reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

U nas chlopczyk ale nie na 100%.
Najpierw spal wiec go pomierzyla pozniej sie tak rozbrykal ze hej :)
I o tydzien starszy czyli z usg 13 tydzien :)

reklama
Ja miałam dla majowego dziecka głównie bodziaki na krótki rękaw i na to cienkie rozpinane koszulki/kaftaniki na długi. Trochę body z długim też miałam. I ze dwa grubsze sweterki / bluzy na dwór.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dokładnie, jakieś kaftaniki z dłuższym na te body z krótki rękawem, chodź ja kilka z długom też na pewno kupę. Maj w Polsce bywa różny ;). Szczególnie jego początki.

Ja korzystałam z rady mamyginekolog i moja lekarka też mi tak radziła. Pod prysznicem ;)

Mi się snilo, ze urodziłam slicznego synka, wszystkie ciuszki byly na niego za małe, któregoś razu chcac go ubrac, zaczelam ubierac szczurka, moj syn zamienil sie w szczurka.
Kiedys snilo mi sie ze rodziłam duzego szczura [emoji28]
Moze dlatego, ze posiadam 4 szczurki [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie w poprzedniej ciąży śniło się, że urodziłam kurę, potem, że dziewczynkę a urodził się potem synek. Teraz śniło mi się, że lekarka pokazywała mi na usg chłopca, ostatnie jej nieśmiałe przypuszczenia były na chlopca, ale zobaczymy później.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam jeszcze pytanie apropo kupowania ubranek bo córka urodziła się w lutym i nie było problemu z ubiorem bo wiadomo ze na długi rękaw a teraz Maj ja mam termin na początek i tak się zastanawiam czy więcej ubranek na długi rękaw czy krótki ??
co myślicie :)
Mysle ze na poczatek dlugi.Maj bywa rozny,czerwiec w Polsce podobnie.
Pozniej lipiec,sierpien to krotki :)
Mi sie podobaja opaski ulandka:)
Taka alternatywa dla czapki :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie że już większość z Was zna płeć. Ja czekam do kolejnej wizyty 28.11.2016 i mam nadzieję że się dowiem. Bo będąc w sklepie z ubraniami dziecięcymi muszę się powstrzymywać z zakupami. No i z rozmiarowka dałyście mi do myślenia.

A tak w ogóle z innej beczki. Odwazyłybyście się pójść w tym roku na sylwestra na bal? Jest dużo przeciw ale i za argumentów się trochę znajdzie ;)

reklama
Oglądam zdjecia USG i nigdziie nie mam podanego wymiaru CRL. :( jest za to obwód główki, brzuszka, długość kości udowej i podana masa 114g, +/- 17g. Coś jakkby za dużo. Mówił, że z usg 15 tydzień. Z OM 14w3d

Do góry