reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Jagi ja też brałam duomox w pierwszej ciąży i dziecku nie zaszkodziło. Urodziła się duża silna i zdrowa :) Ten lekarz to jakiś konował! Dobrze mu powiedziałaś o tym, że to jego żona Ci go przepisała :D

Ja też niestety mam zaparcia :( piję wodę przegotowaną z polówką cytryny i wcinam śliwki. Na efekt trzeba niestety poczekać :( ale na mnie działa.
Wyczytałam z mądrego poradnika Jagi06 jak walczyć z zaparciami:

zwiększ spożycie różnych źródeł błonnika, jedz więcej takich produktów jak: warzywa surowe (głównie marchew, kapusta biała, pekińska, sałaty), jabłka ze skórką, kasza gryczana, pęczak. Do potraw i produktów mlecznych naturalnych dodawaj otręby i naturalne płatki owsiane, żytnie, musli bez dodatku cukru. Dobre działanie wykazują też suszone śliwki, morele, rodzynki, pestki dyni i słonecznika. Codziennie pij naturalne fermentowane napoje mleczne (jogurt, kefir, maślanka).

:)

Matko, ósemki są straszne. Co prawda dwie usunęłam zanim w ogóle zdążyły wyrosnąć, ale dwie dolne dały mi popalić. Na szczęście została 1, która wyszła w całości i mam święty spokój :)
Ja dwie też już wyrwałam. To ta trzecia znalazła sobie moment na wyrastanie[emoji16] na szczęście samo przeszło, bo w 1 trymestrze dentystka bała się cokolwiek robić.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

A w ogóle to Wam zazdroszczę, że znacie już płeć, ja już 15 tc a tu jeszcze nic nie wiadomo a wizyta dopiero 22.11.... Nie wytrzymam tyle:p Mój lekarz chyba wcześniej nawet nie próbował się przyglądać....

Pomyśl sobie, że ja mam w poniedziałek usg genetyczne i jeśli na nim nie będzie widać (lub kekarz nie zechce powiedzieć) płci, to kolejne usg będę miała dopiero w styczniu!

[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a jak myslicie, płec okreslona miedzy 12/13 tyg (u specjalisty, na swietnym sprzecie) to juz chyba rzadko sie pomylki zdarzaja? ;)

Myślę, że często są pomyłki.
Dlatego mój lekarz w poprzedniej ciąży nie chciał nic powiedzieć na tym etapie, choc przyznał, że ma już pewne podejrzenia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moj dwa razy powiedział ze chlopczyk: w 12 i 14 tyg ale nie na 100 procent. To bardzo dobry specjalista z dobrym sprzetem ale kazal sie wstrzymac z kupowaniem niebieskich rzeczy[emoji3]

Hej, ja już po wizycie, okazuje się że mam krwiaka i stąd te plamienia. Poprzedni lekarz nic nie widział ale przywykłam w sumie, że jak się idzie do byle kogo to i wynik byle jaki. W każdym razie jestem już spokojniejsza, przynajmniej znam przyczynę i wiem co kontrolować.

Dziewczyny, a jak myslicie, płec okreslona miedzy 12/13 tyg (u specjalisty, na swietnym sprzecie) to juz chyba rzadko sie pomylki zdarzaja? ;)
Podobno jeżeli powie, że chłopiec to większe prawdopodobieństwo, że się nie pomylił niż gdyby powiedział, że dziewczynka :) Bo z dziewczynki może okazać się chłopiec a w drugą stronę już mniejsze prawdopodobieństwo :)

reklama
No nie wiem, moja Gabrysia na genetycznym była chłopcem. Super sprzęt, lepszego nie ma i lekarz z wielkim doświadczeniem. Tym razem nawet nie zgadywal, powiedział że ze za mały wyrostek płciowy żeby wyrokowac.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry