reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

U nas chlopczyk ale nie na 100%.
Najpierw spal wiec go pomierzyla pozniej sie tak rozbrykal ze hej :)
I o tydzien starszy czyli z usg 13 tydzien :)

reklama
Ja miałam dla majowego dziecka głównie bodziaki na krótki rękaw i na to cienkie rozpinane koszulki/kaftaniki na długi. Trochę body z długim też miałam. I ze dwa grubsze sweterki / bluzy na dwór.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dokładnie, jakieś kaftaniki z dłuższym na te body z krótki rękawem, chodź ja kilka z długom też na pewno kupę. Maj w Polsce bywa różny ;). Szczególnie jego początki.

Ja korzystałam z rady mamyginekolog i moja lekarka też mi tak radziła. Pod prysznicem ;)

Mi się snilo, ze urodziłam slicznego synka, wszystkie ciuszki byly na niego za małe, któregoś razu chcac go ubrac, zaczelam ubierac szczurka, moj syn zamienil sie w szczurka.
Kiedys snilo mi sie ze rodziłam duzego szczura [emoji28]
Moze dlatego, ze posiadam 4 szczurki [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie w poprzedniej ciąży śniło się, że urodziłam kurę, potem, że dziewczynkę a urodził się potem synek. Teraz śniło mi się, że lekarka pokazywała mi na usg chłopca, ostatnie jej nieśmiałe przypuszczenia były na chlopca, ale zobaczymy później.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam jeszcze pytanie apropo kupowania ubranek bo córka urodziła się w lutym i nie było problemu z ubiorem bo wiadomo ze na długi rękaw a teraz Maj ja mam termin na początek i tak się zastanawiam czy więcej ubranek na długi rękaw czy krótki ??
co myślicie :)
Mysle ze na poczatek dlugi.Maj bywa rozny,czerwiec w Polsce podobnie.
Pozniej lipiec,sierpien to krotki :)
Mi sie podobaja opaski ulandka:)
Taka alternatywa dla czapki :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie że już większość z Was zna płeć. Ja czekam do kolejnej wizyty 28.11.2016 i mam nadzieję że się dowiem. Bo będąc w sklepie z ubraniami dziecięcymi muszę się powstrzymywać z zakupami. No i z rozmiarowka dałyście mi do myślenia.

A tak w ogóle z innej beczki. Odwazyłybyście się pójść w tym roku na sylwestra na bal? Jest dużo przeciw ale i za argumentów się trochę znajdzie ;)

reklama
Oglądam zdjecia USG i nigdziie nie mam podanego wymiaru CRL. :( jest za to obwód główki, brzuszka, długość kości udowej i podana masa 114g, +/- 17g. Coś jakkby za dużo. Mówił, że z usg 15 tydzień. Z OM 14w3d

Do góry