reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Część dziewczyny Czytam to forum już kilka dni więc postanowiłam się przywitać Jestem dokładnie w 5 tyg i 6 dniu ciazy i termin mam na 24 maja.U lekarza byłam w 5+1 i niestety było widać tylko pęcherzyk ciążowy.Nastepna wizyta dopiero 11.10 na którą czekam z niecierpliwością i nadzieją że usłyszę serduszko Jestem już mama, małego rozrabiaka z 20 maja tylko 2014 roku.Mam nadzieję że ciąża będzie przebiegać bezproblemowo tak jak za pierwszym razem.Pozdrawiam wszystkie mamy i trzymam za was kciuki [emoji110]

Witaj Kamcia

U mnie w 5 tygodniu również nie było jeszcze serduszka, chyba jest stanowczo za wcześnie. Było widać pęcherzyk i ciałko żółte.

Dziewczyny zrobiło mi się zimno. Czym mogę je smarować?

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co można używać w ciąży ale osobiście polecam Sonol. Preparat w białej buteleczce zakończony kuleczką jak przy antyperspirancie. Kosztuje góra 7 zł ale bardzo skuteczny. U mnie nigdy nie sprawdzał się Zovirax ani plasterki a Sonol działał szybko i skutecznie.
Nie wiem czy działanie zależy od przyczyn opryszczki. Ja już nie miałam jej od wieków ale jak pracowałam w firmie gdzie była non stop klimatyzacja to miałam bardzo często.

Dziewczyny jeśli nikogo nie urażę to zastańmy na tym forum, fajnie tu jest a fb mam już po dziurki w nosie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, jestem pierwszy raz na tym forum i również będę mamusią majową ( jestem w 6 tygodniu 3 dniu), byłam na pierwszej wizycie w 4 tygodniu i był pęcherzyk, teraz czekam na wizytę 11 października i liczę na serduszko. TP mam na 20 maj.

Witaj Kamcia

U mnie w 5 tygodniu również nie było jeszcze serduszka, chyba jest stanowczo za wcześnie. Było widać pęcherzyk i ciałko żółte.

Nie wiem co można używać w ciąży ale osobiście polecam Sonol. Preparat w białej buteleczce zakończony kuleczką jak przy antyperspirancie. Kosztuje góra 7 zł ale bardzo skuteczny. U mnie nigdy nie sprawdzał się Zovirax ani plasterki a Sonol działał szybko i skutecznie.
Nie wiem czy działanie zależy od przyczyn opryszczki. Ja już nie miałam jej od wieków ale jak pracowałam w firmie gdzie była non stop klimatyzacja to miałam bardzo często.

Dziewczyny jeśli nikogo nie urażę to zastańmy na tym forum, fajnie tu jest a fb mam już po dziurki w nosie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak byłam w aptece to babeczka powiedziała że ona nie poleca niczego tylko czekać aż samo zniknie. Idę jutro do gin to zapytam.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Luzik ;) jak wolicie tutaj- nie ma problemu :)
Najwyżej poooozniej (jak już będziemy się turlac) założę coś na fejsie i jeśli któraś będzie chciała to dołączy :)

Odliczam godziny do wyników betyyyy....

A spać mi się tak chce, ze szok no ale pracować trzeba

Hej dziewczyny.. ja CHYBA dołączam z terminem na 26 maja... Chyba,ponieważ mam kompletny mętlik w głowie, mam 7-letnią córkę i 15-miesięcznego syna, planowałam trzecie,nawet na staraczkach coś tam pisałam,ale to ..nie wiem,nie zdawałam sobie sprawy chyba,że może wyjść tak szybko,że tak realnie. No nie wiem czy mnie zrozumiecie. :no: W każdym razie 19.08 była ostatnia @, oczywiście do dzisiaj nie ma kolejnej,a o ile kiedyś bywały u mnie baaardzo nieregularne cykle, o tyle od drugiego porodu mam prawie idealnie co 28 dni (opóźnienie było chyba tylko raz,no i wariacje po połogu,ale to raczej normalne).. No i dzwoniłam do gina,ale najwcześniej może mnie przyjąć dopiero 12.10, chociaż babka na recepcji powiedziała,że jak zrobię test i będzie pozytywny,to oczywiście wciśnie mnie nawet jeszcze w tym tygodniu. Więc zamówiłam testy z ebaya,będą pojutrze.. Mieszkamy w Niemczech ,i tak z praktycznej strony wolę zapłacić 4 euro za 5 testów niż 15 euro za jeden w aptece,niby lepszy,niby bardziej nowoczesny (Clearblue),ale w zasadzie przecież efekt ten sam.:no2: Kochane ,sama nie wiem co pisać,jak się czuć...Dodatkowo miewam kilkusekundowe bóle głowy,a ja takowych nie miewam. Ostatnio bolał mnie brzuch jak na @,byłam przekonana,że się spóźniła, to było jakoś 1-2 dni po spodziewanej @...ale nie. Nie wiem czy mam się cieszyć,czy być przerażona...poza tym testowanie dopiero pojutrze. Chyba zwariuję...a datę 26 maja wyliczyłam z kalkulatorów porodów online.:-) :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry