reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

ja tez już nie mogę doczekać się ruchów, brzuszek mały, waga przystopowała, w ogóle nie mam żadnych objawów ciąży, wszystko przeszło, piersi przestały boleć, pocieszający jest fakt, ze kilka dni temu byłam na usg i wszystko ok, dzidzia rozwija się prawidłowo, teraz w pon kolejna wizyta, to chociaż usłyszę tętno synka,

reklama
Ja muszę ponad tydzień czekać do wizyty.
Piersi to mnie akurat bolą i to strasznie. Był już moment, że przeszło, a teraz od nowa.

Dziewczyny nie narzekajcie na rzadkie wizyty, w Irlandii jeśli nie chodzisz prywatnie do gin to widzisz swoje maleństwo 2 razy w ciagu calej ciazy !!! Ja swoje widziałam 6 Tyg temu i a następną wizytę mam dopiero 20 grudnia ..... dobrze że w sobotę się umowilam na Usg bo chciałabym kupić jakiś drobiazg dla babelka w brzuchu :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj jezeli chodzi ktos na NFZ to tez tylko 3 badania usg w trakcie calej ciazy. Chodzac prywatnie ogladam dzidzie co wizyte. Czyli srednio raz na 3tyg.

Czesc dziewczyny jak wasze samopoczucia? U nas pogoda do kitu ciągle deszcz pada ale byłam na zakupach i już wszędzie świąteczne ozdoby,sama kupiłam parę drobiazgów,przykleilysmy z córką świąteczne naklejki na okno i odrazu humor lepszy ;) co do brzucha mi wyskakuje coraz większa piłka z tygodnia na tydzień ale ruchy malucha czuję tylko kilka razy dziennie. Leci wam już Z piersi? Mi już czasem samo z siebie albo jak ucisne sutek, w pierwszej ciąży siara pojawiła się dopiero około 38 tygodnia

Mi nic nie leci, ale to pierwsza ciaza i dopiero 16 tc. I jeszcze żadnych ruchów nie czuje :(.
Ja w przyszłym tygodniu już powyjmuje świąteczne ozdoby, bo ten deszcz zepsuł mi magię zbliżających sie świąt :(. A tak to jakoś na Mikołajki, albo chwile po udekoruje domek i bedzie ślicznie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ciągle "podejrzewam" ruchy, ale nie chwalę się, że to już to, bo nie jestem pewna. No, ale z drugiej strony, czasami myślę, że musiałabym się najeść kapusty i fasoli żeby tak mi jelitka wariowały :p
Z samopoczuciem różnie, idę dzisiaj po skierowanie na morfologię do rodzinnego i chcę jeszcze wyżebrać badanie żelaza, wapnia i może tej witaminy D. Nigdy nie byłam fanką mleka, odkąd przeszłam na samodzielne żywienie :)), może za mało jem nabiału też teraz?

reklama
Ja ciągle "podejrzewam" ruchy, ale nie chwalę się, że to już to, bo nie jestem pewna. No, ale z drugiej strony, czasami myślę, że musiałabym się najeść kapusty i fasoli żeby tak mi jelitka wariowały :p
Z samopoczuciem różnie, idę dzisiaj po skierowanie na morfologię do rodzinnego i chcę jeszcze wyżebrać badanie żelaza, wapnia i może tej witaminy D. Nigdy nie byłam fanką mleka, odkąd przeszłam na samodzielne żywienie :)), może za mało jem nabiału też teraz?

Ja jem dość mało nabiału i właśnie z ciekawości zrobiłam sobie ostatnio wapń z krwi i wyszedł mi bardzo dobry. Z nabiału jem głównie jogurt naturalny, teraz staram się, żeby to było codziennie, a tak to jem z przypadku. A to czasami ser żółty się zdarzy albo jakiś serek wiejski. Mleka w zwykłej postaci nie lubię. Za to staram się codziennie zjeść kilkanaście sztuk migdałów (ponoć zawierają sporo wapnia) i zielone warzywa. No i jajek jem dużo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry