reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja się też melduję po przespanej nocy, ale nie miałabym nic przeciwko pospaniu sobie jeszcze. Ja ogólnie jestem strasznym śpiochem i spanie od północy do 10 lub 11 to dla mnie żaden problem. Czasem się denerwuję, że marnuję dzień wolny śpiąc tyle, ale potem dochodzę do wniosku, że przynajmniej się milutko wyspałam :p

Ja jeszcze nie miałam KTG, może przy tej wizycie będzie (10 lutego śmigam do gin). Muszę jeszcze po drodze zrobić badanie moczu. No i dowiem się, czemu te moje wyniki glukozy uważa za nieprawidłowe. A póki co trochę się objadam słodkościami, bo mi się strasznie chce. Przed ciążą tak nie miałam ;) Waga na szczęście jakoś masakrycznie nie rośnie - od najniższej (koniec ! trymestru) przybyło 6kg. Od wagi sprzed ciąży - niecałe 1,5kg.

Jeśli chodzi o mokrość, to czytałam, że zwiększa się ilość wydzieliny z pochwy. U mnie jest to zdecydowanie odczuwalne :)

reklama
Chyba nasze dzieci przyzwyczajaja nas do takiego spania po porodzie haha.

Mikaklaudia ja to tez tak przezywam te wyciekanie ale juz chyba coraz mniej bo gdyby to byly wody to juz po takim czasie co mi mokro sie robi cos zlego by sie dzialo. A to podobno jakies wkladki sa tylko niby malo w ktorej aptece sa.

Oznajmiam: wyniki mam książkowe, no, mnie to tylko w ciąży być :D
glukoza na czczo - 81,03, normy <70,00-99,00>
Glukoza po 1 h - 140,25, normy poniżej 160
glukoza po 2 h - 128,18, normy poniżej 140 mg/dl
Morfologia i mocz generalnie w porządku, mogę wcinać batony i ciasteczka :D
Woohoo doskonale! Gratulacje! :) To ja serio jestem ciekawa, co jest z tą moją glukozą nie tak ;)

reklama
Do góry