reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Heviran jest na receptę, więc nie wiem czy Ci sprzedadzą.
Acha podczytuje Was, chciałabym dołączyć, termin @ na 16.09 więc byłabym majówka. Nie nastawiam się bo to pierwszy cykl starań. Ale jak Wam to nie przeszkadza to będę sobie zagladac[emoji5]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestesmy w tym samym miejscu;) nasz pierwszy cykl staran i jesli by sie udalo to bylabym majowka.. Oby nam sie udalo;)

reklama
Czułam pobolewania brzucha od owulacji i czuje je do teraz.

słuchajcie, mi też babka nie zmierzyła wczoraj ciśnienia a ni nic, zrobiła tylko usg, powiedziała, że jest pęcherzyk, no ale zrobiła wywiad, ile ciąż, poronień itd, skierowała na badanie i przepisała leki, więc nie jest źle. No i zaskoczył mnie ten szybki kontakt z nią dzisiaj. 15.09 pewnie sprawdzi czy coś się zmieniło. Babka może nie pała entuzjazmem i nie spoufala się z pacjentką ale robi wrażenie osoby kompetentnej. Pomału zmieniam o niej zdanie.
Ja w pierwszej ciąży 10 lat temu ;) chodziłam na nfz i babka była mega super :) więc to nie reguła.

No bo ja czuje ale nie non stop. Takie napady bolu podbrzusza.. A okresu nie ma.. I tez od owulacji tak mialam.. Oby to dobry znak:)

Jak czytam, ´´To nasz pierwszy cykl staran´´ to az mnie zazdrosc zzera ;)Od ponad dwoch lat, tony testow owulacyjnych i ciazowych. A ten wlasciwy i najwazniejszy polozylam na umywalce i poszlam robic jajecznice w sobotni poranek. Dopiero po godzinie sobie przypomnialam a tam dwie tlusciutkie,grubasne krechy.

Witam.
Mam na imie Ania, mam 26 lat i mieszam z Mezem w Niemczech. 2 wrzesnia testowalismy, 5 wrzesnia (dokladnie w dzien 1 rocznicy slubu) bylam na badaniu BETA HcG oraz pierwszym USG;ktore potwierdzilo ciaze.
Staramy sie juz od 2,5 roku. Mam stworzone PCO, hiperprolaktynemie, akby tego bylo malo, pol roku temu przeszlam laparoskopie, a diagnoza zwalila nas z nog. Prawy jajowod kompletnie niedrozny, nadajacy sie do usuniecia, lewy udrozniony ale w oplakanym stanie...Cytuje lekarza: ´´Pani Aniu, bedzie bardzo ciezko, dajemy Pani minimane szanse na naturalne poczecie.´´i wreczyli mi ulotki kliniki leczenia nieplodnosci i IN VITRO. W pazdzierniku mielismy zaczas w dlugim protokole procedure IVF, nawet dosalismy juz recepty na pierwsze zastrzyki. Wyobrazcie sobie nasze zdziwienie po zrobieniu testu.
W poniedzialek mam kolejne USG bo bylo jeszcze za wczesnie okreslic czy Okruszek dobrze sie zagniezdzil.
U mnie jest bardzo duze prawdopodobienstwo ciazy pozamacicznej, ale lekarz jest dobrej mysli.
Pozdrawiam Was, nie sadzilam ze kiedykolwiek zamiesze taki wpis ma m´forum dla MAM

Witajm myśl pozytywnie, odganiaj czarne myśli bo wiem, że przychodzą (u mnie też się pojawiają). Trzyamy kciuki :)))

anja, myśl pozytywnie i wszystko będzie dobrze. Ciesz się, bo ciąża to piękny stan.
To moja 3 ciąża i jestem szczęśliwa. Uwielbiam być w ciąży i czuć tą małą istotke pod sercem. To moja ostatnia więc mam zamiar bardzo ją celebrować ✴.
Dokładnie, ciesz się ciążą, bo jest cudowna, to też moja ostatnia ciąża i też będę ją celebrować :)

No bo ja czuje ale nie non stop. Takie napady bolu podbrzusza.. A okresu nie ma.. I tez od owulacji tak mialam.. Oby to dobry znak:)

no, wygląda na dobry :) mnie jeszcze bolały piersi od owulacji i na jakieś 4 dni przed okresem zaczęły swędzieć sutki. I już byłam prawie pewna, że się udało. Ile dni spóźnia Ci się okres?

Witajm myśl pozytywnie, odganiaj czarne myśli bo wiem, że przychodzą (u mnie też się pojawiają). Trzyamy kciuki :)))

Dokładnie, ciesz się ciążą, bo jest cudowna, to też moja ostatnia ciąża i też będę ją celebrować :)

no, wygląda na dobry :) mnie jeszcze bolały piersi od owulacji i na jakieś 4 dni przed okresem zaczęły swędzieć sutki. I już byłam prawie pewna, że się udało. Ile dni spóźnia Ci się okres?

Mnie wtedy nie bolaly ale teraz przed okresem bola, sa wielkie, pełne i nie mieszcza sie w staniku. 1-2 dni sie spoznia wg moich obliczen. Mam 26 dc, powinnam miec cykl teraz 24-25dniowy wg owulacji. W tym 24dc ta slabiutka kreska wyszla ale popoludniu robilam.

Aha, dziewczyny. Gin mi mówił na wizycie ze są nowe wytyczne i w ciąży koniecznie witamina d. Na razie 1000 jednostek, a potem wiecej.
Tak więc mam brać 2 razy dziennie magnez ( podwójna dawka) kwas foliowy i te witaminę d.

A i jeśli myślicie czym się smarować to na stronie sroki jest nowa analiza. Okazuje się, że mustella nie.
Link do: Sroka o....: Analiza: Mustela Maternite

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aha, dziewczyny. Giń mi mówił na wizycie ze są nowe wytyczne i w ciąży koniecznie witamina d. Na razie 1000 jednostek, a potem wiecej.
Tak więc mam brać 2 razy dziennie magnez ( podwójna dawka) kwas foliowy i te witaminę d.

A i jeśli myślicie czym się smarować to na stronie sroki jest nowa analiza. Okazuje się, że mustella nie.
Link do: Sroka o....: Analiza: Mustela Maternite

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę magnez i vit D, 9d dawna. Kwasu foliowego podwójną dawkę w poprzedniej ciąży gin mi tak zalecił i tak biorę cały czas.

W ostatniej ciąży smarowałam się mustellą i byłam bardzo zadowolona. Zero rozstępów, wiotkiej skóry itp. Jedynie zapach jak dla mnie trochę madły. W te wszystkie testy, analizy itp średnio wierzę. Dziewczyny które pracują w farmacji lub są ph medycznymi wiedzą jak wszystko jest postawione i ustawione pod dana firmę,markę. Ktoś na tym zarabia kupę kasy ;)

Dziewczyny a czy macie takie pojedyncze klucia w podbrzuszu? Ja mam czasem i sie zastanawiam czy to normalne czy powinnym dzwonic do lekarza :(

Dziewczyny a czy macie takie pojedyncze klucia w podbrzuszu? Ja mam czasem i sie zastanawiam czy to normalne czy powinnym dzwonic do lekarza :(

Mnie boli brzuch praktycznie cały czas i to jest rożny ból także kłucia. Jest to normalne organizm po prostu przygotowuje sie do 9 miesięcznego maratonu[emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie boli brzuch praktycznie cały czas i to jest rożny ból także kłucia. Jest to normalne organizm po prostu przygotowuje sie do 9 miesięcznego maratonu[emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję :( ja mam tylko takie pojedyncze klucia. Lekarz kazal dzwonic jak będę miala jakies bole. Ale musialabym w takim razie codziennie dzwonić...

Do góry