reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Były dwa filmy z porodów. Z mojego lokalnego szpitala poród z poprzedniego roku i porody z lat 90 z Austrii. Tam już wtedy można było przyjmować pozycje takie jakie kobiety chciały, nie nacinalo się krocza, wszystko w atmosferze rodzinnej. U nas... A u nas do tej pory tak nie jest. Mało tego - po zmianie przepisów będzie jeszcze gorzej bo nie będzie wszelkich praw związanych z opieką okołoporodowa! Oprócz tego, że jest u Nas jak jest to powiem Wam te filmy z perspektywy - Perfect view- położnej... No jak powiem, że mnie to zniesmaczyło to będzie to delikatnie powiedziane... [emoji14]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Spokojnie, masz jeszcze czas ;) ja kupuje już wszystko bo boję się że przez stres mały może wcześniej wyskoczyć.. [emoji33]

Ha! Pojechaliśmy ostatnio OGLĄDAĆ (!!!) przewijak w sklepie i kupiłam: przewijak na łóżeczko, komplet pościeli (kołdra, poduszka, poszwa, poszewka, prześcieradło i ochraniacz) - za 99 zł. zmianę pościeli za 45 chyba, rożek/becik z usztywnieniem (porobie foty i podeślę w wolnej chwili) i dwie pary kabaretkowych sexi majtów poporodowych, budżet łącznie szczuplejszy o jakieś 220 zł, ale na spokojnie zagracam pokój zasobami :D

Poprzednio miałam ręczny Aventu pożyczony i teraz też już taki dostałam, dla mnie wystarczył, ba, w 3 dobie po CC miałam nawał, więc dobrze, że był już wtedy pod ręką.
Warto mieć taki, żeby do niego sobie dopasować od razu pudełeczka do przechowywania pokarmu czy butelki :)
Śniło mi się, że urodziłam :D
Martussa ja już chyba 3 razy rodziłam i mam już chyba 5 dzieci w moich snach :D mi też się wydaje, że ten ręczny wystarczy a lepiej mieć w domku niż później latać po porodzie ;)

Ha! Pojechaliśmy ostatnio OGLĄDAĆ (!!!) przewijak w sklepie i kupiłam: przewijak na łóżeczko, komplet pościeli (kołdra, poduszka, poszwa, poszewka, prześcieradło i ochraniacz) - za 99 zł. zmianę pościeli za 45 chyba, rożek/becik z usztywnieniem (porobie foty i podeślę w wolnej chwili) i dwie pary kabaretkowych sexi majtów poporodowych, budżet łącznie szczuplejszy o jakieś 220 zł, ale na spokojnie zagracam pokój zasobami :D
A to ja już w posiadaniu jestem :) mam też pieluszki flanelowe i tetrowe, przybory kosmetyczne( nożyczki, szczotki, pilniczki). Apteczne rzeczy mam zamówione w komplecie, łącznie z podkładami porodowymi i turbo podpaskami. ;) majtki też muszę ogarnąc. Są sexy, wczoraj na szkole położna je pokazywała :D

Martussa82 a w którym sklepie byłaś? Bardzo korztstna oferta,
Dobrze pamiętam ty jesteś ze slawkowa? czy ja pomylilam;)

Ja mam tak: :) pościel do łóżeczka z ochraniaczem, pościel też na zmianę, dwa prześcieradła do łóżeczka, łóżeczko, wanienkę, przebierak, ciuszki (bez nowej wyprawki do szpitala), smoczki 3 szt. - nie mogłam się opanować :) podkłady, wkładki laktacyjne (dostałam), laktator, termometr, 2 kocyki. Nic nie mam z rzeczy higienicznych.

reklama
O faaaaak to ja zgłaszam nieprzygotowanie z wyprawki!
Ale to wszystko przez to małe mieszkanie i brak miejsca, tak to sobie tłumaczę :p

Mam nadzieję, że od kolejnego tygodnia już będę na l4 to sobie wszystko pokompletuję:)

Do góry