęcherzyk i ciałko żółte.

Nie wiem co można używać w ciąży ale osobiście polecam Sonol. Preparat w białej buteleczce zakończony kuleczką jak przy antyperspirancie. Kosztuje góra 7 zł ale bardzo skuteczny. U mnie nigdy nie sprawdzał się Zovirax ani plasterki a Sonol działał szybko i skutecznie.
Nie wiem czy działanie zależy od przyczyn opryszczki. Ja już nie miałam jej od wieków ale jak pracowałam w firmie gdzie była non stop klimatyzacja to miałam bardzo często.

Dziewczyny jeśli nikogo nie urażę to zastańmy na tym forum, fajnie tu jest a fb mam już po dziurki w nosie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak byłam w aptece to babeczka powiedziała że ona nie poleca niczego tylko czekać aż samo zniknie. Idę jutro do gin to zapytam.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Luzik ;) jak wolicie tutaj- nie ma problemu :)
Najwyżej poooozniej (jak już będziemy się turlac) założę coś na fejsie i jeśli któraś będzie chciała to dołączy :)

Odliczam godziny do wyników betyyyy....

A spać mi się tak chce, ze szok no ale pracować trzeba

Hej dziewczyny.. ja CHYBA dołączam z terminem na 26 maja... Chyba,ponieważ mam kompletny mętlik w głowie, mam 7-letnią córkę i 15-miesięcznego syna, planowałam trzecie,nawet na staraczkach coś tam pisałam,ale to ..nie wiem,nie zdawałam sobie sprawy chyba,że może wyjść tak szybko,że tak realnie. No nie wiem czy mnie zrozumiecie. :no: W każdym razie 19.08 była ostatnia @, oczywiście do dzisiaj nie ma kolejnej,a o ile kiedyś bywały u mnie baaardzo nieregularne cykle, o tyle od drugiego porodu mam prawie idealnie co 28 dni (opóźnienie było chyba tylko raz,no i wariacje po połogu,ale to raczej normalne).. No i dzwoniłam do gina,ale najwcześniej może mnie przyjąć dopiero 12.10, chociaż babka na recepcji powiedziała,że jak zrobię test i będzie pozytywny,to oczywiście wciśnie mnie nawet jeszcze w tym tygodniu. Więc zamówiłam testy z ebaya,będą pojutrze.. Mieszkamy w Niemczech ,i tak z praktycznej strony wolę zapłacić 4 euro za 5 testów niż 15 euro za jeden w aptece,niby lepszy,niby bardziej nowoczesny (Clearblue),ale w zasadzie przecież efekt ten sam.:no2: Kochane ,sama nie wiem co pisać,jak się czuć...Dodatkowo miewam kilkusekundowe bóle głowy,a ja takowych nie miewam. Ostatnio bolał mnie brzuch jak na @,byłam przekonana,że się spóźniła, to było jakoś 1-2 dni po spodziewanej @...ale nie. Nie wiem czy mam się cieszyć,czy być przerażona...poza tym testowanie dopiero pojutrze. Chyba zwariuję...a datę 26 maja wyliczyłam z kalkulatorów porodów online.:-) :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry