reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja mam wizytę 08.11 i będzie to 12t4d ciąży. Myślicie, że jest jakaś szansa na tym etapie, aby lekarz był w stanie szepnąć jakieś przypuszczenia na temat płci (jeśli Dzidzi będzie chciało współpracować oczywiście)? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dadzi,

Nie mam babć w mieście.
Moi rodzice w sumie to mogą czasem przyjechać. Mają do nas 40 minut samochodem.
Teściowa mieszka daleko i nie ma samochodu. Teść w innym kraju.
Może uda się czasem siostrę poprosić, ale ona pisze teraz licencjat i nie ma czasu.
Opiekunki nie zatrudnię, bo nie mam za co.
Czyli wychodzi na to, że siedzę w domu z dzieckiem.
Nawet gdy próbuję pracować w domu, to się nie udaje, bo mój mąż nie imie rano wstać i wcześnie iść do pracy... Żenada.. Wstaje o 9, idzie na 10, wraca o 19... Umawialiśmy się, że będzie wcześniej chodził i wracał o 16, żebym mogła umawiać klientów w domu (strzygę psy). Wychodzi na to, że ja umawiam psy, a on i tak nie umie się rano obudzić... Więc pracuję i jednocześnie ogarniam syna, który w tym czasie demoluje dom..

No to faktycznie nie ciekawie- ja wiem, że opiekunka kasa, ale może chociaż jakiś żłobek na 3-4 godzinki? Bo tak to oszaleć można. Albo pogadaj poważnie z mężem, kurde, tak nie może być! Przecież zwariujesz zaraz dziewczyno, a jak urodzi się drugie to kompletnie oszalejesz. Walczyć z nerwami owszem można, ale na nic walka jak nie będzie miała chodź chwili dla siebie.

Ja mam wizytę 08.11 i będzie to 12t4d ciąży. Myślicie, że jest jakaś szansa na tym etapie, aby lekarz był w stanie szepnąć jakieś przypuszczenia na temat płci (jeśli Dzidzi będzie chciało współpracować oczywiście)? :)

Ja bylam w 12w1d i lekarz powiedział, że na 75% będzie dziewczynka :)

Mi powiedziała na prenatalnych, że to za wcześnie i ona nie chce strzelać :( to był 12t3dni. Idę w poniedziałek na wizytę do mojej lekarki to mam nadzieję, że już mi powie :)

Mi w 12tyg powiedziala pani dr jaka płec, ja ja prosilam, zeby nic nie mowila jesli to tylko gdybania bo nie chce sie nakrecac, ale powiedziala smialo na co jej dzidzius wyglada - i wlasnie chyba sie nakręcam jednak ;) i chyba oszaleje do 29.11 zeby potwierdzic. Pocieszam sie ze to specjalista usg - zeby uspokoic swoje szalenstwo:-p

reklama
Do góry