reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

rjoanka - wiem wiem - tez młodą obkupilam :-p jeszcze dzidziusia nie obkupuje, czekam na potwierdzenie

Jagi - ja uslyszslam w 12tyg (tzn z om 13 ale z usg zawsze dzodzia niemal o tydzien mlodsza)i tez u specjalisty z miedzynarodowym certyfikatem usg i usg genetycznego
Ja mialam 13tc wedlug usg i 13 tc wedlug OM tez 13 tc.Rowno:)
Moja tez ma ceryfikat i specjalizacje z kardiologii.Mam nadzieje że sie sprawdzi[emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Siedze w poczekalni. Przyjeli mnie normalnie. 3 razy powtarzalam ze nie mam terminu bo od razu kazali mi oddać mocz i zmierzyli ciśnienie. Ciekawa jestem co powie gin...

Beatajak no to trzymam kciuki, zeby malenstwo sie pokazalo :)

Jagi, trzymam kciuki, zeby zostalo tak jak sobie wymarzylas :)
Ja mam wizyte 29go i nie wiem jak dotrwam do tego czasu ;) bede wtedy w 16tyg z om

Beatajak no to trzymam kciuki, zeby malenstwo sie pokazalo :)

Jagi, trzymam kciuki, zeby zostalo tak jak sobie wymarzylas :)
Ja mam wizyte 29go i nie wiem jak dotrwam do tego czasu ;) bede wtedy w 16tyg z om
Dzieki.Czekam na przyszly poniedzialek[emoji4]Po drodze znow swieto w piatek wiec moze zleci.Zrobilam dzisiaj badania wszelkie i czekam na wyniki-zawsze to jakis niepokoj[emoji52]
1478526846387.jpg

A maz pojechal w sobote do Krakowa po szafke i z corka mnie rozpiescili.
Pierwsze ciasto,jedyna slodycz od 4tyg:)Smakowalo ale potem mialam szybko 2[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1478526846387.jpg
    1478526846387.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 262
Witam majowe mamusie i ja się do was przyłącza obecnie 11tc i 5d usg genetyczne dopiero 16.11 i strasznie mi się dluzy troszkę mam stresa przez co koszmary w nocy. W domciu już biegają dwa potworki syn 5 latek i córka 4latka . Ciąże znoszę niezbyt wciąż mdłości mnie męczą najgorzej wieczorami i kompletny brak sił. Niestety na l4 już od 5 października jestem gdyż miałam krwawienia dostałam luteine i jakoś leci teraz odliczam do 16 oby wszystko było dobrze . Wam dziewczyny gratuluję dobrych wieści od lekarzy .

20161106_095714.jpg Coś na poprawę humoru . Mozecie sprawdzić jaką płeć dziecka będzie miały :) .
Mi w dwóch poprzednich ciążach zgadza się , choć wiadomo , że to przypadek. Osobiście nie wierzę w takie rzeczy ;) . Dostałam od teściowej siostry , która wierzy w takie różne cuda ;) . Z tej czarodziejskiej przepowiedni wychodzi 3 syn :) czekam więc , do grudnia na sprawdzenie :)
Jestem za tym żeby zamknąć wątek , oraz za dziadzi jako moderatora :) . Zależy mi jednak na tym żeby wchodzić przez tel, bo nie chce mi się bawić z kompem :)

Załączniki

• 20161106_095714.jpg
    20161106_095714.jpg
    515 KB · Wyświetleń: 130
Zobacz załącznik 781671 Coś na poprawę humoru . Mozecie sprawdzić jaką płeć dziecka będzie miały :) .
Mi w dwóch poprzednich ciążach zgadza się , choć wiadomo , że to przypadek. Osobiście nie wierzę w takie rzeczy ;) . Dostałam od teściowej siostry , która wierzy w takie różne cuda ;) . Z tej czarodziejskiej przepowiedni wychodzi 3 syn :) czekam więc , do grudnia na sprawdzenie :)
Jestem za tym żeby zamknąć wątek , oraz za dziadzi jako moderatora :) . Zależy mi jednak na tym żeby wchodzić przez tel, bo nie chce mi się bawić z kompem :)

No to według tej metody będzie syn :) zobaczymy na ile się sprawdzi :p

Co do zamkniętego to też zależy mi, że przez tel wchodzić, bo kompa nie używam. Wszystko przez komórkę robię :)

Wychodzi mi córka :-) przekonamy się może za tydzień. Poprzednie ciąże się sprawdziły :p

Jak byłam z małym w ciąży też chciałam córkę, bo myślałam, że nie poradzę sobie z obsługą syna. Okazało się to prostsze niż u córy :-)

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Według tabelki będzie 2 syn :) zobaczymy w grudniu :)

Ubrania z F&F dla dzieci polecam, z Lidla fajne są bodziaki bardzo przyjemny material, smyk też ma fajne jakosciowo , a najlepsze gatunkowo mam z Next. Szczegolnie polecam na początek pajacyki z niedrapkami naprawdę ulatwiaja sprAwę ;)

Udanych wizyt, trzymam kciuki!

A co do pierwszych ruchów to już od około 1,5tygodnia czuje smyranie w brzuchu, a wczoraj był już prawdziwy kopniak :) lekarz stwierdził łożysko na tylnej ścianie więc będą często odczuwalne :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zobacz załącznik 781671 Coś na poprawę humoru . Mozecie sprawdzić jaką płeć dziecka będzie miały :) .

Mi się nie zgadza z pierwszym dzieckiem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry