reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja tez jestem tak obeznana [emoji3] mam wykaz badan od mojego gina i tego się trzymam [emoji3] z tego co czytałam to jeżeli nie ma wskazan i nic się nie dzieje to nie robi się ktg do terminu porodu [emoji4]

m3sxdqk392w47ehv.png

Milkaklaudia- idź sprawdzić dla spokoju.

W poprzedniej ciąży ktg miałam robione dopiero w czasie,gdy zaczynała mi się przedłużać ciąża... a przenosilam do końca 42 tygodnia... jeździłam co dwa dni przez dni dziesięć na to badanie...

Ja miałam robione ktg w 25 tyg. Ciąży na izbie przyjęć... Po szukaniu serduszka przez 15 minut i zlapaniu zapisu na jakieś 3 min.zrezygnowali...ale też nie wiedziałam że to od 28 tyg.dopiero się robi. Chyba trafiłam w "dobre ręce" ; )

A poprzedniej ciąży jak chodziłam na nfz to zawsze przed wizytą u ginekologa wchodzilam do położnej,rejestrowalam się i szłam na jakieś pół godziny pod ktg(przy każdej wizycie) od 25 tygodnia ciazy. Teraz chodzę prywatnie i mój ginekolog nie ma żadnej położnej tylko pracuje sam,badanie usg mam na samolocie więc szczerze mówiąc nie wiem gdzie on mógłby robić ktg i czy wogule robi...

A poprzedniej ciąży jak chodziłam na nfz to zawsze przed wizytą u ginekologa wchodzilam do położnej,rejestrowalam się i szłam na jakieś pół godziny pod ktg(przy każdej wizycie) od 25 tygodnia ciazy. Teraz chodzę prywatnie i mój ginekolog nie ma żadnej położnej tylko pracuje sam,badanie usg mam na samolocie więc szczerze mówiąc nie wiem gdzie on mógłby robić ktg i czy wogule robi...
Ja chodzę prywatnie, jest położna i w ogóle nie robią KTG. Nawet w później ciąży.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klaudia i Nikodem no to nie za fajnie,ja się w takim razie muszę tego mojego zapytać ale on tam nie ma nawet warunków na ktg,do tego jest potrzebne osobne pomieszczenie i leżanka. A jak robi Ci usg to sprawdza czynność serca?

Do góry