reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Klaudia i Nikodem no to nie za fajnie,ja się w takim razie muszę tego mojego zapytać ale on tam nie ma nawet warunków na ktg,do tego jest potrzebne osobne pomieszczenie i leżanka. A jak robi Ci usg to sprawdza czynność serca?
Za każdym razem mierzy tętno i sprawdza wydolność krążeniową.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To chociaż o tyle dobrze,ze sprawdza. Jak u Ciebie wkoncu z datą porodu,bo ostatnio coś pisałaś,ze z usg Ci wyliczyli wcześniejszy poród tak,dobrze pamiętam?

Milka Klaudia, kup sobie w aptece paski, którymi sprawdzisz czy to płyn czy mocz. Ja mam słabe trzymanie moczu niestety, w poprzedniej ciąży też byłam spanikowana, że to wody się sacza, ale nie. Teraz niestety powtórka z rozrywki i znowu sikam po gaciach, jak 80-letnia babcia.

To chociaż o tyle dobrze,ze sprawdza. Jak u Ciebie wkoncu z datą porodu,bo ostatnio coś pisałaś,ze z usg Ci wyliczyli wcześniejszy poród tak,dobrze pamiętam?
Tak, w szpitalu wyliczył mi inny lekarz, dwa tygodnie wcześniej. Wizytę kolejna mam w piątek dodatkowa i następny czwartek regularna u mojej gin prowadzącej. Pewnie dowiem się więcej ;)

2 tygodnie to kawałek czasu, i mały faktycznie jest taki duży jak na te wcześniejsze 2 tygodnie? Kurczę oglądam teraz na tvp2 ekspres reporterów o trojaczkach urodzonych w 25 tygodniu,łzy się cisną do oczu-należą się brawa dla rodziców za wytrwałość i determinację naprawde

2 tygodnie to kawałek czasu, i mały faktycznie jest taki duży jak na te wcześniejsze 2 tygodnie? Kurczę oglądam teraz na tvp2 ekspres reporterów o trojaczkach urodzonych w 25 tygodniu,łzy się cisną do oczu-należą się brawa dla rodziców za wytrwałość i determinację naprawde
Wg CRL tak ale wyznaczanie terminu w zaawansowanej ciąży nie jest zbyt wiarygodne. Dzieci różnie rosną, każde w swoim tempie :)

Dokładnie,może urodzi Ci się kawał chłopa ważący 5kg; ) ja aż się boję bo córka wazyla 2300 i poród poszedł szybko więc nie wiem jak to będzie tym razem a synek już jest większy niż córka w tym samym tygodniu ciazy.
Dziewczyny co myślicie o tych bezpłatnych szczepieniach na pneumokoki dla dzieci urodzonych od 2017 r?

Dokładnie,może urodzi Ci się kawał chłopa ważący 5kg; ) ja aż się boję bo córka wazyla 2300 i poród poszedł szybko więc nie wiem jak to będzie tym razem a synek już jest większy niż córka w tym samym tygodniu ciazy.
Dziewczyny co myślicie o tych bezpłatnych szczepieniach na pneumokoki dla dzieci urodzonych od 2017 r?
Będę brała płatne, prevenare

reklama
Do góry